• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

lov - майстор
От човек в занаята знам че паднат ли средните температури на асфалта под 15 градуса значи е време да се слагат. И от него съм научил едно. Ггума не трябва да се жали. И без това трябва да се покара за се поизноси външния слой който от стоенето се е окислил и втвърдил. И че колкото и да ги вардя като минат 5 години нищо че си имат много хубав грайфер все едно пак съм обул летни галоши. И съм се убедил че това е истина и тия дни ще свърша тази работа със смяната.
inspo - майстор
lov написа:
.... И че колкото и да ги вардя като минат 5 години нищо че си имат много хубав грайфер все едно пак съм обул летни галоши. И съм се убедил че това е истина и тия дни ще свърша тази работа със смяната.
Няма спор, че новото си е ново. Но с 5 годишни зимни е много по добре от колкото с дърти летни...

П.П. Сега се сетих на някой ако му трябват гуми ей тука има многоо...
Прикачен файл:
35.jpg
Прикачен файл:
15.jpg
За който го мързи да си вади от пясъка край пътя има събрани към стотина които не съм снимал.
http://www.blitz.bg/news/article/293167
Gnus - специалист
Аз моите не съм ги свалял :-D
lov - майстор
По миналата зима опитах с едни мишелинки да таковам дявола. Грайфер почти на макс ама и годинките им също на толкова. Какво да кажа с летните бях по добре. Пробвах после пролетта да ги мъча за летни е ми не става свирят на всеки по лек завой. И сега са на ремаркето. За да ме питат защо съм сложил толкова хубави гуми там да ги съсипвам. :-D
hidrazin - майстор
SEV написа:
Това не е зимна гума!
Ама ти сериозен ли си??? Мислих че слагам зимни. :-D
Сега сериозно - зимната гума трябва не само да има грайфер но и да е "прясна". Не случайно на гумите има отбелязан месец и година на производство.
Когато купувам гуми винаги гледам за датата и не взимам миналогодишни. Ако купиш миналогодишни се прецакваш е една година, освен ако не ти направят голяма отстъпка и си направил сметка че за 1-2 сезона ще ги свършиш.
Просто дори и да стоят в склад, структурата на гумата става друга (старее). По спомени срокът на СЪХРАНЕНИЕ в склад, за гуми беше 10 години.
След това се бракуват и изхвърлят. Те ония от които взимаме гуми втора ръка не са токова прости че ей така си изхвърлят старите гуми с голям грайфер.
:partyman:
lov - майстор
То и в законите им е написано и при спиране правят сверка на DOT. Не можеш да караш с дърти гуми нищо, че са в перфектно състояние на външен вид. А глобата е съвсем сериозна че и други последствия за автомобила.Най малкото е нов технически преглед.
Така я караме щото сме свикнали всичко да е през пръсти. Хората си имат закони и се спазват. За един комин на печка минават пожарникарите и искат документ че коминочистач ти е проверил и изчистил комина.
dyaneff - майстор
И аз съм на мнение, че една гума на 5 години не е перфектна, но вижте какво смятат други
http://www.imagebam.com/image/58b3df284899565

взето е от тук http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 93763.html
lov - майстор
Тъй тъй. Точно с Michelin ALPIN си обух ремаркенцето. Щот кат отлежаха станаха много убави. Купувани от немско и тогава ме оръсиха с по € 120 на гума.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: