Всички имаме коли, нали ?
taran - специалист
Chefo77 написа:
Ако го залепиш, тогава ако се усъмнят и проверят, гарантирано ще те ударят по посочения член. Ако няма щампи, за какво става дума - нали в КАТ са го слагали?
Между другото, ако не си спрял втората кола от движение, задължително трябва да и плащаш ГО и данък. Ако не го правиш и те гепат с нея, това, че нямаш щампа по нита ще е последното, за което ще се сетиш :) Ако пък си ги плащаш - за какво ти е да сменяш номера ...
По втората част от поста-и да е спрял колата от движение,пак ще плаща данък,трябва да се бракува колата.За ГО,ако не се кара няма проблеми.Не те ли гепят на пътя,копче немогат да кажат,засега...От гаранционния фонд пращат едни сърдити писма с които може да си палите печката и това е.
Относно нита-може да се свали културно без да се поврежда.Раглабя се вътрешната облицовка на вратата/капака и се стиска нита с клещи,завъртате,стискате...По този начин се изтънява колкото е възможно раздутата част.След това с подходяща щанга или широка отверка пъхната между номера и детайла се изважда нита.
Има начин да се монтира обратно,може на нита дори да се нареже резба...Въпрос на импровизация.
Gadnyara - специалист
потвърждавам!
Преди 4-5 години ми се наложи да сменям 'пета' врата на тогавашната ми кола хечбек, на която беше закован нита.
Маха се по метода на taran.
После го монтирах на номера, без да е захванат за друга част от автомобила. Външната част на нита не се променя. Колата все още се кара с така монтиран нит.
Около 1/2 час отнема.
SHADOWAWS - специалист
toni_g79 написа:
Голяма фантазия ей :lol: Идеята е да се свали така че да се ползва нита,а не да се съсипва.С тези дрелки няма как да стане това.И преди да се впуснете пак във фантазии ми кажете колко пъти са ви проверявали ВИН номерата,защото на мен за 15 години нито веднъж :yawinkle: .Иначе благодарско на тези със смислените отговори,имам идея как ще стане. :partyman:
Аааа на мен ми гледат всичко, нали минавам през гранична зона всеки ден! Все пак се преместих да живея в Смолянския регион и все Гранична Полиция ме проверява....със СА регистрация съм (е не пропускат да проверят и "РВ" колите и "А" също) :lol:
v_tan - специалист
Нита на старата ми кола съм го свалял, защото бронята беше счупена и трябваше да я сменя. Свалих я, отрязах това което стърчи отвътре на бронята и го избих навън с кръгъл инструмент (отвертка с подходящ диаметър). После си го върнах обратно и го залепих с монтажно лепило (вече само за номера). Още си седи.

Тема "Махане на заден номер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: