Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

nikolovvd - майстор
Днес тествах летните гуми при 11 градуса. Не е приятно да натиснеш педала на газта и да се задейства тракшъна.
Още по-неприятно е да натиснеш спирачката и да се задейства ABS-а.
В сравнение с поведението им преди седмица, когато температурите бяха към 20 градуса и въпреки дъжда не даваха да пипнеш спирачката, сега се държат като галоши на 7-8 години, въпреки че нямат още 1000 км.
montoya - майстор
Аз сложих контито, което ще му е четвърта зима предстоящата. Днес го тествах през Петрохан на сухо. Колата тръгва и спира като залепена, дори много по добре от летните ми гуми през лятото.
Иначе за другата седчица споменават температури от порядъка на 20 градуса, но мен не ме бърка. Изкарат ли четвърта зима изхвърлям ги и купувам други. Тоя континентал е 100 лева за моя размер на гума.
nikolovvd - майстор
Много хубава гума е, но ти си го усетил вече. :)
nikolov333 - майстор
nikolovvd написа:
Я вижте какво става с Нокиана от Софийските улици и трамвайни релси!
Прикачен файл:
Nokian1.jpg
Абсолютно същото се получи и с моите двете предни миналата зима понеже на двора паркинга ни е с чакъл.. Писах напролет по темата.. :| :snakeman: Гаранцията не го покрива.. :finga:
gnt69 - майстор
nikolov333 написа:
nikolovvd написа:
Я вижте какво става с Нокиана от Софийските улици и трамвайни релси!
Прикачен файл:
Nokian1.jpg
Абсолютно същото се получи и с моите двете предни миналата зима понеже на двора паркинга ни е с чакъл.. Писах напролет по темата.. :| :snakeman: Гаранцията не го покрива.. :finga:
Мани руска стока. Аз със последната руска стока се разделих 2003 година. Една лада Нива. Почти всяка седмица някакъв ремонт. Я болтче я къренце постоянно нещо дефектираше. Смених я с Фронтера. До 2008 година 100 000 км без ремонти само накладки и масла. Една колежка беше взела Мишлен Руски зимни отврат.
А колата зависи кой я кара. Аз и ти сме карали в комунизма и със изтъркани зимата. Нямаше летни нямаше зимни. Две торби цимент в багажника и газ. Ама върви и обясни на дъщерята как се спира със скорости. Затова купувам Гудиар за да и е лесно и безопасно зимата. А аз си карам паджерото зимата със всесезонни стари :partyman: :supz: .
nikolovvd - майстор
Зимата на 1996 пътувам с автобуса от гара Орешец за Белоградчик. Пътя е като Петрохан, но е само 5-6 км.
По пътя настигнахме един Фиат 125р. Двамата пътници бяха седнали в .... багажника. :lol:
nikolov333 - майстор
nikolovvd тия гуми от твоите снимки руски ли са..и твои ли са, понеже гледам, че си отговорил на моя пост пролетта..пък ако си купил същите..голема грешка?
Chefo77 - майстор
nikolovvd написа:
Днес тествах летните гуми при 11 градуса. Не е приятно да натиснеш педала на газта и да се задейства тракшъна.
Още по-неприятно е да натиснеш спирачката и да се задейства ABS-а.
Аз в събота вечерта с Темпрата с летните такива кучки набих заради един бързащ на пешеходна пътека, че този с доста по-новата кола зад мен едва успя да спре, и то минавайки в съседната лента. Май много бавно му действа компютъра май :)
nikolovvd - майстор
nikolov333 написа:
nikolovvd тия гуми от твоите снимки руски ли са..и твои ли са...
На служебния Шавролет са. Утре ще сложа детайлна снимка, но са 48-ма седмица на 2008 година.
Не знам по какво се познава дари е руска, ако няма надпис на нея.
nikolov333 - майстор
Явно не е от DOT-а или производителя..просто каучука им е за яки зимни условия и не са за нашите плюсови температури зимата..

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: