• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Всички имаме коли, нали ?
cakev79 - специалист
Мислех че е макадан+сняг,що годе съм целил.Аз ще кажа какво съм ползвал и очаквам мн смях,но всеки сам си преценя за себе си.До миналата година не съм закъсвал никъде.Ласа М+С зиме и лете по две зими и три лета,около 45 000км.
velsi - Почетен майстор
Че какво смешно има?! И аз карам с такива. Доволен съм много. Гума, карана две зими и две лета, на третата зима се държеше перфектно. Спирам в баира на снега и тръгвам от място, а при нас знаете, че има баири, не е като да няма. За тази зима си купих две нови пак такива. Завода в Турция, където се произвежда е собственост на Bridgestone...
cakev79 - специалист
Докараха ми Матадор на добра цена,и нямало Ласа там,та ще видя как е,до сега само Ласа съм ползвал и нямам наблюдения за др марки.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Гумите с шипове са забранени. Моите зимни са някакви Sava.
Когато ги карах не бяха забранени. казваш караш зимни някаква Sava? Да не са с шипове? :-D
Прикачен файл:
шипове.JPG
По закон са забранени някъде мисля от 2006-та? :? Ама на лед и утъпкан/пресован сняг нямат равни! Доколкото съм запознат в закона точно за това глоба не е предвидена. Могат обаче да те минат по параграфа технически неизправно МПС - 5 точки и глоба 50-150лв, :shock:
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Когато ги карах не бяха забранени. казваш караш зимни някаква Sava? Да не са с шипове?
Не, Хидразине - обикновено Ескимо са моите. С шипове няма как да купя, понеже е забранено според закона - трошели пътищата. Пък и извън якият сняг много друсало.
hidrazin - майстор
:) То забранено ама не е отменено. И не е толкова заради пътищата а че хвърчат като куршуми ако тръгнат да падат от гумата.
Мога да те уверя че никак не друсат и лятно време. :lol: Луди години. Бях взел четири за зимата - преди 20-тина години. Колата стои като залепена на пътя зимата. Да ама дойде лятото и аз млад дихател - няма пари за летни гуми. Цяло лято - с шиповете. :shock: Страхотен е ефекта и нощно време когато въртиш гуми на сух асфалт. Цялото колело заприличва на шмиргелов диск когато точиш стомана - кръг от искри. Подобен е и ефекта при рязко спиране или влизане в завой с леко поднасяне. :-D
Луди години!
big_death - специалист
:supz: :megaeek: :angel: :prost: При мен пък беше обратното! На Москвето бях сложил едни нископрофилни широки Гудиър 195/55/13 и като заваля снегаааааа, не ти е майко работа само "съскат" и не отлепят - голямо бутане беше , затва сега ме болят краката :-D
hidrazin - майстор
Някои хора имат погрешното мнение че зимата широките гуми имат по-добро сцепление. Това не е съвсем така. Теглото на автомобила се разпределя върху контактната площ на четирите гуми. По-голяма площ(широки гуми) означава по-малък натиск и съответно по-малко сцепление. Трябва да се прави баланс между тегло, размер гуми и климатични особености. Зимата - една идея по-тесни гуми, за сметка на това зимни, с добър грайфер и качествена гума. Иначе по закон у нас не е забранено зимата да караш с зимни гуми ако грайфера не е по-малък от 1,6мм, само че до къде ще стигнеш не е ясно. :)
Илчо Илиев - майстор
Малеее, как ги събра тея валяци на москвичови джанти и не опираха ли по калниците......
Много гуми минаха през колите ми, но най-добри(според мен) си останаха ей тия-
http://www.bggumi.com/eshop/productinfo ... 0201000299
Взех такива, н'айста употреба, и стана доста ги карам и са единствените , които не са ме оставяли макар,че са без шипове...
Бях решил да ги пенсионирам и си взех пак разтъпкани, но въпреки,че имаха 6мм грайфер и бяха относително нови, изобщо не ставаха за сняг и...минаха отзад..
Може би има и по-добри гуми, дано имам удоволствието да ги пробвам, но за мен , повечето , които се продават не са съвсем за нашите нужди, т.е. за нашите не почистени пътища....
Аз живея срещу пътното и виждам всяка зима с какво и как се чисти...просто да ги разстрелят ще е малко....
Чакат снега да спре, да се затъпче идеално и....излизат и го опикават с луга...и като се разкашка, тръгват да го избутват в страни...
Докато се изчисти пътя се кара в неразринато,а като се разкашка става киша в която си е приключение да караш, страшна пързалка...
И ако нямаш свестни гуми.....
Едно време не помня да е имало зимни гуми..по магазините де и как са карали тогава ..
То ако успееш да се уредиш с Вида Спорт си беше голяма работа,а за Тигър....вече минаваш към големите връзкари....
Сега има всичко...освен пари..
8180 - майстор
Илчо Илиев написа:
То ако успееш да се уредиш с Вида Спорт си беше голяма работа,а за Тигър....вече минаваш към големите връзкари....
Сега има всичко...освен пари..
Е, Илчо, ти сега ще го докараш, че Бай Тошовите/Титовите ограничени проектанти са стигнали САМО до всесезонната гума, а сегашните напредничави го не могат и правят "специални" летни, зимни, мокри, сухи И ГО ДЕМОНСТРИРАТ във F1.
Споко, в черното е "зарито кучето" - замени "...освен" с "...и всичко е" и нещата ще се подредят (не само за гумите). :)
Искрено се радвам, че си още жив след Вида-спорт. Моля те, отделяй поне 1к лв. за гуми годишно, да не помрачаваш радостта ми. Не се стискай - половин кутия цигари/ден са. :)

П.П. Извън майтапа, допускам че сегашните летни гуми ДЕЙСТВИТЕЛНО СА ОПАСНИ през зимата. Причината далеч не е проектантска или конспирация - елементарно финансова. :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "зимни гуми M+S" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: