http://www.zeperfs.com/en/duel5420-5421.htm
Иначе знам, че ми е дърта колата и нарочно я слагам за да се види, че дори със съвременен дизел нещата не са фрапиращо различни.
thinkpad написа: Не смятам, че "данъчното облекчение" иде от бензиностанцията. Все пак се дават облекчения за екология на бензинови и дизелови автомобили. А тези с АГУ изначално са много по-екологични.Ако екологията бе залегнала в данък МПС, плащан на общината, то нямаше за автомобил до 5 години да се плаща примерно 100лв. (коефицент 2.9), а за автомобил със същата мощност, но на 15 и повече години 34 лв.
Chefo77 написа:Тинки, какво съм ти казал за разсъжденията ти на тема автомобили? НЕ МИСЛИ. ЧЕТИ!Да беше прочел поне Wiki-то. Тогава да ми говориш аз какво да правя. Карай си дизела и не се бутай при бегачките. Ако правим реално сравнение, атмосферен дизел е много назад пред бензин. Дори турбо-дизел не е нещо особено сравнен с бензин, малко по-напред понякога, но много по-скъп за поддръжка. Да знаеш, аз нямам турбина с ремонт 500-1000лв и всякакви други джиджавки около нея, за които да се притеснявам. Какво ще стане обаче, ако изскоча с турбо-бензин срещу твоят турбо-дизел?
thinkpad написа: Да беше прочел поне Wiki-то.По-добре да четем вестник "Уикенд"
thinkpad написа: Карай си дизела и не се бутай при бегачките.От кога на малолитражките им казват бегачки?![]()
thinkpad написа: ... атмосферен дизел е много назадпред
бензин.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: