Всички имаме коли, нали ?
SHADOWAWS - специалист
Актовете нямат давност и за това няма как да не се платят. А при някои нарушения за които се пише акт примерно за превишена скорост - при повторно нарушение акта даже ти е за по-голма сума. А при трети акт за едно и също нарушение може да ти вземат книжката за период от време или завинаги (докато не се явиш на курсове). Новия закон е в мен, мога после да проверя как беше точно... а и има МНОООГО нови неща дето са изменени и е хубаво човек да си го има и да го изчете от-до.
Другата седмица ще се видя с "човека от КАТ" и ще поразпитам това-онова по някои от засегнатите въпроси. Отделно и баща ми ще го питам дали е платил акта (въобще дали е получен на адреса ми по ЛК). А ако имате някакви въпроси за които искате отговор, може да ги задам на моя приятел - това като безплатен жокер може да го ползвате. :wink:

Деюре всичко става с пари, дефакто да знаеш къде да ги дадеш.

Не може да караш без гражданска, но може без КАСКО само. Но пък е хубаво да имаш и КАСКО..
ArturDent - Почти Безобиден
SHADOWAWS написа:
Актовете нямат давност и за това няма как да не се платят.
Да се хванем на бас ?

Жокер: Давностен срок има за всичко, дори и за убийство.
SHADOWAWS - специалист
ArturDent написа:
SHADOWAWS написа:
Актовете нямат давност и за това няма как да не се платят.
Да се хванем на бас ?

Жокер: Давностен срок има за всичко, дори и за убийство.
За актовете от градския транспорт знам че е 1 година. Ама за актовете от КАТ тогава колко е давноста спроред теб колега?

П.П. днес ще питам, ама ми се иска да прочета и твоето мнение. :yawinkle:
ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ написа:
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.
(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.
Общо 3 години.

Още един жокер. Дори и това да отпадне за КАТ, има Обща давност за вземания - 5 години.
SHADOWAWS - специалист
Мдаа, не можах да си задам всички въпроси към моя човек. Но поне ми потвърди две неща:
1. Нямам електронен акт (и слава богу)!
2. А това е по темата - Няма да имаш проблем колега, ако не си регистрираш колата в Общината. Но после няма да може да я продадеш, да знаеш.
Обаче ако си фирма и колата се води на фирмата и не е регистрирана в Общината и/или няма платени тези данъци......еми по-добре е да търсиш пари за адвокат. ;)
Естествено, това инфо е от полицай. А какво ще ти каже адвокат е друго. Абе в тоя форум няма ли някой адвокат да бутне едно рамо за незнаещите поне? :-D
Не търси давността в Закона за движение по пътищата.
Какво не разбра от цитирания закон?

Давност 2 години, ако не са ти пратили нищо.
Давност 3 години, ако със теб се е занимавала Агенцията за държавни вземания....
ditronix - специалист
Преди години,когато мутрите си регистрираха джиповете на инвалиди се измисли тоя казус: малък данък-кола до 100 коня и до 1800 кубика.Надхвърлиш ли едното- гориш!. Ако си в нормата и имаш катализатор-данъкът наполовина.Това е. Колкото до "правния кодекс" на Шедоу-ами няма такива постановки! Като те "светне" камерата,после в едър план ти показват номера на колата.И толкова. Като не си ти-казваш кой е бил. Иначе плащаш.А тия,дето не можели да ти напишат акт по снимка-охо! Старото ми ренде е регистрирано на инвалид.От две години го кара синът ми.Тази година,точно преди да тръгне за Щатите ми се обажда инвалидът,че имало писмо от КАТ. Младшият се светна веднага-вика само за едно може да е-едно неправилно престрояване!Отидох в КАТ,защото иначе изгаряше инвалидът.С две приказки се разбрахме с ченгетата-много точни момчета бяха.Пуснаха ми киното,видях всичко-наистина беше за неправилно престрояване на светофар.И понеже нямаше предпоставки за ПТП,пичовете казаха-20 кинта фиш.Няма как,щом клипът е влязъл във филмотеката,нищо не може да се направи! Платих и толкова!Давност-ако са ти съставили акт и си получил наказателно постановление-мисля беше три години за плащане.Ако обаче до 6 месеца няма наказателно постановление-не плащаш нищо! Ей тука е вратичката ,ако има познати катаджии!
SHADOWAWS - специалист
Имам познати катаджии и то МНОГО. Даже и във видеоконтрола имам 2-ма човека. Та за това явно няма баща ми да плаща фиш или аз :wink:
Интересно ми е, колегата дали е ходил до общината вече! Много ми се иска да разкаже какво са го баламосвали там и какво е направил. :?
Илиян Илиев™ - майстор
Няма значение дали колата се регистрира в общината или не. Щом е регистрирана в КАТ, то пътния данък се трупа с лихви.

Преди 4 години си регистрирах колата в България. От бързане и незнание изобщо не ходих до общината.

В началото на месеца реших да проверя какво е положението. Останах неприятно изненадан, като чух 708 лева за 4 години, включващо лихвите.

Та с регистрация или не - длъжника си е длъжник. По-добре си плащайте всяка година, че като се натрупат боли.
mar80 - специалист
Здравейте отново, днес ходих до данъчната служба и пак същите номера. Такива са били указанията отгоре, много идват като с твоя случай , без да пусна жалба не могат да ми дадат писмен отказ и по добре недей се занимава, тя цялата държава ни е била такава. Казах че няма да оставя нещата така. Не намерих време да мина през ,,Финансови дейности" на общината, но намерих телефона на началника на Финансови дейности, и му обясних случая, човека излезе много възпитан и коректен. Каза ми: -Мисля че си прав, но за всеки случай ще проверя допълнително и ще ти се обадя.Звънна ми след 15 мин. и ми каза, че наистина съм прав, и да мина отново през данъчното той се обадил на началника и нещата ще се оправят. Но докато не стане черно на бяло не мога да кажа, че нещата са се оправили. Ще искам да ми върнат и парите за изминалите две години.
От данъчно успях да взема тази бланка:
http://mar80.snimka.bg/tuning/megan.633862.25742379
http://mar80.snimka.bg/tuning/megan.633862.25742380
http://mar80.snimka.bg/tuning/megan.633862.25742381

Тема "Данък МПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: