Всички имаме коли, нали ?
сола 180 - специалист
Е защо трябваше да се случи всичко това?????
Това да не можеш да си прецениш реално шансовете е все едно да тръгнеш с летните гуми......
сола 180 - специалист
Абе играч аз съм първия от блока (не входа) който си вади колата като завали сняг.
Брат ми има Атв и матор и редовно караме така , че не ми обяснявай за гори и полета и за офроуд.
Ааа и всяка зима ходя на почивка в Родопите(с. Зорница преди Чепеларе е) ако си ходил ще знаеш къв баир е.Е и там не съм закъсвал даже на спускане ми е било по-опасно.
Ма ти си знаеш няма да те убеждавам, като си се забил в 100 преспи и вече си печен на снега......ха ха.
Последна промяна от сола 180 на нед дек 27, 2009 1:01 am, променено общо 1 път.
Тани - модератор
сола 180 написа:
Е защо трябваше да се случи всичко това?????
Това да не можеш да си прецениш реално шансовете е все едно да тръгнеш с летните гуми......
А ти какво предлагаш? Да изкарам зимата на вилата ли? :-D Мисля че половин часовото забавяне е за предпочитане пред едноседмично такова!

И още един задължителен инструмент през зимата- зареден мобилен телефон!Да не забравяме и пълния резервоар!
housedoktor - майстор
Както казват в оф роуд форума "колкото ти е по- оборудвана колата-толкова по-надалеч ще ходиш за трактор " А динамичното преодоляване на преспи е разумно ,само ако пътя след това е проходим
сола 180 - специалист
Тани написа:
А ти какво предлагаш? Да изкарам зимата на вилата ли? :-D Мисля че половин часовото забавяне е за предпочитане пред едноседмично такова!
Така... и ти много добре знаеш , че само половин час помоща се е подготвяла за операцията.Пък и една седмица.......айде де.Много по-смели от теб ги вадят максимум за 2-3 дни.
Според мен ти си от хората дето заради собствения си кеф и неблагоразумие създават работа на ГЗ .И после ама АЗ............
Успехи в закъсването.
Тани - модератор
К'ви операции к'ви пет лева? Едно обаждане на приятел и му трябва време само да се облече и да тръгне!

Приятелю, нещо много лично започна да ги приемаш нещата! С какво си полезен за темата? Започна разговора с идеята да си ги мерим! Както виждаш аз не се срамувам да показвам и грешките си . Също така смятам ,че по добре да си правиш експерименти в контролирани условия, отколкото да се надяваш , че ще улучиш правилното решение , чак когато опре ножа до кокала! Ако човек се научи как да разбива еднометрови преспи и да не затъва в 30-40 см сняг в някой свободен уикенд , то тогава няма да се притеснява да шофира в по-нормални зимни условия , когато наистина му се налага! Така че силно препоръчвам експериментите в контролирани условия - когато знаете че има кой да ви помогне .За предпочитане това да не е гражданска защита :lol: :lol: :lol: Пригответе се психически да поровите малко или не чак толкова малко сняг и дерзайте! Едно две затъвания в преспи не трябва да охлаждат ентусиазма ви!
сола 180 - специалист
Ето снимки на експериментатори в контролирани услоия :lol: .Верно няма на сняг но повярвайте просто не съм успял да ги снимам

Прикачен файл

заТани3.jpg
заТани3.jpg (44.81 KиБ) Видяна 4901 пъти

Прикачен файл

за Тани2.jpg
за Тани2.jpg (78.1 KиБ) Видяна 4901 пъти

Прикачен файл

за Тани1.jpg
за Тани1.jpg (82.77 KиБ) Видяна 4901 пъти
housedoktor - майстор
Нещо,което е полезно.Ако имате кола с предно предаване и забуксува по нагорнище-то тогава изкачете на задна скорост с умерена газ и без спиране .
докера - специалист
housedoktor написа:
Нещо,което е полезно.Ако имате кола с предно предаване и забуксува по нагорнище-то тогава изкачете на задна скорост с умерена газ и без спиране .
Пак опираме до конструктивните особености на добрата стара Баба Шкода :wink: :-D
Девет години търкалях една 105чка - НИКОГА не съм закъсвал с нея така , че да не мога да се измъкна сам :-D
То не бяха снегове , пясъци , рекички и т.н , и т.н.
Сега карам Ситроен ВХ - повдига се и става като Жипка :-D , ама не е баш същото :wink:
Galy - специалист
Абе като закъсате някъде, газ до дупка...гумите загряват, стапят леда и захапвате здрава земя :-D

Тема "Хитринки при Затъване и Боксуване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: