Johny написа:Кви квалификации? Отговарях на bigdragon, но щом си се засегнал - прощавай!
Не бива да се правят прибързани заключения, колега! И по-кротко в квалификациите, моля. Шофьорският ми стаж е повече от годините ти.
Който има положителен или отрицателен опит - нека го сподели. Макар че и това не е меродавно, защото в отделните региони на страната за една и съща верига бензиностанции нещата са различни.
Между другото по едно време се занимавах със зареждането на едни машини, по 1 тон дизел на ден всяка, като основната ми работа беше да правя норми на база време и разход на гориво. Определено има зависимост от партидата гориво, но това не се приема документно от никого - ни от шефове, ни от доставчици, дори механик-водачите отричаха да има връзка. Но цифрите не лъжат: при равен тонаж обработен товар и еднакви външни условия разходът се отклоняваше до 30%, което е меко казано ненормално за машината. След като официално взе да се коментира, че това са кражби от работещите, приключих с въпроса. Не е нужно да казвам, че никой нищо не е крал.
За себе си съм приел, че както и да се въртя, гъзът ми все ще е отзад и нищо не мога да направя по въпроса. Зареждам където ми е удобно, пък ако се случи добро гориво - ок. Ако не, не си правя генерални изводи и трагедии. Навсякъде е еднакво.