• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 28
Всички имаме коли, нали ?
kalpev - специалист
kr1100 - майстор
thinkpad написа:
Стига се обажда като черна станция,..
Ще се скъса на обвитото .

Я аз да питам като черна станция - бобинатат ти още не е изпукала ?? :mrgreen:
купи си 1 здрава 2 ра младост или 3 та възраст и я метни в багажника. Консумати е -напуква , поема влага и прас и дотам.
thinkpad - майстор
kr1100 написа:
Ще се скъса на обвитото .Я аз да питам като черна станция - бобинатат ти още не е изпукала ?? купи си 1 здрава 2 ра младост или 3 та възраст и я метни в багажника. Консумати е -напуква , поема влага и прас и дотам.
Няма да се скъса на обвитото, защото то влиза в колоната с/у вратата, когато се затвори врата. Там е, за да не се задират проводниците. Дай друг вариант, ако го махна. А за кълненето на бобина заслужаваш "изправителя". Като се напука, ще я залея цялата с епоксидна смола. :finga: Тя и на старата ми кола беше "консуматив", но 5 години я карах с една бобина.
Chefo77 - майстор
kalpev написа:
Най-продаваната кола ...
Най-продаваната кола е Форд. Собствения Форд :lol:
thinkpad - майстор
Колата е...както ще каже един мой познат "шес точки". Зли езици. :finga: И май нещо е пипано окачването, защото оффроуд е като джипка, което много ми отърва, предвид пътищата в България. Другите суркат картери, прагове и гърнета, аз минавам като пич. :yawinkle:
stiv1961 - майстор
Само внимавай да не минеш ПАК през някой по- дълбок гьол- И Венко ша млъкне като Форду :-D
kr1100 - майстор
@ stiv1961 Аз му казах, но той не вярва.
Тинки погледни си тампоните на задния мост в какво състояние са . Имат ли формата на трапец ?
thinkpad - майстор
stiv1961 написа:
Само внимавай да не минеш ПАК през някой по- дълбок гьол- И Венко ша млъкне като Форду :-D
Tц. Смених палче и дистрибутор и си го уплътних. Там е взело вода. А Форд-а не мълчи, а си бръмчи още.
kr1100 написа:
@ stiv1961 Аз му казах, но той не вярва.
Тинки погледни си тампоните на задния мост в какво състояние са . Имат ли формата на трапец ?
Какво не вярвам бе? Ти само врачуваш. Дай по-добри идеи и не предсказвай края на света. Щото иначе не в духа на направисам, а да нареждаш чуждият труд само - айде нема нужда. Или да подчертаваме очевидното. Тампоните как да ги видя - да се "навра в калта ли"? Окачването си ми е високо, явно е барнато и ми отърва. И отзад и отпред изглежда по-високо, отколкото сходни Vento-та, които направо им е легнала бронята на земята.
Сега обаче стои само един въпрос с ръчната спирачка. Като я купувах колата ми я демонстрираха че работи и потвърдих. Почти изведнъж спря да държи. Пък колата си спира. В купето до ръчката има за регулиране на жилата. Само че от там не става номера. Тия жила някъде имат ли свръзка, понеже са двойка, да знам дали има скъсано или изтървало от някой болт? Не вярвам накладките толкова бързо да ми са свършили, въпреки че по едно време почна да ми мига лампата за ръчната на таблото, което означава ниско ниво на спирачна течност, която долях.
kr1100 - майстор
тампоните малко като се наведеш ще ги видиш.
Задните са дискови май. 1 во провери дали жилата се движат или са блокиранив броните.Сваляш задните гуми 1 по една и гледаж дали въжето има движение към лоста за рчъната на супорта. Ако не се движи са блокирали жилата в броните.
Ако са блокирали - нови жила - към 2 те колела, но в магазина със свалено жило за дължината.
Ако си с дискови буталото на апарата св прибира с въртене по часовниковата стрелка и едновременен натиск навътре. Ако тропат накладките си за ремонтен комплект на задните спирачки.
thinkpad - майстор
Дискови са задните. Опитах да натягам от гайките до лоста жилата - движат се, но нещо не ми се получава. Двойката май е свързана някъде с друга такава. Ръчната както си работеше, така и спря. А пък ковеше. Принципно не съм много по ремонти на колата и си го признавам. Имам крик с ръчка, нямам подемник и много не ми се иска да разглобявам без да имам условия. А за тампоните защо питаш? Иначе колата изглежда че спира, но при по-голямо усилие на спирачките, т.е по нанадолнитещо свалям от 100 надолу, за да мога да спра на кръстовище шума от спирачките се увеличава малко до някакво бучене или така ми се струва.
Явно ще ходи за профилактика.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 28

Тема "Побърква ме на VW ел-а!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: