Всички имаме коли, нали ?
sstefanov - майстор
Тук пише как се качват снимки:
viewtopic.php?f=15&t=31

Ако сте купили такова устройство и виждате, че рекламата лъже, най-добре е да се обадите в КЗП.
DMN - майстор
симо картона написа:
Сега го премерих пак и си е 30 волта.На батерийката вътре пише:Ningli lr6 am3 1.5v.alkaline battery.mercury&cadmium free.WARNNING:do not dispose of in fire,recharge,put in backwards,mix with used or other battery types-may explode or leak and cause personal injury.Баджанака ми има същият подарък,който пробвахме на паднал акумулатор,и не върши никаква работа.То на пълен акумулатор за какво ти е.
Колега, можеш ли да снимаш това, което си видял? Говориш за "батерийка" в единствено число. Виждат ли се колко броя са вътре? Между другото има алкални батерии, които са презареждаеми и са 1.5V.
В самото упътване за у-вото пише, че - "Майти Джъмп не снабдява с достатъчно енергия, за да съживи повреден или изтощен акумулатор обратно до ниво на презареждане и пълноценно използване."
Моето обяснение от ползата(ако изобщо има такава) на този уред е следната: В студено време повечето недозаредени акумулатори виждат зор при палене. Някъде съветваха даже, преди палене да се пускат фаровете за кратко, за да се "раздвижи и затопли" електролита в акумулатора. Това устройство според мен(лично мнение), прави нещо подобно, но в обратна посока - вкарва някакъв ток(любопитно ми е колко) и така се "раздвижва и затопля" елекролита - един вид възбужда се акумулатора, колкото да запали при студен старт. Но пак повтарям - мисля, че това е само в помощ на изправен и недозареден акумулатор в някакви граници :)
симо картона - помощник
Вътре има 20 бр . батерии.На дъното на кутийката има метални пластинки на капака също.Батериите по този начин са свързани последователно и затова напрежението е 30 в.Дали са презареждаеми,щом пише ду нот речардж на всяка от тях.Ще се боря със снимките.
DMN - майстор
Определено трябва да разнищим, дали е измама. Тук има много умни хора, които ще помогнат да разберем това. Ама все ми се иска да не ни лъжат толкова елементарно с подобен тип у-ва...
ieiei - специалист
Тук има много умни хора, които ще помогнат да разберем това
Според мен не е нужен много ум за да се разбере.Докато има балъци ще има и тарикати(поговорка) :lol:
Повече от ясно е, че е лъжа. То от самолет си личи. Няма как една толкова малка батерия да даде такъв пусков ток на стартера, който обикновено е с консумация от 1,4-2kW. Особено да го подаде този ток по някакви си малки кабелчета през запалката. Варианта е това устройство да се използва за възбуждане на акумулатора, ама пак е тъпо.
Тая кутийка трябва да съдържа някъв ултра кондензатор от порядъка на 1 фарар, за да подаде нормален пусков ток.
ArturDent - Почти Безобиден
DMN написа:
Но пак повтарям - мисля, че това е само в помощ на изправен и недозареден акумулатор в някакви граници
Е разбира се че действа, в някакви граници, например 0.000000001%
Chefo77 - майстор
petiapee написа:
Повече от ясно е, че е лъжа. То от самолет си личи. Няма как една толкова малка батерия да даде такъв пусков ток на стартера, който обикновено е с консумация от 1,4-2kW. Особено да го подаде този ток по някакви си малки кабелчета през запалката. Варианта е това устройство да се използва за възбуждане на акумулатора, ама пак е тъпо.
Тая кутийка трябва да съдържа някъв ултра кондензатор от порядъка на 1 фарар, за да подаде нормален пусков ток.

Тая кутийка ако подаде "нормален пусков ток" през запалката, каското ще трябва да ти изплаща колата, ако оттърве бушона :wink:
piron45 - майстор
Това е поредната идиотщина която пробутват на технически неграмотни хора.
1. Тая джаджа не може да даде никакъв ток - най много да захрани моторче за детска играчка.
2. По този тънък кабел не може да мине стартерен ток - необходим е поне 10мм2.
3. Предпазителя на запалката е не повече от 10А
4. Инсталацията на колата ще се запали ако и пуснете стартерен ток - стартерната верига е от специални кабели с необходимото сечение.

Който има пари в излишък да го купи задължително :lol: :lol: :lol: :lol:
Chefo77 - майстор
Пироне - не си прав! Моят предпазител е 15 ампера, ти знайш ли колко ток може да мине по него... Кило-кило и половина като нищо :)

Тема "Майти Джъмп - поредния балон или истина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: