Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

kr1100 - майстор
шоп написа:
@kr1100. @lebendi, имате ЛС
Да благодаря , но мен не ме устройва. Нямат зимни 195/65/15 с товарен индекс 95.
Гост - специалист
Да разбирам ли, че сега е най-изгодния момент за купуване на зимни гуми?
Има известна логика- като наближи сезона и се повиши търсенето- българските търговци във всички браншове вдигат цените.
Какво се случва с DOT-а или не държите на него?
Щото ако поръчам сега- той ще е от преди няколко месеца в най-добрия случай. Докато дойде зимата- ето ти още няколко месеца...

Ще помоля и аз за линк към този румънски сайт да проверя за моя размер.
Предварително благодаря.
:partyman:
SEV - специалист
Каучука губи своите свойства за около пет години,така че няма драма.
kr1100 - майстор
A и не виждам да са по-евтини гумите в този сайт. Направих справка за летни 215/60/15- 94
Nexen N blue HD Plus - 124,30 лв. От Диана купих в началото на юни същите гуми на цена под 90 лв.
BlackBox - специалист
Гост написа:
Какво се случва с DOT-а или не държите на него?
Щото ако поръчам сега- той ще е от преди няколко месеца в най-добрия случай. Докато дойде зимата- ето ти още няколко месеца...
ДОТ-а +/- 6 месеца не е фатален. Да не е 5-6 годишен... А тоя румънски сайт не можете да го публикувате тук ли бе??
Гост - специалист
SEV написа:
Каучука губи своите свойства за около пет години,така че няма драма.
Тъй, де- от тези пет години една вече си загубил.
Е, аз не мисля да бързам. Или може би ще взема сега две, а другите две по- късно, та по- леко да се отрази на семейния бюджет, че едната гума е ~180-200 лв... Сега е времето, когато осигурявам отоплението за зимата.
SEV - специалист
При мен гумите за 3 сезона се износват на първи ограничител и са за коша.Обаче има хора които карат малко,за тях мисля има резон да се притесняват за дот'ове и загубени месеци.
Аз също трябва да купувам гуми,имах две с цицини,минаха от зад,едната изяла един бордюр(жената кара) и сложихме резервата,после аз окепазих още една.От пет гуми само една е на ред и силно износени за кратко време.Гумите са нови,бяха,марката е Gislaved.

Думайте къде са най евтини :)
Гост - специалист
SEV написа:

Думайте къде са най евтини :)
И аз мисля, че на този етап е редно темата да се фокусира към това къде са най- изгодни, вместо "сложихте ли, не сложихте ли?" Като наближи време да ни изненада зимата- анкетата ще е актуална.
Иначе Gislaved са добра марка за зимни гуми.
На предишната ми кола зимните гуми бяха Nokian, от които бях много доволен.. Вече съм с друга, за която нямам зимни гуми и вече се оглеждам, че трябва да я обувам след 3-4 месеца..
Virtex - майстор
Темата е за гуми, моля тинки да не обяснява кога какви драми има с колата си за плащания и другите да му се връзват на спама :)
BlackBox - специалист
Virtex написа:
Темата е за гуми, моля тинки да не обяснява кога какви драми има с колата си за плащания и другите да му се връзват на спама :)
Това не беше спам, а това са факти. И никъде не съм писал тук какви драми имам в колата, а как в началото на годината се трупат плащания към държавата, две от които - винетка и данък обязателно са точно тогава и точно през зимата.
А моите гуми дойдоха и са с ДОТ юни 2017 година. Явно не са толкова стари. Това за ГОСТ, който се притесняваше за ДОТ-а.
SEV написа:
Аз също трябва да купувам гуми,имах две с цицини,минаха от зад..
И как аз карам едни гуми по 5 години без дефекти, а при теб за 3 сезона, а не 3 години направи 2 с балони?
Имаш ли си идея колко е опасно да караш гуми с балони? Не да ги слагаш отзад, ами директно в кофата трябва да летят. За да има балони, значи вътре армировката в гумата се е разкъсала/изпуска между слоевете гума.
Тая гума може да гръмне в движение!
А честно да ти кажа - едно от най-евтините места беше Емаг. :-D Друг сайт ще ти дам... https://autospot.bg/
Но точно сега е малко трудно да намериш зимни гуми, в Аутоспот имат пресни, но не всички на сайта им са налични. Звънни най-добре. Аз румънския сайт не го разбрах кой е и никой не го пише. Явно е някаква свръхсекретна тайна.
Преди имаше един сайт Грайфер.бг, но известно време не работи, а сега домейна пренасочва към Гуми365, който хич не е сайт с ниски цени..Явно са си сменили амплоа-то...

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: