Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

nikolovvd - майстор
montoya написа:
.
На мен тези неща никога не са ми трябвали за пасата, но съм измъкнал доста хора зимата от затруднено положение. Ако просто ти се случи да си в планината, нощес, закъсал отвън -20 градуса, ще ти се иска да мине един добре оборудван автомобил.
При теб вероятността да срещнеш роднина или приятел на Петрохан или за Монтана е почти 100%.
Chefo77 - майстор
То аз пак съм си патрон, ама не хвърлям туй, що още може да се ползва. 3 сезона са изтърколили, още 2 или 3 ще изкарат. Нямат криво, нямат нищо. Да ги хвърля ли?
nikolovvd - майстор
Как ще хвърляш. Моите са на 6 години, но не са минали повече от 10000 зимни километра.
kozl - майстор
Некога га се чакаше на дълъг ред за гуми СССР и баба Вида, моят кум ме уреди с Дънлоп 6 мм грайфер. На гумата имаше реклама за 2 обиколки на земята. Още като ги подкарах и овациите почнаха. Много лесно превъртаха задните колела на ладата също като в USA филм. До тук добре :supz: ала спирането зле :x И на опашката за баба Вида. С тези Дънлопи нищо чудно да превъртиш 2 пъти екватора. Твърди като стомана. Нямат износване. Та от тогава старая се втора употреба да не ползвам. Но въпреки това като се сдобихме със собствена семейна жигула и празна касичка бръкнах в тира с гуми. Тамън си бях харесал некакви с грайфер и тираджията ми носи едни Мишлени съвсем като състезателните на формулите. Останали с мин.грайфер към 2,5-3 мм и на всичко отгоре напукани. Обаче държаха. Това лятото до зимаска бях с Баруми на жигулето.
Първите ми "зимни" гуми бяха Гудиър всесезонни на пежото 305 като предни. Много шумни и преди 30 000 км вече бяха с мин.грайфер. На пежото винаги съм ползвал различен размер предни 185 и задни 165 гуми, защото отзад беше тясно, а отпред влизаха и по-широки гуми. А стандарта беше 155/80/14. С пежото съм ползвал задни регенерати на Малатеста и останах много доволен и от тежестите по джантата и като поведение като зимни гуми. И все пак за кола повече от тон и двигател малко над 60 коня евтините гуми и прилегат. Евтини, но пък като са и нови :roll:
nikolovvd - майстор
Я вижте какво става с Нокиана от Софийските улици и трамвайни релси!
Прикачен файл:
Nokian1.jpg
Nokian1.jpg (59.16 KиБ) Видяна 699 пъти
DundyTheCroc - майстор
Който се мисли за трамвай така става :-D
stoianov_n - специалист
https://www.24chasa.bg/novini/article/5845871

"Униформените ще налагат глоби без никакъв гратисен период за шофьорите, като те варират от 50 до 200 лева. Катаджиите дори ще проверяват дали работи парното и климатика в автомобила, за да не се изпотяват прозорците."
:lol: :lol:

А Тинки, ни парно има, ни климатик... :lol:
DundyTheCroc - майстор
Поредната журналистическа простотия, номера за гумите се изтърка, почна парното. Разбира се е елементарно да се провери в закона, че няма какво да проверяват и за какво да те глобят ако не ти работят духалките.
nikolovvd - майстор
Ама сте и вие! Нали и журналистите трябва хляб да ядат!
miroki - майстор
nikolovvd написа:
Я вижте какво става с Нокиана от Софийските улици и трамвайни релси!
Прикачен файл:
Nokian1.jpg
При мен малко по-лошо с получи с летния гудиър, с дот 39 11 . т.е. на 5 тата година.

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: