• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
montoya - майстор
На RP делкото е с вакумен регулатор на предварението, ако се е бахтисало вече, ще е много трудно. Повишения разход на гориво със сигурност е по скоро от батисана ламбда сонда. Трепкане на оборотите, не съм видял някой преборил се с това при фолксваген от 90-те
Chefo77 - майстор
simplex написа:
Добре! Как да си проверя белезите на ангренажа на Пасата и да си настроя аванса, така че да е най-икономична откъм разход на гориво? В момента върви, но имам чувството че е за сметка на повишен разход на гориво!
Нямам инструменти за аванса, а на око е доста несигурен метод.
А какво касателство има ангренажа с аванса, само да попитам? Нали не мислиш, че имаш избягал зъб - ако беше така щеше да го усетиш. Ако мислиш да презацепваш ремък "на око", по-добре недей ...
kolcho - специалист
DundyTheCroc написа:
Почна се :-D
Мдамммм, а още зимата не е дошла...
:wink:
gnt69 - майстор
Ще взема и аз да си купя един пасатор. Тука се дадоха решения на всички възможни и невъзможни проблеми по експлоатацията за 10 години напред. Ако някой попадне на читав пасат да свирка готов съм да го купя че да ви е яд. :partyman:
Chefo77 - майстор
Недей си купува, за да ни е яд още повече... :)
gnt69 - майстор
Aз да не свършат хубавите пасатори. Сега с тая тема им се вдигна цената в пъти. :partyman:
ben84 - специалист
simplex написа:
hidrazin написа:
И какво си питал и какви съвети си искал???
Добре! Как да си проверя белезите на ангренажа на Пасата и да си настроя аванса, така че да е най-икономична откъм разход на гориво? В момента върви, но имам чувството че е за сметка на повишен разход на гориво!
При аванса колкото повече върви - толкова по-добре. Там няма как да е за сметка на разхода. Не го барай!
Ако го накараш да впръсква по-малко гориво в цилиндрите ще ти даде икономия. Като и това е до един тънък момент в който започва да харчи дори и повече а не върви.
Или иначе казано, нагласи колата да върви колкото може по-добре и си регулирай разхода с десния пeдaл.
Това от скромния ми опит :partyman:
пишман_майстор - майстор
Тинки, ако пасатчето беше ТДИ ( или въобще некакъв дизел ) , щях да ти помогна де със съвет, де със части. Мисля,, че много малко неща биха ми се опрели в ремонтите му.... Ама бендзин е да го ева , такива ги гледам отдалеч и предпочитам да не ги барам.
Andri01 - майстор
Ако искаш да намалиш разхода-направи една скоба и притисни горивния маркуч. Така ще намали горивото към двигателя и от там и общия разход. А вървенето ще бъде същото-като на 20 годишна "баба Яга". :?
gogo7777 - майстор
Поредния фишек на Тинки :lol: . Да го оставим да ни баламосва...... :lol:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 154

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: