Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

nikolovvd - майстор
SEV написа:
Днес на служебната кола сложиха Нексен,доста безшумна на първо четене
От вчера и аз съм с Nexen.
Прикачен файл:
Nexen.jpg
Nexen.jpg (58.94 KиБ) Видяна 1461 пъти
zdravcho - специалист
Прикачен файл:
gumi.jpg
Ако има гумаджии или хора по-навътре в тънкостите на тази материя да споделят коя гума/шарка за кои условия и начин на шофиране е подходяща? Всичките са зимни, въпреки че някои изглеждат по-зимни от други. Прави ми впечатление последно време, че ламелите в блокчетата на зимните гуми, някои производители ги правят прави и по-широки, за разлика от други - по-тесни и вълнообразни. Има ли тази разлика някакво съществено преимущество или е просто някакъв рекламен трик?
SEV - специалист
От вчера и аз съм обул колите със зимните,дали не подраних.Вчера в 18 часа беше 22 градуса.Каквото такова.
DundyTheCroc - майстор
Николов, същия размер Нексен като мен, ще можем да споделяме впечатления :wink:
montoya - майстор
zdravcho написа:
Прикачен файл:
gumi.jpg
Ако има гумаджии или хора по-навътре в тънкостите на тази материя да споделят коя гума/шарка за кои условия и начин на шофиране е подходяща? Всичките са зимни, въпреки че някои изглеждат по-зимни от други. Прави ми впечатление последно време, че ламелите в блокчетата на зимните гуми, някои производители ги правят прави и по-широки, за разлика от други - по-тесни и вълнообразни. Има ли тази разлика някакво съществено преимущество или е просто някакъв рекламен трик?
Колкото е по V образен профила на протектора, толкова са по добри гумите на мокро и не чак толкова добри на сняг. На снимката като никак не разбиращ човек имам усещането, че поне на сняг най-лявата гума ще е най зле. Просто има само 20% от ламелите на другите две гуми, но като че ли на мокро ще е най-добрата гума.
nikolovvd - майстор
SEV написа:
От вчера и аз съм обул колите със зимните,дали не подраних.Вчера в 18 часа беше 22 градуса.Каквото такова.
Тук вали яко. Вчера 33 литра на кв.м., а днес се очаква към 35. За разлика от вчера, когато валя предимно през нощта, сега освен през нощта продължава и през деня. Добре че е 9-10 градуса и вали дъжд. Ако беше сняг Видин щеше да е поне под метър сняг и обявено бедствено положение.
SEV - специалист
Обявявате код червено-червено вино с червени мезета(не цвекло :-D ).
nikolovvd - майстор
Червеното мезе го изядоха жените снощи, а червеното вино е от Неделя при мен на 5-я етаж, да не го отвее наводнение. Забравих обаче киселите краставички, а това не е добре за боба. :)
mupk0 - специалист
Някой случайно да кара с Lassa snoways 3 ? Досега карах с 2 и бях доволен ,но виждам ,че вече има 3 и ще се наложи да си купя нови гуми ,та мислех да пробвам 3ката :) 195/65/15
kozl - майстор
Вече стана 10-ина дена откак съм със зимни гуми на партнера. Търкалям предимно градско. Вчера се наложи да изляза на магистралата и към 120-130 кормилото тресе. Брей яд ме Фаща. Нема и 2 хиляди от предната зима га си купих нови Мишеленки за алпийските терени и те убавите гуми носат ми проблеми. Е мисла си може и джанта да съм кривнал без да усетя. Ма квото и да е разправията доде. И ме гложди вътрешно, душата ми бушува. Ум царува, ум робува и колата в гумаджийницата спре. И тамън и предните копита на крика изправиха и пусто опустело де ли не рових, цялата кола изтърбуших, всичко проверих, нийде вложка за сектрети не открих. Гумаджиите стоят кат онемели и в захлас ме гледат също като че са на театър отидели. След като загубих спорна сила и акъла ми отказа да премисля де възможно вложката се е покрила и намятах всички атрибути пак обратно във пежака и предадох се - сваляйте от крикове колата ще я докарам аз отново, но ще нося болтовете оригинални да смените секретите със тях.
Отивам в къщи ровенето продължава докато намирам болтовете отлежават. Гледам на фактурата 106 лвва са секретите и нещо ме напряга да се пробвам аз да ги развия без да ги повреждам. Свалям таса и почвам проби. Значи с водопроводен ключ няколко модела и клещи за чираци уф, не става - къртят се парчета. Всъщност хе е проблем да се развият ама за болтове повече не стават. А то като е тъй какви секрети са :? Явно действат като аПче за успокоение. Наранен, заоблен захабен първия падна а аз си викам мамака ви вече се почна. Махам таса на дясното гуме и ко да вида :shock: вложката стои на секрета, тасо я подпира, а она кат се бързо развърти вибрира и кормилото тресе. :wallbash: О аман и от късмето де ме гони па ме стигна мечешка услуга. При смяната на гуми, младежа забравил е вложката на болта и хлопнал таса и отгоре. Ма аз къде съм спал, че болта си не съм прибрал :? Та ме гложди дали да скокна и да провери на пасата на жената де му е вложката стои :?
Ех.........На предното пежо болтовете стругар ми ги прави и беа много по секретни от секретите на СФА. Ама то какво ли е вече истинско като преди. :sad:

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: