Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

nikolovvd - майстор
mupk0 написа:
Хората затова са измислили гумите
Нищо лично, но май си поредния селяк с комплекси.
Виждял ли си колко са широки и какви са гумите му и колко е дълбок протектора или беше на мястото на катастрофата, та даваш мнения? Това че някой е написал "бясна скорост" дали е вярно или си чел полицейския доклад. Виждал ли си какво остава от кола кото се хакне в мантинелите с 120?
И въобще кой ти дава право да даваш определения кой какъв е?
Да си чувал за аквапланинг?
bulhomes2 - майстор
Николов, евала! Не мога да описвам нещата така добре, но исках да напиша нещо подобно одеве.
mupk0 - специалист
Комплекси нямам. За 8год имам към 300хил км по нашите пътища без нито едно ПТП. Сам си прави сметката. Просто се мисли с главата като се кара , а не с пишката. Като е гадно и мокро няма да караш бързо. Бил съм пасажер в около 10тина ПТПта с авери. Удряли сме се и с над 100 челно. Наясно съм какво се случва. Като видях снимките колата добре се е нанизала в мантинелата. Не е определено карал бавно , а времето явно не е било добро. Онзи ден при почти нулева видимост в 5 сутринта карах с 60 на тракия именно заради това. А щом нямаш кола за тея неща няма да караш. Не може да караш с гуми по 2 педи кола 2 тона и да си мислиш ,че имаш сцепление. Дано по-малко хора страдат заради бездарни зад волана.
Chefo77 - майстор
"Добър шофьор не е този, който може да излезе от опасна ситуация. Добър шофьор е този, който изобщо не попада в такава."
В случая - подценил е факторите. Да му е лека пръстта на човека! Но хайде да не бъде защитаван - защото вместо мантинела, там можеше да има друг автомобил, с невинни хора. Нагледали сме се на "нелепо стечение на обстоятелствата", което изобщо не е било нелепо стечение, а недооценка.
nikolov333 - майстор
Молете се, да не попадате в неподходящата ситуация на пътя в неподходящ момент..тогава не помага и внимателното шофиране..
kozl - майстор
Хемикалите "топят" снега :? Първия сняг не беше изненада, изръсиха се тонове химикали и настана каша. Малките улички и тази година пак без грижи и тук няма изненада. Само мене изненада, но не по темата, а щото не бях направил график за почистване на снега пред сградата. И след като улиците изсъхнаха, сутрин са влажни тези улици, които са ръсени с хЕмикали. Вероятно солта поема влагата. Аз изоставих колата и нейните зимни мишлени и надянах новите си зимни обувки. И пак бях изненадан. В нечистеното справях се с лекота, в кишата боксувах като във калта, а обувките ми побеляха от солта :shock:
nikolovvd - майстор
mupk0 написа:
Бил съм пасажер в около 10тина ПТПта с авери. Удряли сме се и с над 100 челно. Наясно съм какво се случва.
Ама май не си на ясно. С каква скорост трябва да караш, за да се блъснеш челно със 100 км/ч? С превишена нали?
Не допускаш ли, че може водача да е получил някаква криза, било от високо кръвно или кръвна захар?
Ами ако е получил инфаркт или инсулт. Когато прочетеш експертизата и заключенията на вещите лица, тогава можеш да даваш оценки, мнения и характеристики за водача. До тогава се придържай към добрите практики, за поведение на възпитаните хора.
mupk0 - специалист
nikolovvd написа:
mupk0 написа:
Бил съм пасажер в около 10тина ПТПта с авери. Удряли сме се и с над 100 челно. Наясно съм какво се случва.
Ама май не си на ясно. С каква скорост трябва да караш, за да се блъснеш челно със 100 км/ч? С превишена нали?
Не допускаш ли, че може водача да е получил някаква криза, било от високо кръвно или кръвна захар?
Ами ако е получил инфаркт или инсулт. Когато прочетеш експертизата и заключенията на вещите лица, тогава можеш да даваш оценки, мнения и характеристики за водача. До тогава се придържай към добрите практики, за поведение на възпитаните хора.
Господин професоре , нямам за цел да се заяждам с вас. Като казвам челно със 100 да не мислиш ,че до последно съм гледал километража ? В конкретните случаи визирам движение с 100-110 междуградско и последвали катастрофи. Така ли всеки като се удари със скъп автомобил е било вследствие на здравословно състояние? Всяка седмица пътувам по магистралата и съм се нагледал на изпълнители. Така и веднъж не видях размазана обикновенна кола. Все с някви по леки удари са били. Изключвам когато няква батка е разпилял някяи хора. Просто се кара с акъл и тва е. Вчера карам с 140 и покрай мен минава няква Г класа засвяткана доста и се наложи да влезе в чакъла преди Пловдив на широкото щот малоумника си мисли ,че всеки е длъжен да му прави път. Както казах по-горе..лека му пръст и дано по малко хора страдат заради бездарни зад волана.
nikolov333 - майстор
Очаквах подобни "прозрения" и пак ще повторя...молете се!! :|
nikolovvd - майстор
mupk0 написа:
Вчера карам с 140 и покрай мен минава няква Г класа засвяткана доста и се наложи да влезе в чакъла преди Пловдив ...
И къде по магистралата има чакъл, защото само там е допустима скорост от 140 км/ч?
Специално за тев ще подготвя едно клипче с простотии - спиране и паркиране, минаване на червено и други на водачи с ОБИКНОВЕНИ коли. Да видиш, че простотията ходи по хората, а не по гората. А волната употреба на епитети и лепенето по другите, издава ниското морално ниво, на този който си позволява този лукс. С други думи - може да изкараш човека от селото, но селото от човека - никога.
Последна промяна от nikolovvd на ср дек 07, 2016 11:26 am, променено общо 1 път.

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: