• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Chefo77 - майстор
ArturDent написа:
Chefo77 написа:
..., зимата може да идва :)
То пък една зима във Варна.

А за зимните и летните гуми - и аз преди години мислех, че писанията за зимните са мит, но след като сложих първите и усетих разликата...
Прав си, ама при нас е малко като секса с приятелката в казармата по време на отпуските - никакъв, никакъв, па като те пуснат за 3 дни, не ставате от леглото :) Нашите никога не са подготвени за нея...
schuldiner - майстор
Гледам резултатите - 50:50. Още не съм сменил комплекта, та ще взема да изчакам, да видя как се държат летните на киша, сняг, лед... Е, ако излизам извън града, сигурно няма да рискувам, ама това ще го мисля после.
colyo - специалист
Абе то и при нас е същата работа, ама другичко си се кара на сняг със зимни гуми. Ако ги имаш, слагай ги докато е по читаво времето, че после като завали снега се опват едни опашки по гумаджиите.
ArturDent - Почти Безобиден
nanobanano написа:
Разликата е само на сняг и кал.
:idea: Като покараш малко ще разбереш.
За кал си има други гуми. С зимни гуми на кал си като с летни гуми на сняг, даже и по-зле.
colyo - специалист
Голяма част от зимните ги дават M+S (mud + snow =кал + сняг). Вярно е, че нямат нищо общо с гумите за кал, които се използват от оф-роуд почитателите. Лично аз не съм затъвал скоро в кал със зимни гуми и не смея да давам мнения по въпроса.
schuldiner - майстор
colyo написа:
Абе то и при нас е същата работа, ама другичко си се кара на сняг със зимни гуми. Ако ги имаш, слагай ги докато е по читаво времето, че после като завали снега се опват едни опашки по гумаджиите.
Знам, добре се държа колата със зимните, но искам да видя разликата, ако я има, с летни. А кога ще ги сменя и дали ще се наложи ми е все тая - нали сме направи сам, поне за смяната може да не ходим по опашки. Пък и като им обяснявам, че искам всеки болт да се връща на същото гнездо и дозатягането да си го правя сам (по моята сила и с моя ключ), почват да гледат накриво.
nanobanano - специалист
ArturDent написа:
nanobanano написа:
Разликата е само на сняг и кал.
:idea: Като покараш малко ще разбереш.
За кал си има други гуми. С зимни гуми на кал си като с летни гуми на сняг, даже и по-зле.
Покарал съм малко и съм поразбрал.За това и пиша.Това,че Вие слушате новините и вярвате сляпо си е ваш проблем.За калта не казвам,че зимните са направени за кал,а че имаш предимство със зимните гуми пред летните.А за седемте градуса да не коментираме,че ставате смешни.
colyo - специалист
schuldiner написа:
colyo написа:
Знам, добре се държа колата със зимните, но искам да видя разликата, ако я има, с летни. А кога ще ги сменя и дали ще се наложи ми е все тая - нали сме направи сам, поне за смяната може да не ходим по опашки. Пък и като им обяснявам, че искам всеки болт да се връща на същото гнездо и дозатягането да си го правя сам (по моята сила и с моя ключ), почват да гледат накриво.
Нови летни гуми се държат прилично на сняг, но ако са на повече от 2-3 месеца не стават. Казвам го от опит. За Бургас и Варна биват, но за по-продължителен сняг си е самоубийство. Не, че не съм ходил на Пампорово с издухани летни гуми "за да се направя на мъж", но просто не си заслужава риска и ядовете.
nanobanano - специалист
Говорите пълни глупости.Как летни гуми ще се държат прилично на сняг?Говорим за сняг.Не за зимно време наваляло сняг и да карате по очистените улици.По-добре втора употреба зимни,отколкото нови летни гуми.Явно не сте карали на сняг.
inspo - майстор
nanobanano написа:
А за седемте градуса да не коментираме,че ставате смешни.
Банан чети и не ставай за смях с изказванията си.

"7-градуса правилото", на производителите на автомобилни гуми, което препоръчва клиентите да преминат на зимни гуми, когото температурата навън спадне до 7 градуса C (или 45 градуса F), предлага добра насока кога да смените летните със зимни гуми.

Прогнозите за времето обикновено измерват температурата на нива 2 метра над земята. През зимата температурата на пътната настилка - и по специално сутрин и късно вечер, върху мостовете или на сенчестите горски пътища, може да бъде доста под температурата на въздуха. Около тази температура, шофьорите внезапно могат да срещнат заледени, хлъзгави или кишави пътища.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: