Всички имаме коли, нали ?
Smarin - специалист
Запалката и след това стъргалката (даже и в стдено време да е няма проблем , няма да се пръсне стъклото :))
gattaka - специалист
Аз си купих от Лукоил стъргалка за винетки!Обикновено се продава на касата и струва 3 лв.Представлява пластмасов тръъгълник,който се отваря на 2 чассти!Вътре има бръснарско ножче,което се слага в предния край,затваря се пластмасата и се ползва,след това отново се отваря и ножчето се прибира!Много съм доволен и чисти чудесно!
Хубавото в случая е,че бръснарското ножче се огъва и лесно следва линията на ттъклото,за разлика от други стъргалки!

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (59.55 KиБ) Видяна 4099 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (64.85 KиБ) Видяна 4099 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (64.99 KиБ) Видяна 4099 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (60.65 KиБ) Видяна 4099 пъти
mely - напреднал
Най ама най лесно става с гореща вода .Затопляте една чашка в микровълновата,сипвате на едно парцалче и отзад на винетката.Така 3-4 пъти по 10 секунди и винетката се отлепя .Ако искате да я лепите на друга кола/примерно при продажба на вашата/същото упражнение но 5-6 пъти я нагрявате и си излиза.Изпробвано не веднъж.Още нямам скъсана.Става въпрос за старите винетки -малките.Тези новите пазлами не ми си е налагало да свалям.
Mega - специалист
... Преди година ми се пукна предното стъкло. Смениха ми го и с пистолет за горещ въздух нагряха старото стъкло и винетката падна без да се скъса. След това ми я залепиха на новото стъкло. Същото стана и с гражданската. Единственото, което не видях е на каква температура го загряват. А това е много важно за да не спукаш стъклото. Ако някой знае да каже ;)
gattaka - специалист
Ако става въпрос за шмекерлъци съм съгласен,но аз мисля,че ставаше въпрос как да се махне старата винетка!
Пробвал съм по различни начини,но най-много съм доволен от стъргалката,която ви показах по-горе!
slonoce - специалист
Аз също имах тези проблеми и приложих следният метод , напръсках старата винетка със препарат за стъкла най обикновенн може и със спирт и след това с острието от мактно ножче я махнах отлепи се като масло.
Mega - специалист
... Никой не говори за шмекерлъци, просто винетката пада, без да дращиш с ножчето. Сега и аз дращя с ножчето, просто защото не знам на каква температура да грея стъклото. Но ако знам става за секунди.
gattaka - специалист
Няма дращене!С бръснарското ножче става с едно движение без да остават следи по стъклото,особено ако е по-студено!
freshenero - специалист
Напоследък рекламират спрей ,точно за тази цел-сваляне на стикери от стъкло.Предполагам че вече го има по повечето бензиностанции.
jdraganchev - специалист
freshenero написа:
Напоследък рекламират спрей ,точно за тази цел-сваляне на стикери от стъкло.Предполагам че вече го има по повечето бензиностанции.
http://aviatrans.bg/catalog/index.pcgi? ... pe=product
Това е продукта, ползвам го редовно! Един спрей ползвам за 3 коли 3-та година :!:

Тема "махане на стара винетка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: