Мисълта ми беше, че нямаш книжка. А относно ... не мисля, че неуверена трябва да шофираш. Особено с децата. Няма начин да имаш необходимите за безопасно каране рефлекси. То не е само ти да не допускаш нарушения, знаеш.
Впрочем, за книжката трябва да се провери. В момента нямам достъп.
..... Проверих. Не би трябвало да имаш проблеми (щом не са те хванали да шофираш с нередовни документи). Даже Подмяна на книжката при смяна на име била ПОЖЕЛАТЕЛНА.
Свидетелства за управление на МПС
Подаването на документи за издаване на СУМПС става само лично !
Ако при подаване на документи за издаване на свидетелство за управление на МПС, са минали повече от 06 месеца от издаването на последния документ за самоличност, е необходимо да се попълни "Заявление за издаване на документ за самоличност" с поставена на него актуална снимка / направена до шест месеца преди подаването на заявлението.
1. За издаване на свидетелство за управление на МПС, поради изтичане срока на валидност, подмяна на стар образец с нов или промяна в данните на водача:
документ за самоличност по ЗБДС;
документ за платена такса - заплаща се в ОПП-СДП
или в банките и банковите клонове, обслужващи СДП и РПУ;
карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от Транспортна областна лекарска ескпертна комисия /ТОЛЕК/ или Транспортна централна комисия /ТЦЛЕК/;
старото свидетелство за управление на МПС;
квитанция за дължими платени глоби по ЗДВП.
Има някакви въртели с място на издаване и място на подновяване, не знам вълнува ли те.
Впрочем, за книжката трябва да се провери. В момента нямам достъп.
..... Проверих. Не би трябвало да имаш проблеми (щом не са те хванали да шофираш с нередовни документи). Даже Подмяна на книжката при смяна на име била ПОЖЕЛАТЕЛНА.
Свидетелства за управление на МПС
Подаването на документи за издаване на СУМПС става само лично !
Ако при подаване на документи за издаване на свидетелство за управление на МПС, са минали повече от 06 месеца от издаването на последния документ за самоличност, е необходимо да се попълни "Заявление за издаване на документ за самоличност" с поставена на него актуална снимка / направена до шест месеца преди подаването на заявлението.
1. За издаване на свидетелство за управление на МПС, поради изтичане срока на валидност, подмяна на стар образец с нов или промяна в данните на водача:
документ за самоличност по ЗБДС;
документ за платена такса - заплаща се в ОПП-СДП
или в банките и банковите клонове, обслужващи СДП и РПУ;
карта за медицински преглед на водач на МПС или протокол от Транспортна областна лекарска ескпертна комисия /ТОЛЕК/ или Транспортна централна комисия /ТЦЛЕК/;
старото свидетелство за управление на МПС;
квитанция за дължими платени глоби по ЗДВП.
Има някакви въртели с място на издаване и място на подновяване, не знам вълнува ли те.