• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
Всички имаме коли, нали ?
ArturDent - Почти Безобиден
Със сигурност може да се сложи някакво реле което да задейства зумер при консумация над 10-50 mA.
Така ще пищи и даже когато забравиш лампа в купето, багажника, радио или пък алармата ти има висока консумация.
Не че съм го виждал, но 99% съм сигурен че има нещо такова.
velev-klima - специалист
Аз си монтирах светодиодни дневни 37лв са и паснаха точно под фаровете на мястото на едни лайсни стана чудесно а релето за палене на фаровете го преместих на тях. Реших се на това защото като е студен дизела държи свещите още доста като добавим фарове подгряване на седалки и волтмера показва 12,5.

Прикачен файл

Дневни.jpg
Дневни.jpg (44.58 KиБ) Видяна 4022 пъти
bulhomes2 - майстор
Ако бях с такива като ме спряха - акта не ми мърдаше. В Плевен полицаите са гадни - въпрос на време е да изгориш.
velev-klima - специалист
на снимката изглежда че светят слабо но в действителност са много ярки.
bulhomes2 - майстор
Не го интересува полицая. Не са заводски и толкова.
gogata1987 - специалист
Ако имат хомологация, полицая не може нищо да ти каже. Втора година вече търкалям едни дневни лед светлини на филипс без никакъв проблем. Лошото е, че евтинджосите нямат никакви сертификати и съответно полицаите могат наистина да се заяждат.
VLADO66 - майстор
Бас държа че някое селско заптие няма да е чуло думичката "хомологация" и като те чуе ще му е достатъчно "хомо" и ще ти тури часовниците :-D
gogata1987 - специалист
Хахахаха! Като нищо. Но все си мисля, че заповедите "отгоре" ги свеждат и до знанието на "селските заптиета". :lol: Иначе е въпрос на време ИААА да внесе някакъв ред с дневните светлини и да започнат да следят за тях - изискванията за монтаж и наличие на сертификат за ЕС на ГТП.
vladtod - специалист
bulhomes2 написа:
Отнесохте се.
Днес ме спряха за включените фарове за мъгла вместо фаровете. Не беше много в час и пит другия полицай. Той му каза, че щом са фабрични, а не допълнително слагани - няма проблеми.
Предполагам, че ти си в час със това
Чл. 74

(1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
и си минал метър от некомпетентността на човека който трябва да е компетентен. Два пъти ме шамариха за шофиране на халогени и вече не искам да изпитвам полицаите на ЗДвП.
bulhomes2 - майстор
Може да се помисли върху думата "Допълнителни" в началото на члена. Дали не става въпрос за светлини, които допълнително са били поставени на автомобила, тоест нефабрични? Защото в упътването на рендето ми никъде не пише "допълнителни фарове за мъгла", а само "фарове за мъгла". Твоите фабрични ли бяха или не?
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23

Тема "Дневните светлини?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: