colyo написа:Тъкмо сега имате бая сняг и може да се образоваш относно зимните и летни гуми на сняг.Ако искаш пробвай и със зимни на 5 сезона пак ще е по-добре от нови летни.nanobanano написа:Говорите пълни глупости.Как летни гуми ще се държат прилично на сняг?Говорим за сняг.Не за зимно време наваляло сняг и да карате по очистените улици.По-добре втора употреба зимни,отколкото нови летни гуми.Явно не сте карали на сняг.Както ти писах по-горе, говоря от опит. Всяка година ходим по 2-3 пъти на ски и ти гарантирам, че чисто нови летни гуми се държат много добре на пампоровски сняг (в никакъв случай не се държат по-добре от нови зимни гуми, но мога да поспоря за зимни на 2-3 сезона). Гледам, че си от Асеновград и би трябвало да имаш повече опит на сняг от нас.
nanobanano написа:Продължаваш да ме караш да правя нещо, което съм пробвал няколко поредни зими. Никъде не съм казвал, че е правилно и, че така трябва, но истината е че чисто новите летни се държат като зимни на два сезона. Вчера се наложи да прибирам и колата на жена ми (в момента е с чисто нови всесезонни гуми).......ами не открих разлика с моите стари зимни гуми.VLADO66 написа:На такъв лед само забранени гуми могат да те спасятОнзи ден на такъв лед един с летни гуми се въртя буквално пред дома ни с едно ауди по малко по-голям наклон и удари на комшията колата и спря на метър от моята и от една друга,и това при минимална скорост.Слизаше на долу,а след 10 метра колата му вече гледаше на горе а пътя е широк точно за една кола напречно.Не можеше да се стъпва точно както този от клипа.След 20тина минути аз със зимните гуми на горе си драпах макар и вече може и да беше поотпуснало малко.Това беше миналата неделя(16ти).http://www.youtube.com/watch?v=5dJmGdu5HqU
За всички, които са решили да се правят на тарикати и да спестят някой лев : Карайте зимно време само със зимни гуми (M+S) и то не по стари от 2 сезона. Със времето гумата старее и се втвърдява.