• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
nikolovvd - майстор
На Лукойл и Петрол няма да стъпя, ако ще да остана без гориво на пътя.
toolegittoquit - майстор
nikolovvd написа:
На Лукойл и Петрол няма да стъпя, ако ще да остана без гориво на пътя.
Аз имам карта за отстъпка в Лукойл. 5 стотинки на литър бензин и 4 или 5 стотинки на литър газ. Какво по-точно не му харесвате на Лукойл-а? Нали знаеш, приятелю, че най-голям е шансът да се сблъскаш с големите вериги бензиностанции. И да зареждаш в някоя малка, не може някой да дойде от София до Бургас примерно, за да зареди бензин от същата и да се върне обратно. Каквото има - с това се задоволяваш. Тъжно, но факт.
nv952 - майстор
Chefo77 написа:
Твоето животно с Опел, Исузу или Фиат мотор е?
Задаваш въпроси на които нямам отговор. :-D
Номера на двигателя е Z19DTH4503087

Питам за нафтата защото един колега от опел форума гледам че му станало нещо по колата заради не качествена нафта. :shock:
А пък нали колите са ни еднакви и имам малко притеснение. :)
toolegittoquit написа:
Какво по-точно не му харесвате на Лукойл-а?
Аз го харесвам :wink:
Пежото само там го зареждам с карта за отстъпка.

Ама все пак...де да знам.
В България всеки гледа да изкара повече пари с по ниско качество.

Тъй като гледам май ще ги редувам.
Аз много много не се мъкна по бензиностанции.
Сега напълних резервоара на половина (52л е един пълен резервоар) на тръгване от Добрич на Лукойл.
Като светне лампата го пълня до горе на Еко после като светне лампата на Лукойл и така...ще ги редувам.

Пък аз с пълен резервоар имам да кара поне 1 месец :lol:
toolegittoquit - майстор
nv952 написа:
Питам за нафтата защото един колега от опел форума гледам че му станало нещо по колата заради не качествена нафта.
Приятелче, за това бях ти казал да търсиш бензин с газово. :) Турбина - 1000лв ремонта. Дюзи - една торба пари. Турбо дизела е доста по-сложен от атмосферен бензин. Да не говорим, че на автомобил на 100-200 хиляди километра половината работен ресурс на турбината вече е изчерпан и че турбините имат определени претенции и може да се повредят, ако нещо друго по системата не функционира както трябва. Едно по-кофти масло дори им вреди. А с тая цена на дизела газта е на далавера с едно 3лв/100км. :)
Аз сипвам бензин отвсякъде и колата върви. С газта положението е малко по-иначе, но и там върви, като гледаш навреме филтрите и клапите.
nv952 - майстор
toolegittoquit
Пълно щастие няма :wink:
Все нещо ще се строши...няма как.
Техника е,чупи се.

Ей тва чудо е под седалката.
Не видях разкачена букса за сензора на колана и направих снимки на чудото под седалката.
Червеното е някво копче ама може да е за въздушната възглавница от страни на седалката. :?
Утре пак ще разгледам. :)
(с 6 air bag-а е)
ИзображениеИзображениеИзображение
kuger - майстор
Не се вманиачвай, колкото повече и трепериш, толкова повече въртели ще ти прави.
При възможно най-късо време и направи едно обслужване, всички ремъци, ролки, филтри, масло. Ако има ФАП филтър, внимавай с какво масло я зареждаш, трябва да е за мотор с такъв филтър. Провери нивото на маслото в скоростната кутия. Гледай частите да са от реномирани марки, не се лъжи по евтиното.
пп: За снимките, гледам доста дебели кабели влизат, това червеното ми прилича на бутон за освобождаване на капак за букса :? ,честно не знам. На моята още не съм гледал какво има под седалките.
пп1: Почети и тук: viewtopic.php?f=36&t=47843
nv952 - майстор
kuger написа:
Не се вманиачвай, колкото повече и трепериш, толкова повече въртели ще ти прави.
Може и да се вманиачвам ама има неща дето си ме дразнят.
Няколко крушки са изгоряли.
включително тия за мъгла (отпред в дясно)
За зла участ и на пежото изгоряха и се мъчих да я сменя обаче май ще трябва да се свали бронята :sad:
На опела не съм гледал щот ми е приоритет да накарам фаровете да се вдигнат нагоре.
Сега са се забили пред колата на 5 метра. :shock:
Пробвах с копчето но не мърдат.
Помислих че може би щот двигателя не работи..ама пак не мърдат :axe:
Иначе си намерих един канал и гледам клипчета.
https://www.youtube.com/user/opelpedia/videos

пп Точно това видео търсех :-D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5RYH7Q4XYzY[/youtube]
DundyTheCroc - майстор
Това с дебелите кабели ми прилича на прекъсвача, който гаси двигателя при удар, за България може и в голяма дупка. За нафта бих заложил на Ромпетрол, поне лятото.
kuger - майстор
nv952 написа:
Няколко крушки са изгоряли.
включително тия за мъгла (отпред в дясно)
За зла участ и на пежото изгоряха и се мъчих да я сменя обаче май ще трябва да се свали бронята :sad:
На опела не съм гледал щот ми е приоритет да накарам фаровете да се вдигнат нагоре.
Сега са се забили пред колата на 5 метра. :shock:
Пробвах с копчето но не мърдат.
Помислих че може би щот двигателя не работи..ама пак не мърдат :axe:
Имаш умивалки на фаровете, би трябвало да са ксенон.Ксенона е с кантар и автоматично регулиране според натоварването на осите. От друга страна пишеш, че имаш ръчно регулиране /видях, че има/.
Хайде огледай и пак пиши.
"Мъглявите" фарчета би трябвало да им се сменят лампите без сваляне на броня, но това е Опел, всичко е възможно. Не, че при Реното е по-различно, де :-D
Книжка на колата имаш ли? Ако да, почвай да учиш германски.
Последна промяна от kuger на вт юни 23, 2015 10:56 pm, променено общо 1 път.
dyaneff - майстор
nv952 написа:
...Ей тва чудо е под седалката.
Не видях разкачена букса за сензора на колана и направих снимки на чудото под седалката......
Това би трябвало да са кабелите за подгряването на седалката.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: