• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 24
Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Ти като Пената ги гласиш работите бе или пиша по темата или не пиша.
Така, 100% е проблема от ламбда сонда. В момента колата върви нормално на газ. С ръчни настройки. И вместо да си купувам газово, просто ще взема една ламбда сонда за 75 кинта. :wink:
Kirilpm - специалист
Ееее това въобще не е тарикатско,вземи си един емулатор за 30 кинта и си джиткай с него.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Ееее това въобще не е тарикатско,вземи си един емулатор за 30 кинта и си джиткай с него.
Не, ще взема ламбда сонда. Газовото изглежда няма емулатор, а ламбдата директно влияе на координацията на бензиновите времена. В крайна сметка сега не аз трябва да давам пари за ново газово, а ти да ми дадеш на мене пари, че от 6 страници ми разправяш празни работи, които не са истина и то всъщност можело да работи, а? Айде сега, давай пари. Не ли? Ами защо тогава се опитваше да ме набуташ мене?
Kirilpm - специалист
А освен парите дето имам да ти ги давам да ти потърся ли и ламбда сонда и прагове за вентото,другарю евреин?
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
А освен парите дето имам да ти ги давам да ти потърся ли и ламбда сонда и прагове за вентото,другарю евреин?
Кириле, чакам извинение. То че аз не ги разбирам нещата, ама един майстор да не се намери да дръпне ламбдата и да види какво става, при условие че му идвам с пари. А друг ми предлага да сменя тук цялата уредба поради проблем, който няма нищо общо с уредбата. Я пак? :-D
Kirilpm - специалист
Нека се уточним аз професионално с газови уредби не се занимавам,просто се забавлявам с твоите мизерии :-D :lol:
П.С. И колата от къде да съм сигурен че върви,докарал ли си ми я да я покарам,да преценя дали върви добре?Може и да ме лъжеш,пък като че ли и друг път си лъгал във форума и то с опашати лъжи :lol:
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
П.С. И колата от къде да съм сигурен че върви,докарал ли си ми я да я покарам,да преценя дали върви добре?Може и да ме лъжеш,пък като че ли и друг път си лъгал във форума и то с опашати лъжи
Не прекъсва и ускорява равномерно. Не ускорява като бензин, защото съм й орязал малко газта, но няма проблеми. Разхода го докарах май 10 комбинирано без ядове. :-D А като не се занимаваш с уредби, какво се правиш компетент? :wink:
Kirilpm - специалист
Занимавам се до там да си правя моята кола и коли на приятели,не се занимавам професионално значи,че не искам да взимам парите на хората за дейност в която нямам голям опит.Това е по приказката всяка жаба да си знае гьола,явно ти не си я чувал :wink: А на теб ти предложих обикновено газово,понеже си страшен сметкаджия,защо да си сменя кабелите,които работят,защо да си сменя температурния датчик,защо да си сменя ламбда сондата след като ми се струва че показва вярно според ваг ком-а,е обикновеното газово може да работи без всички тези неща и колата да работи на бензин.Не може да питаш защо да сменяш консуматив като запалителните кабели,щом взимаш кола втора ръка ако не им личи да са сменяни скоро ги сменяш,без да си напрягаш мозъка и да задаваш излишни въпроси.Ако те бие в джоба си избираш кола с по-евтини консумативи.Пък кога навъртя толкова километри че да засечеш разход и то комбиниран,ако мислиш че едно засичане от едно зареждане ти е реалния разход,е в грешка си.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Не може да питаш защо да сменяш консуматив като запалителните кабели,щом взимаш кола втора ръка ако не им личи да са сменяни скоро ги сменяш,без да си напрягаш мозъка и да задаваш излишни въпроси
Майсторството се крие в това да не сменяш всичко наред, а да знаеш какво точно да смениш. А аз здрави работи не обичам да сменям. Ако един майстор казва "сменяй всичко наред", за мен тоя пишман майстор не е кадърен. Диагностиката е 3/4 от работата по отстраняване на проблема. Да сменя може всеки монтажник.
А разхода го изчислявам като си напълня бутилката, изчакам хубаво да свърши газта и след това гледам TRIP компютъра.
Та, на мен не ми е проблем да сменям, ако ще ми реши проблема. Но да давам пари и проблема да си остава за мене е неприемливо.
Kirilpm - специалист
Ми то в каца без дъно не можеш да налееш.Защо да сменям накладките като хващат и на желязо?само малко скърцат,защо да сменям ангренажния ремък и ролките като си работят.Екип по-умни от теб и мен хора са предвидили че тези неща с времето се износват и са ги определили като консумативи.Та когато някой "монтажник" ти предложи да ги смени,то не е за да те набута,понеже едва ли някой ще ти вземе пари за труд да смени кабелите,а е за доброто на колата и безпроблемното каране в бъдеще.Това че за тебе акумулатора е длъжен да работи 20 години и само да му доливаш вода си е лично твой проблем,ти и кон с каруца да имаш ще умориш коня от глад.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 24

Тема "Газово DTGas 704S - малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: