Всички имаме коли, нали ?
kuger - майстор
Пробвай тук-http://www.renault-bg.com/smf/index.php#c3
Нещо не ми се получава-не е активен адреса, който давам.
Пътя е следния -www.renault-bg.com, влизаш в "технически теми", от там в Меган, Сценик, реле за подгряващи свещи, проблем. Там има много писано за твоя проблем. Съжалявам, моето рено е Лагуна с друг мотор и не мога да ти дам точна информация.
svetliopi44 - Чирак...
velsi написа:
Може да ти е прецакан термодатчика, който подава сигнал на релето за подгряване колко време да работят свещите. Нормално е с годините съпротивлението му да се промени и да не реагира адекватно на температурата.

И аз мисля като Велси, на скоро един приятел с Пасат дизел имаше същия проблем.
Той направо откачи датчика и нещата се оправиха, явно си дефектират с времето.
Oт скоро и аз съм собственик на Сценик но 1,9DCI
рашкета - специалист
Светлиии,Светли, хубав човек си ти ама защо не попрочете малко за тоя мотор преди да го купуваш?Много реват от тоя 1.9 DCI
svetliopi44 - Чирак...
Кой? Къде?
На мен точно този ми препоръчваха или на Пежо HDI
svetliopi44 - Чирак...
Да ти кажа чесно нищо не видях в темата дето да ме претисни ...
Все пак е кола на старо и си е и до късмет. :wink:
Но ако сам това са болежките дет са описане е супер... четох за 2,2 дти и 2,2 дт ...нема да ти казвам там каква олелия е ... дци е по-малката беля за сега.
рашкета - специалист
Абе както и да е, сам ще разбереш.Ама дано ти е на късмет и със здраве да си я караш.
STO-YAN - специалист
Здравейте.
Относно свещите за подгряване:
Имам Рено Канго-2бр., едното преди седмица започна да пали трудно.
Откачих кабелите от свешите и с друг кабел, от "+" на АБ подавам на всяка свещ.
Излизаха малки искри-"значи има верига, свещта си работи", така си помислих аз.
Всяка сутрин трудно палеше и я закарах в сервиз. Смениха ми четирите подгряващи
свещи и всичко си дойде на място. Обясниха ми от сервиза, че съпротивлението трябва да е
един ом, а три свещи са имали по-голямо съпротивление от 20 ома. Факт е, че сега пали сутрин.
Успех.
kotyo - специалист
рашкета написа:
Светлиии,Светли, хубав човек си ти ама защо не попрочете малко за тоя мотор преди да го купуваш?Много реват от тоя 1.9 DCI
Тц, проблемна е турбината на 120 коньовата лагунка. По-маломощните нямат изявени проблеми по двигателя. Карай си го спокойно..
kuger - майстор
kotyo написа:
рашкета написа:
Тц, проблемна е турбината на 120 коньовата лагунка. По-маломощните нямат изявени проблеми по двигателя. Карай си го спокойно..
1.9dci е 120 коня! Има и вариант със 131 коня. Ако е карана и обслужвана правилно, не е баш толкова проблемна, поне не-повече от другомаркови аналози.
1,9dti е 98 коня!

Тема "проблем с паленто на рено сценик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: