Всички имаме коли, нали ?
profesionalist_wood - майстор
nikolovvd написа:
Предишната кола я дадох на един роднина на 17 години и взех новата. Предупредих го да не я оставя в сервиз, а ако се налага да стои там и да ги гледа какво правят. Нашия я оставил за смяна на масло, а ония му сменили кабелите и свещи, които бяха оригинални сменени в Германия. Отива след 3 дни пали и заминава за Пловдив и на табелата "Пловдив" колата започва да работи на 3 цилиндъра. Обади ми се и го пратих в сервиза на Дунев. Там естествено констатират, че един цилиндър няма компресия, а на свещта долния електрод (масата) го няма, което ще рече, че се е опитал да излезе през клапъните. Връща я обратно в софийския сервиз и я оставя за ремонт. Взема я след няколко дни и тръгва за Видин. Спира пред нас и се оплаква, че отново работи на 3 цилиндъра. Гледам аз на III-ти цилиндър конектора на инжектора се мандахерца свободно. Набутах ги всички по местата докато щракнат и колата се оправи.
Оказа се, че са му подменили оригиналните свеши и кабелите, които струваха над 150 марки (DM) със свещи "Шампион" от пазара за 6 лв., а кабелите дори нямаха надпис какви са. В резултат на това 650 лв. отидоха на вятъра за ремонта на двигателя.
Какво по дяволите? Сменили ви скъпите свещи с евтини долнопробни на Еквием!? На ваше място щях да отида да се разправям да ми върнат нещата. Аз винаги гледам какво правят около колата колкото и да ми се дърпат,ама им отговарям -или работите пред мен или няма пари. Такива мунчовци ги оправям аламинут.
stoianov_n - специалист
profesionalist_wood написа:
...ама им отговарям -или работите пред мен или няма пари. Такива мунчовци ги оправям аламинут.
:lol: :lol: :lol: :-D
Гледай само да не попаднеш на някой по луд майстор.....да не те оправи тебе... :-D
И при мен да стоиш пак мога да те изработя и да не разбереш, не че ги правя и одобрявам такива работи.
Сериозно, намерете си точния майстор, на който имате доверие и го оставете да работи на спокойствие, щото е много изнервящо когато работата се "закучи" да отговаряш и на глупави въпроси. :wink:
stoianov_n написа:
...ама им отговарям -или работите пред мен или няма пари. Такива мунчовци ги оправям аламинут.
:lol: :lol: :lol: :-D
Гледай само да не попаднеш на някой по луд майстор.....да не те оправи тебе... :-D
И при мен да стоиш пак мога да те изработя и да не разбереш, не че ги правя и одобрявам такива работи.
Сериозно, намерете си точния майстор, на който имате доверие и го оставете да работи на спокойствие, щото е много изнервящо когато работата се "закучи" да отговаряш и на глупави въпроси. :wink:
,,Клиента винаги има право,, за да оцелее бизнеса....
Иначе според теб нормално ли е да отида на сервиз да ми смени маркуч за сервото както сме се разбрали а той ми сменил и полуоските без изрично да поискам? М? И аз назад с 200 лв?
tarlyo - специалист
stoianov_n написа:
намерете си точния майстор, на който имате доверие и го оставете да работи на спокойствие
Абсолютно!
Chefo77 - майстор
,,Клиента винаги има право,, за да оцелее бизнеса....
Иначе според теб нормално ли е да отида на сервиз да ми смени маркуч за сервото както сме се разбрали а той ми сменил и полуоските без изрично да поискам? М? И аз назад с 200 лв?
Между клиент и собственик има балкан разлика. Не са рядкост случаите, в които клиентите си превишават КЛИЕНТСКИТЕ права :wink: Като не ти харесват условията (ВЪНШНИ хора в сервиза не се допускат), сервизи бол. Никой не е длъжен да ти търпи присъствието над главата си. И това е във всяка професия, първо се пита, пък после му стоиш пред ръцете.
Ако в яда си че нещо не става, метна ключ 40 и ти перна капачката - без да искам, разбира се - ще ли ми ревеш ако си до мен, или няма да ревеш?
Такива случаи като този индивид с полуоската не се коментират! Разбира се, че не е нормално. Пак се радвай, че не караш скъпа откъм части кола :lol:
И наистина - доверието е на първо място!
Иначе искаш да ти се доверят, че като ти поправят колата, ще си платиш и труда, и частите - нали :wink:
Ако всичките сервизи бяха нормални,дали щяхме да стигнем до този разговор? :) В днешно време доверието е кът. Не е много нормално готвач среднист да става автомонтъор без да е завършил техникум или специализирани курсове..... и да се учи на колата ти. Между другото Фродо е вече за брак. Гние си доволно в двора. :lol:
iliya_i - майстор
Има сервизи и сервизи. Зависи в кои ходиш. Има по-евтини и по-скъпи. Има по-кествени и по-некачествени. Ти си избитраш. Просто при този, дето е сменил полуоските, без да ти звънне, повече не ходи! И препоръчвай на всички познатри, да не ходят там. Можеш и да напишеш в накой форум. Той за това отъначало ги цака с ниска цена, щото разчита на полуоските ако мине.
Гост - специалист
Не си представям как ще закарам колата в сервиз и ще сменят части, за които не са ме питали дали да купуват и сменят. Най- малкото, защото мога да поискам да сложат по- скъпи или пък по- евтини части. Като го правят на своя глава без да се консултират с мен дали го искам- ще е и за тяхна сметка. Толкоз.
montoya - майстор
Да, ама днеска извадихме късмет, е клиента беше цял ден в сервиза и се въртеше около нас. Дойде един МЛ 5 литров осмак с по две свещи на цилиндър, да му сменим свещите, да измерим компресията и да завъртим бобините. 8 бобини, 16 свещи, работа си е. Сменихме ги и седна в колата да си тръгва, газ и не ще да се форсира. А такааааа, ко стана :?
Слагаме диагностиката, грешни данни от потециометър на педала на газта. Нов струва 400+ пари. А сега кажете, ако тоя човек не беше в сервиза, как щяхме да му обясним, че само сме сменили свещите и точно сега е решил да се предаде шибания потенциометър? Нямаше как да го обясним и за да бъде всичко точно, трябваше да му купим за наша сметка потенциометър
iliya_i - майстор
А полуоски могат ли така случайно да се повредят, докато колата е в сервиза?

пс. честите 97 страница. Още 3 и някой май щеше да черпи?

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: