• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 72
Всички имаме коли, нали ?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Айде, изброй кои дребни работи имаш намерение да смениш?
Дифтунги, разпръсквачи и неща от този род. Подгревните свещи вече са проверени/сменени.
А ако се окаже, че компресията е под 20...тогава какво ще смениш?
toolegittoquit написа:
Което това не можех да го видя като го купувам. Никой като купува не сваля ангренажните колела да ги гледа.
А ти като купуваш кола, отваряш ли изобщо предния капак? :?
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
А ако се окаже, че компресията е под 20...тогава какво ще смениш?
...
А ти като купуваш кола, отваряш ли изобщо предния капак? :?
Да, отварям предният капак. А ако компресията е под 20, стига да не е под 10 - нищо няма да пипам по двигателя. Ще го карам така, докато се стопли и имам възможност да си купя свястно возило.
Между другото, Стоянов. Маркучите за горивото не излизат от никъде. Проследил съм ги. Де факто са удължили единият, който е изходният от филтъра, а входният са му махнали бързата връзка и са го мушнали във филтъра. Маркучите си стоят и по всяко време мога да сложа цилиндричен филтър, какъвто е бил оригиналният - на стойката.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Маркучите за горивото не излизат от никъде. Проследил съм ги. Де факто са удължили единият, който е изходният от филтъра, а входният са му махнали бързата връзка и са го мушнали във филтъра. Маркучите си стоят и по всяко време мога да сложа цилиндричен филтър, какъвто е бил оригиналният - на стойката.
А клапана на кой маркуч са го сложили?
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Как би трябвало да изглежда?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Как би трябвало да изглежда?
малко лъскаво нещо точно под филтъра.
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Не видях такова. Единият маркуч са го прекарали около серво-то на спирачките, другият го видя и ти. Може да е зад сервото някъде навряно нещо, утре ще го видя или по-късно днес, ако ходя нататък, не съм се задълбочавал толкова.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Не видях такова. Единият маркуч са го прекарали около серво-то на спирачките, другият го видя и ти.
Изображение
kozl - майстор
А като ползваш етера не ти ли притраква двигателя като пред разпад? Внимавай да се не упоиш, че вземе да ти хареса тоя спрей за хронична употреба :lol:
Аз години и зими изкарах с поиздухан двигател, но акумулатор 100 Аh, предварително подгряване 2-3 пъти и после въртене и никакъв спрей. Има добавки към маслото подобряващи компресията, но не съм ползвал, че ме убедиха оти били нож с 2 остриета. На едно место помагат, на друго пречат на смазването.
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
...
Ама това клапан ли е? Аз мислех, че е бърза връзка някаква. :? Значи е на изхода е след изхода на филтъра на нафтатата, демек на маркуча, който излиза и отива към ГНП-то уж. Получила се е илюзия на снимката, че е иначе, защото има някакъв маркуч, който отива към никъде и излиза от нещо, така де...кутийка :-D до радиатора на колата. Тоя маркуч така съм го бутнал, че изглежда, че излиза от филтъра на нафтата, но не е така. :)
kozl написа:
А като ползваш етера не ти ли притраква двигателя като пред разпад?
Пали странно и малко по-силно, но не притраква като пред разпад. Явно има значение и колко ще пръснеш. А при мен може да има проблем с разпръсквачите, от дифтунгите изпуска поне малко.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Ама това клапан ли е? Аз мислех, че е бърза връзка някаква. :? Значи е на изхода е след изхода на филтъра на нафтатата, демек на маркуча, който излиза и отива към ГНП-то уж.
А маркуча с филтъра, къде отива?
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 72

Тема "Дизел Ford 1.8D пали само на бутане, когато е студен." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: