Всички имаме коли, нали ?
eurogas - специалист
И аз се вълнувам от такъв багажник, трябва ми за Гранд Чероки, понеже ме интересува предимно здравината, мисля да си отрежа четири парчета от дебелостенен квадрат 40х40, ще го тапицирам с термо шлаух, и после ще мисля как да ги захващам, ще се ползва рядко и не държа толкова на естетиката, искам да е много здрав и сериозен багажник, преди време един купешки ми се сгъна от три връзки сачак, затова вече не ги признавам. :)
nakatasan - специалист
Здравейте, да попитам универсални закопчалки дали се продават и съответно къде се продават. Много ми се иска за си направя багажник за покрива, готовите са безбожно скъпи. Ще се ползва на Нисан Микра 3 врати.
Поздрави
kr1100 - майстор
eurogas написа:
И аз се вълнувам от такъв багажник, трябва ми за Гранд Чероки, понеже ме интересува предимно здравината, мисля да си отрежа четири парчета от дебелостенен квадрат 40х40, ще го тапицирам с термо шлаух, и после ще мисля как да ги захващам,
Много свири / вие/ над 80 км/ч Правих от CrNi 25х25 мм Има затварящи тапи на фи , ина квадрат и на правоъгълник. Закрепването през релингите с U образна скоба с резба / има с М6 и М8 резба.-по 2 отвора на профила .според релингите/ и гайки.Понеже го правих за пренасяне на дълги тръби скобите / напречните греди ги позиционирах макс напред и назад.
shotik - майстор
Дали има развитие в направата на багажник ?
Аз също се замислям от какъв материал да го направя- материал, сечение, съединителни елементи.
Гледам в Гугъл разни профили от алуминий, от инокс, , но нямам познания по сглобките, може би да са материали ,които се използват за парапети, би трябвало да са с по добри якостни качества от алуминиевите профили.
Чакам съвети .
kr1100 - майстор
shotik eто сглобката от 1 та страна
CrNi 25x25 mm x 1300 mm всеки .Цена около 22 лв за 2 та профила.
Тапи в краищата по около 30-50 ст всяка.
U ухо с резба има и 6мм и 8 мм, 8 гайки и 8 шайби вс. CrNi за около 4,70 лв
Термошлаухките ги имах.
При нас колите на Булсатком са с багажници от такива профили, само ,че имат заварени уши ,пети и т.н./повечето багажници са на Кади тата, но има и 2-3 Т5 ци.
От този профил по- яко ??

Прикачен файл

2016-06-01 11.06.44.jpg
todortv - майстор
Аз го направих от алуминиева тръба 40/20, половинки от неръждаеми скоби Ф50, неръждаеми каруцарски болтове и гайки. Залепих гума на скобите. Главите на каруцарските болтове не пречат отгоре на товара.
shotik - майстор
kr1100 написа:
shotik eто сглобката от 1 та страна
CrNi 25x25 mm x 1300 mm всеки .Цена около 22 лв за 2 та профила.
Тапи в краищата по около 30-50 ст всяка.
U ухо с резба има и 6мм и 8 мм, 8 гайки и 8 шайби вс. CrNi за около 4,70 лв
Термошлаухките ги имах.
При нас колите на Булсатком са с багажници от такива профили, само ,че имат заварени уши ,пети и т.н./повечето багажници са на Кади тата, но има и 2-3 Т5 ци.
От този профил по- яко ??
На колата ми ,Дачия Логан няма греди, има само осем гайки,на които са завити пластмасови капачки, трябва да направя / според моите размишления/ правоъгълна рамка от неръждясващ материал и някакви "пети" ,които да отдалечат рамката от покрива. На шпилки с различни дължини ,навити в тези резби, да сложа втулки с външен диаметър Ф20 мм /ограничение от гумени тампони на гайките / като се ползват за дистанция на багажника от тавана/покрива, да минат през отвори на "петите" и с шайби и гайки да се застопори цялата конструкция.Ако са алуминиеви, трябва да намеря ъглови сглобки за тях или ако са от неръждавейка/инокс/ също подходящи за тях , като трябва да са 4 броя за ъглите и поне 4 броя за челно съединяване на вътрешни елементи.
Ще търся още в Гугъл разните профили и сглобки и ще се захващам скоро да го правя.
kr1100 - майстор
shotik написа:
На колата ми ,Дачия Логан няма греди,
Не знаех - не знам защо съм останал с впечатление,е беше със Сеат Варио. / комби с релси/
Много сложно според обяснението ти. Няма ли готови багажници ?
shotik - майстор
kr1100 написа:
shotik написа:
На колата ми ,Дачия Логан няма греди,
Не знаех - не знам защо съм останал с впечатление,е беше със Сеат Варио. / комби с релси/
Много сложно според обяснението ти. Няма ли готови багажници ?
Продавам го сеата, а за релси за Дачия Логан цената е към 200 лв и то вероятно употребявани. Не знам дали има готови багажници ,подходящи за колата ми , но и те вероятно ще са над 120 лв , идва ми в повече в момента, но ще търся решение .

Тема "Напречни греди за багажник на покрива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: