• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 28
Всички имаме коли, нали ?
montoya - майстор
Хубава тема по въпроса http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=152266
thinkpad - майстор
montoya написа:
Хубава тема по въпроса http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=152266
Виждал съм я, там свалят цялото табло. Не, мерси. Отделно няма ги самите клапи като разположение и достъп без сваляне на таблото никъде.
montoya - майстор
Кутията на парното излиза без да сваляш цялото табло, маха се жабката и централната конзола, таблото се отвива от двата болта при вратата и се повдига нагоре, отдолу има място да измъкнеш кутията с клапите.
От снимките в темата можеш да се ориентираш къде се намират тия клапи в кутията, т.е монтирано на колата се намират зад врътките за парното, но на място колкото и да имаш достъп нищо няма да свършиш, освен да се омажеш с лепило или с каквото там мислиш да ги правиш.
Щом няма климатици е лесна работа, сваляш разкачваш кутията, облепяш клапите с два ката алуминиево самозалепващо фолио изрязваш го 5мм извън клапите, монтираш и се радваш на топлото, освен ако не ти е запушен радиатора на парното. И той има лек, обаче като гледам не ти се занимава с него, та няма да го описвам, но ако ти се занимава пиши и ще спомена какво се прави със запушен радиатор
thinkpad - майстор
montoya написа:
...
Добре, като мога да избутам въздуховода настрани след като сваля жабката, защо да разбутвам цялото табло, ами просто не сваля малко пластмаси и съм готов? В темата го има описано в една от страниците това. За това питах и разположението, за да мога да го свърша на място.
montoya - майстор
Щом искаш да се мъчиш твоя воля
Е това нещо е клапата покрай която трябва да бръкнеш за да оправиш другата която е за топло/студено
Изображение
Която клапа за топло/студено се намира отзад, кривата клапа на снимката
Изображение
Изображение
От тия две снимки надявам се ти става ясно през каква дупка трябва да бъркаш и каква част от задната клапа ще стигнеш.
Отред върху тая клапа която се вижда на първата снимка има един голям капак който в горния си край има два тръби водещи към страничните духалки на таблото, пред него са врътките за парното и трябва да разкараш цялата средна конзола, касетофона, врътките, пепелника, барчето и пластмасите около и зад скоростния лост.
А дано се справиш, ако се не справиш дай голфа тука за 2 до 3 часа съм ти го оправил и няма да ти взема 150 лв, а 2/3 от тях
Andri01 - майстор
Това на Голф 3 ли е? При мене се различава/ както го описах по горе/ ,а колата е от 94-та година. Снемам само въздуховода в ляво,в него е клапата за вход на студения въздух от вентилатора.
thinkpad - майстор
montoya написа:
Щом искаш да се мъчиш твоя воля... Е това нещо е клапата покрай която трябва да бръкнеш за да оправиш другата която е за топло/студено
Добре, аз не мога да разбера ти що даваш снимки от темата за Passat във форума на VW, а не темата за Golf3? Vento е много подобно на Golf3. И в темата за Golf3 има няколко коментара, че работата може и да стане без да се сваля цялото табло, само с избутване на двата въздуховода.
Andri01 написа:
Това на Голф 3 ли е? При мене се различава/ както го описах по горе/ ,а колата е от 94-та година. Снемам само въздуховода в ляво,в него е клапата за вход на студения въздух от вентилатора.
Не е Golf3, а Passat B3. Снимките са от тук ЦЪК За това разчитам на информацията, която ти си дал, че двете клапи се стигат, без да се разглоби половината кола? :)
Andri01 - майстор
Да,различават се. Опитай по начина,който описах. Успех!:) :partyman:
thinkpad - майстор
Andri01 написа:
Да,различават се. Опитай по начина,който описах. Успех!:) :partyman:
Мерси много тогава. Златен си. Ще опитам, когато имам възможност. Че докато питах и се наканих, все че почна да вали. :)
Andri01 - майстор
Няма проблем,че вали. То всичко ,с изключение на една гайка М10 / която е при двигателя/ ,е в купето. :partyman:
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 28

Тема "Побърква ме на VW ел-а!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: