Всички имаме коли, нали ?
schuldiner - майстор
Johny написа:

Не бива да се правят прибързани заключения, колега! И по-кротко в квалификациите, моля. Шофьорският ми стаж е повече от годините ти.

Който има положителен или отрицателен опит - нека го сподели. Макар че и това не е меродавно, защото в отделните региони на страната за една и съща верига бензиностанции нещата са различни.
Кви квалификации? Отговарях на bigdragon, но щом си се засегнал - прощавай!

Между другото по едно време се занимавах със зареждането на едни машини, по 1 тон дизел на ден всяка, като основната ми работа беше да правя норми на база време и разход на гориво. Определено има зависимост от партидата гориво, но това не се приема документно от никого - ни от шефове, ни от доставчици, дори механик-водачите отричаха да има връзка. Но цифрите не лъжат: при равен тонаж обработен товар и еднакви външни условия разходът се отклоняваше до 30%, което е меко казано ненормално за машината. След като официално взе да се коментира, че това са кражби от работещите, приключих с въпроса. Не е нужно да казвам, че никой нищо не е крал.
За себе си съм приел, че както и да се въртя, гъзът ми все ще е отзад и нищо не мога да направя по въпроса. Зареждам където ми е удобно, пък ако се случи добро гориво - ок. Ако не, не си правя генерални изводи и трагедии. Навсякъде е еднакво.
marmoz - специалист
И аз да се оплача :sad: Днес гледам горивото ми привършва и аиде на бензиностанция /Па М'оели да съм толкоз прост :datz: :datz: :datz: / в ЛУКоил .На 1 километър джипа /дизел/ прехълца,след още 1 пак ,вика ко стана ...... свена лампата за запушен горивен филтър после огасна. Зараде тези педали от Лукои и техните боклуци дето продават ,колата 2 пъти ми гасна в движени и 3 на място и това в София към 16 часа,веднага първата бензиностанция на Еко още толкоз дизел да я разредя тази смрад е да ама не.... пак прихълцва и датчика за горивният филтър ту светв ту огасва.Утре отивам да сменям филтъра и ЛукЯл повече НИКОГА.
jekasus - майстор
На задръстен горивен филтър лукойлска нафта му пречи :lol: :lol: :lol:

П.П. - Карам на бензин и нямам наблюдения за нафтата.
Johny - майстор
Нямаш я. Моят филтър е сменен преди 4-5х. км!
fox_vt - майстор
А моя е на 50 к км и мисля още толкос да му навъртя за филтъра де докат го сменя,на калпава нафта и кашон филтри в багажника не оправя работата.И като се има предвид че съм карал и на олио чисто от магазина дето се води че остъргва всичкото мизерия дето я има във горивната с-ма.
Mega - специалист
За сега съм най-доволен от нафтата на Ромпетрол. Зареждам само от едно място и не съм имал проблеми. Колата даже не пуши.
Johny - майстор
Лесно ви е на софиянци-всичко си имате. Пък за нас каквото остане.
VLADO66 - майстор
Johny написа:
Лесно ви е на софиянци-всичко си имате. Пък за нас каквото остане.
Е нали имаш ЕКО какво мрънкаш :cool: :)
Johny - майстор
A когато и то се скапе/неминуемо/, к`во шъ прайм? #-o
ferrari4456 - специалист
От лукановите не леем :|
Аз леем от най селската бенциностанция в която съм уверен ,че не ме лъжат с литрите и слагам 200мл масло на 20литра нафта и една добавка на lucky moly за 28лв за 1тон с една спринцовка и си лети.Зимата един приятел със сервиз бърка една добавка(керосин ,нещо за почистване и масло) и на -25градуса паля от втория път и тръгвам веднага.
Изчислявам си го и ми излиза по 4ст на литър повече.Един приятел се занимавал и дал в лаборатория от всички дизели от бензиностанции от тези суперите и тоя където бъркам и се окацал моя по-хубав.С по-високо цетаново число и какво ли още не.
Имам приятел в Гърция където работи и ще ми прати някаква течност където Гърците са почнали да леят.Безцветна ,не мирише от някакви цветя или нещо подобно и се разрежда 3към1 дизел течност.По изчисление на 100км ми излиза 21лв(7,8литра) ,а с онва мога да падна на 18лв с една и съща цена на нафтата.В другите държави си правят сякви такива опити ,тук що не е толкова развито.
Четох горе за проблеми с филтъра на горивото ,пък аз не съм си го сменял от 26000километра пък върви.Колата е Citroen xsara picasso 2004година.

Тема "ЕКТО Дизел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: