• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
Поредната байганювщина, дори да е вярно това с инхибитора.
Не ми е ясно как е измерил газовете на изхода- вероятно има газанализатор като в пункта, сертифициран и тариран.
Бели дрехи носи, а в душата му мрак.
ТТ
ivanovbg - майстор
ср юли 31, 2024 10:20 amТрифон П.Трифонов написа:
Поредната байганювщина, дори да е вярно това с инхибитора.
Не ми е ясно как е измерил газовете на изхода- вероятно има газанализатор като в пункта, сертифициран и тариран.
Бели дрехи носи, а в душата му мрак.
ТТ
Сервиз без газанализатор е селски гаражен майстор, дет само чете грешки.
След като вече обясни и потвърди точността на измерването с гордост, остава въпросът до колко законно е това и колко екологичен остава "третираният" автомобил.
ivanovbg - майстор
Няма закон който да забранява намаляването на емисиите. Това че е за сравнително кратко време не е фатално. Нищо вечно няма, така че не би трябвало да е незаконно. По една случайност времето в което съм намалил емисиите е съвпаднало с времето на прегледа :-D
Намаляваш за времето на прегледа вероятно защото имаш мотив, а той е за да влезе МПСто в норми за момента. След това продължава да е извън нормите.
Нико не би "инхибирал" нещо без нужда.
Силенцио е много прав за присъщият на българина селски тарикатлък.

За закон не знам, но знам за промяна конструкция на автомобила и технотест.
Знам също за кучето и сопата.

Имаш гараж с газанализатор- Сервиз.
Като наближи времето за преглед, ще дойда в Брезник да ми настроиш Аисана с вакуумите.
Колата е 84.
Ако не я вкараш в норми, ще ти закача една трънлива сопа на "Сервиза", след което ще си го настроя сам.
Djack - специалист
Одеве минах преглед със Сузукито! За своите 23 години, се справи блестящо! Резултати отлични! Без инхибитори, адсорбери, абсорбатори и други чудесии! Малко по късно ще пусна снимки от мястото на събитието!
ivanovbg - майстор
Аз коли които нямат живи конструктори не правя. Да не говорим, че завода производител е длъжен да произвежда части за модел след 10г. от датата на производство.

Иначе не е проблем да я докараш в сервиза и да я оправим, но цената няма да ти хареса. Ретро автомобилите се работят на съвсем други пари.

В Брезник живея, но работя в София.

За твое сведение газанализатора е диагностичен инструмент като слушалките на доктора. С негова помощ лесно се диагностицират пропаднали клапани, разтеглени вериги, лошо работещи ламбда сонди и стотици други проблеми които не палят чека Затова в много "сервизчета" не могат да оправят много от колите и после идват при мен след като са сменили една камара части без особен ефект.
addicted - специалист
ср юли 31, 2024 12:40 pmivanovbg написа:
Затова в много "сервизчета" не могат да оправят много от колите и после идват при мен след като са сменили една камара части без особен ефект.
Е това в реплика от всеки един сервиз в държавата. Нека поне някой си я патентова.
Djack - специалист
ср юли 31, 2024 12:27 pmDjack написа:
Одеве минах преглед със Сузукито! За своите 23 години, се справи блестящо! Резултати отлични! Без инхибитори, адсорбери, абсорбатори и други чудесии! Малко по късно ще пусна снимки от мястото на събитието!

Прикачен файл

IMG_20240731_122358.jpg

Прикачен файл

IMG_20240731_122324.jpg

Прикачен файл

IMG_20240731_122254.jpg
IMG_20240731_122254.jpg (87.25 KиБ) Видяна 681 пъти
DundyTheCroc - майстор
Нещо да не са забравили да пъхнат сондата, СО 0.01 процента и в двата режима е нереално за ДВГ.
0.04% е стандартната стойност за нивото на СО в атмосферата.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: