Всички имаме коли, нали ?
freshenero - специалист
И аз имах проблем с въпросният датчик.Смених го със цялото делко за 30 лв. втора употреба.А на автора - сегласен съм че е по -добре нов ,но по тази логика ,защо караме коли втора ръка?Колкото повечесредства вкарваш в колата си толкова по-невъзвръщаеми са те.Още повече че това нещо не е свързано със сигурността при движение.Изгасва някъде си -заключваш и продължаваш. :lol: :lol: :lol:
ben84 - специалист
...
Последна промяна от ben84 на пон фев 20, 2012 8:51 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Въпреки всичко мини и виж на Лада Самара датчика. Струвал 6 лева, ако е еднакъв ...
comunikator - специалист
Е как може да е еднакъв..........с тоя на ладата бе брат!????
stiv1961 - майстор
Той montoya ти е дал линк и си го чел, там пише, че става от Самара. Даже в ,,tpetrov" е 1.70 лв.
comunikator - специалист
Другия път ще си взема от 1,70лв и ще ви викам да го сложите.
Знам че съм се набутал яко мен си ми е достатъчно гадно :roll:
Chefo77 - майстор
comunikator написа:
Е как може да е еднакъв..........с тоя на ладата бе брат!????
Е защо да не е еднакъв, защо си мислиш, че Бош (ЕПС) е единствената фирма, която може да произведе даден компонент?
На старата Корса накладките отпред бяха еднакви с на Самара, бобината - също, на БМВ 5-а серия (ако не се лъжа) 1990-1991, съединителят е еднакъв с на Волга ...
Оригинална крушка с куплунг за бутончетата ми е 4 или 5 лева. Познай колко струва само крушката самостоятелна в магазин за електронни компоненти - 10-ина стотинки. И 1 минута с две малки отвертчици, за да влезе в куплунга...
batkotony - специалист
Чудя се как още няма тема "Побългаряване на западни автомобили" или "Взаимозаменяеми части за нашите автомобили" или нещо подобно.Ще бъде доста полезна...Доста компоненти,скъпоструващи за една марка и абсолютно същите при друга са в пъти по-евтини.Например сега се сещам,въпреки че вече е свирено,авторът можеше да провери и в Еуратек при шкодите как стои въпросът с този датчик.В този ред на мисли се сещам,че лагера на предната главина на стария Прелюд също ставаше от Самара...Абе доста са нещата... :)
Последна промяна от batkotony на пон фев 20, 2012 11:33 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Има и нещо друго - преди време (2004-2005 ако трябва да сме точни), майката се беше луднала по Опел Тигра. Та поразгледахме малко частите ... ами бяха 2 до 3 пъти по-скъпи от тези на Корса от същото поколение (Корса Б). А най-интересното е, че двете коли са ... еднакви.
25th Hour - специалист
Еднакви са само 2 мотора- X14XE и X16XE защото те се монтират на Корса Б и Тигра...имат еднакви номенклатурни номера на чаркалата по мотора...

Тема "Датчик на Хол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: