Всички имаме коли, нали ?
kuger - майстор
При мен няма тракане :? , май излъгах, днес нещо думкаше из багажника. Гледам, забравил съм двулитровка с ракия, в свободно състояние :shock:
Иначе си е организиран безпорядък, всичко натъпкано плътно до задните седалки и затиснато с войнишко платнище и сандък с инструменти и голяма гидория.
Общо взето нося почти пълен комплект инструменти за осн. ремонт, ми, не върви в града инструмент, на село същия, затова работилницата с мен :-D
thinkpad - майстор
ArturDent написа:
Писал съм го и преди - Ще цитирам няколкократния шампион в F1 Ники Лауда:
"Когато нещо трака в колата - просто усилваш радиото"
Аз лично съм от хората, които шумовете ги дразнят. Не знам дали е чувствителен слуха ми, но чувам/долавям дори тихото свистене на импулсните захранвания и дори брума. Общо взето шумовете ме дразнят. Например - смених си целият носач не защото беше счупен, а защото единият тампон беше подбит и потракваше отляво. Ползвам лаптоп и то с намалена честота на процесора, за да не се включва вентилатора на високи обороти, защото виенето на вентилаторите на повечето настолни компютри ме побърква.
Та има ли някъде да продават специални кутии за инструменти, които да имат дунапренче вътре или нещо подобно, да сложа вътре триъгълника, помпата, шише с вода и течност за чистачки и някой друг дребен инструмент? Сковах една кутия от дъски, не много красива, но първо нещата вътре тупуркат и тракат, а второ - самата кутия тупка при неравности.
Отделен въпрос е, че колата е с две врати, седалките предните се вдигат и от там има вибрации и шум при движение по по-неравен път. Пластмаските където са били, са изтъркани във времето и тракат в ламарината изглежда.Та тази тема я зададох не с хумористичен характер, а понеже се чудех има ли някой друг, когото шумовете да го дразнят?
Благодаря за коментарите до тук на колегите, които казаха нещо по същество. То по българските пътища всяко нещо ще се раздрънка, ама малко малко като се вози човек в автомобила, да не изглежда и да се чува, все едно се вози в циганска каруца или някой раздрънкан Чавдар.
shotik - майстор
В много от големите строителни магазини ,продават органайзери-от плат, с залепваща лепенка към тапицерията на колата/велкро/. По 13-17 лв ., в зависимост от големина и модел .
kozl - майстор
Да.... Съвета против тракане на инструментите ми е като в един виц, който завършваше така - "Лещата не се продава" :lol:
thinkpad - майстор
Благодаря на всички за мненията. Ще пробвам някои от дадените неща. А за органайзерите - в багажника няма тапицерия, няма къде да се закачат, за съжаление.
ESPACE - майстор
crez написа:
Колата е работно добитче, рено RX4 заради тези жабки си я харесвам. То, въжета, магнезиевото палило, не ги споменавам но те също са там, за ножове не говоря, две войнишки платнища чакат своето предназначение. :lol:
Тъст ми кара такава. Няма нужда да караш инструменти в нея- никога не можеш да имаш достатъчно. Тая кола ме е изнервила на N-та степен. Винаги има нещо счупено за правене по нея. Не напразно е произвеждана само 2 години - експеримента неуспешен!. Ама като не ме послуша да си вземе едно CR-V, Реното било по-барнато вътре. Язък за фейса, коги карантията не струва. Дано ти си по-късметлия с твоята.
ditronix - специалист
ESPACE написа:
crez написа:
Колата е работно добитче, рено RX4 заради тези жабки си я харесвам. То, въжета, магнезиевото палило, не ги споменавам но те също са там, за ножове не говоря, две войнишки платнища чакат своето предназначение. :lol:
Тъст ми кара такава. Няма нужда да караш инструменти в нея- никога не можеш да имаш достатъчно. Тая кола ме е изнервила на N-та степен. Винаги има нещо счупено за правене по нея. Не напразно е произвеждана само 2 години - експеримента неуспешен!. Ама като не ме послуша да си вземе едно CR-V, Реното било по-барнато вътре. Язък за фейса, коги карантията не струва. Дано ти си по-късметлия с твоята.

Ъм на теб ника ти що й ренаджийски бе? Що ни са кръстиш ОНДА :?

Тема "Ликвидиране на грозното тракане в автомобила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: