Последна промяна от ozaki на пет яну 25, 2013 8:17 am, променено общо 1 път.
batkotony написа:dyaneff написа:Няма да споря...batkotony написа:...В случая Генко е прав,моноинжекцията е карбуратор с инжектор,това много малко хора го знаят...масово се е наложил терминът "моноинжекция" и никой не се насилва да го разшифрова и осмисли...Такова понятие карбуратор - моноинжекция няма.
ozaki написа:И аз не искам да споря с колегите,но имам(е) кола със същия двигател от 14 години...от които 10 в баща ми и 4 в мен,но от малък се въртя около баща ми и повярвайте ми няма място където не съм бутал по колата,но това няма значение.
...Питам сега колегите ...според вас нямали разлика между карбуратор и моноинжекция?...ако няма защо ладите,москвичите и т.н нямат компютърно управление?...защо по новите карбуратори,които имат и ECU имат една тръбичка вместо дюза....защо по дяволите от завода производител ще обявяват,че колата е инжекция,а не карбуратор.И от къде мислите ,че идва името injection и респективно буквата (I)..която глупавите производители(които не знаят кое е карбуратор и кое инжекция) са сложили отзад на колата...и не на последно място щом според вас моноинжекцията е карбуратор какво за вас е пълната инжекция четири карбуратора свързани с рейка ли?...чакам отговори от колегите,които твърдят,че колата е карбураторна... (мисля,че ще се стигне до един спор вече съм изживял,но не в интернет пространството, когато с един колега спорихме какво означава TDI ,според него това означавало turbo diesel intercooler).
Не искам да се заяждам с никого.
Прикачен файл
ssmmaaa написа:Благодаря,колега-там където е егр клапана при мен е по-различно утре ще кача снимка,стъпковия мотор го знаех къде е датчика ще го сменя когато имам време. Бензиновата ми помпа е в резрвоара,добре че още съм слаб и мога да я сменя без канал,имам си резервна от старата кола.Ти май не четеш какво ти пиша ..... бенз. помпа се изважда под задната дясна седалка . Има един фланец в който влизат/излизат два маркуча за гориво . Развиваш болтовете М 8 / 6 или 8 броя / откачаш маркучите и вадиш всичко в комплект . Лесно се разбира дали е от помпата , като извадиш връщащия маркуч за бензина от "карбуратора
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: