• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всички имаме коли, нали ?
joro39 - специалист
а френските каде са в класацията?
jekasus - майстор
Торбалане дай някоя българска класация, че в Англия е по-различно от нас, като почнем с кормилото. :lol:
torbalan - Дървен философ
:-D

българска класация... звучи точно като "български джентълмен"...
jekasus - майстор
Понеже карам почти всеки ден около 100 км, за мен са важни два фактора - возията и разхода на горивото. всичко друго се поправя :)
torbalan - Дървен философ
а това какво общо има с въпроса 19 или меган?
25th Hour - специалист
mldm написа:
Въпросът ми е кой от двата модела на Рено да си купя-19 или Меган.Не съм запознат много с автомобилите а и от години карам VW и реших да сменя марката.Кой модел е по сполучлив и на кой от двата е по евтина подръжката /като ремъци ролки и др. основни части по подръжката /.Много ще съм благодарен на тези които са запознати с автомобилите да споделят.

Колега като оставим настрана, че темата се превъща кой какво кара ще ти кажа следното, което е мое мнение.

Първо- Рено 19 е доста стара кола и както казаха по горе Меган е насленик в този сегмент. В този смисъл е много по-добър както като ергономия, така и като мотори.

Мога да ти кажа със сигурност / без VW да ми е любима марка/, че този тип здравина и обслужване няма да можеш да намериш при Рено. Така или иначе избора е компромис, ако твърдо си решил да е Рено и имаш съответния бюджет ти препоръчвам да търсиш максимално запазен екземпляр. Ако можеш да намериш дизел 1.9 и вече каквато версия на мотора се намери...

Като цяло личното ми пристрастно мнение е да избереш друга марка...
gattaka - специалист
Колега,като бивш собственик на 19 мога да ти кажа следното: здрав мотор(моя беше 1,7 моно,но съм чувал добри думи и за 1,9 дизел),нежно окачване,но като цяло ако се грижиш добре за тази кола няма да те остави на пътя!Като настоящ собственик на Пежо 406 мога съвсем отговорно да те посъветвам,ако имаш възможност вземи си Пежо!
Просто съвсем друга бира!
На голф зависимите ще кажа,че по-старите модели на ВАГ наистина имаха по-малко проблеми,ама ако сравним рено 19 с голф 2 и двете от '90 година е все едно да сравняваме кола с каруца,освен това моята 19 имаше повече екстри от голф 3 и возеше поне 10-на пъти по-добре!Ами естествено е,когато в една кола има по-сложни възли и механизми(било окачване,било екстри,електроника и т.н.) колата да е по-податлива на разваляне!
Georgi_G - специалист
Изобщо не се занимавай с търсене на съвети от приятели, препоръчани авто-гурута и т.н. подобни дивотии, че ще ти препоръчат от Ламбо през голф до конска каруца. (първо ще ти обяснят за крушките на фаровете, после за лагерите, ремъците, помпите, главините и ..................)
Явно имаш идея какво те кефи. Ходиш, гледаш, отваряш, сядаш правиш по едно кръгче накрая една проверка на технич. сътояние плащаш и се молиш от чувала с п.....е да не си извадил х...я.
Късмет.
pipbel - майстор
Georgi_G написа:
Изобщо не се занимавай с търсене на съвети от приятели, препоръчани авто-гурута и т.н. подобни дивотии, че ще ти препоръчат от Ламбо през голф до конска каруца. (първо ще ти обяснят за крушките на фаровете, после за лагерите, ремъците, помпите, главините и ..................)
Явно имаш идея какво те кефи. Ходиш, гледаш, отваряш, сядаш правиш по едно кръгче накрая една проверка на технич. сътояние плащаш и се молиш от чувала с п.....е да не си извадил х...я.
Късмет.
И аз така мисля. Кола се избира на хубост и да ти е кеф като седнеш вътре. Другото е късмет.
Само трябва да знаеш приблизително какво искаш - дизел или бензин, разход, багажник, както и с колко пари разполагаш (най важното :-D )

Миналия месец бяхме тръгнали да обикаляме с жената уж към Рено/Нисан и Пежо, ама по пътя минахме покрай салона на Киа, седна тя в една Kia Ceed 115 дизел, после аз и за 5 мин решението беше взето. Те така. :cool:
То и с жените така де, според късмета (само дето и гаранционен сервиз няма #-o )
Обаче без кола може, ама без жена.....
Да са ни живи и здрави, днес е 8 Март :heart:
inspo - майстор
Georgi_G написа:
Късмет.

Не съм съгласен. При всички случаи е по добре да знае какво купува, за какво да гледа и какви проблеми може да има в последствие от дадения модел автомобил.

pipbel написа:
.............. Другото е късмет.
................................................................ ама по пътя минахме покрай салона на Киа, седна тя в една Kia Ceed 115 дизел...................................
На бас, че колкото и коли да си купиш от някой салон- все ще си е на късмет :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Рено 19 или Рено меган" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: