Всички имаме коли, нали ?
jorkataG - специалист
Кода но боята трябва да е написан на табелката на гредата пред радиатора където е инфото за колата - марка, модел, двигател, тегло и цвят. Кода на цвета е на отделен ред.
Ето ти нещо интересно за пежака колега
http://www.peugeotlogic.com/workshop/ws ... aintc1.htm
и по конкретно - EKB Red Cherry Red. Solid 9860 63, 9862 34, A, T
Chefo77 - майстор
Като се има предвид, че червеният цвят е най-уязвим на слънце и химия (автомивки например), вероятността да има не един тон разлика е мноооого голяма :wink:
bagera1 - специалист
Chefo77 написа:
Като се има предвид, че червеният цвят е най-уязвим на слънце и химия (автомивки например), вероятността да има не един тон разлика е мноооого голяма :wink:
това е при акрилните бои, ако е червн метлик или уни(цвят без частици и перли, неразличим като цвят от акрила но на принципа на металика- боя и лак) не е уязвим
Chefo77 - майстор
bagera1 написа:
Chefo77 написа:
това е при акрилните бои, ако е червн метлик или уни(цвят без частици и перли, неразличим като цвят от акрила но на принципа на металика- боя и лак) не е уязвим
Няма смисъл да спорим, след като си в занаята знаеш повече. А би ли обяснил защо има доста скъпи автомобили в червен цвят, които са избелели? Изключвам разказите на колега за розовата вода от разни Поршета, Мерцедеси и баварки (работил е доста време на мивка).
Забележи - не споря - просто ми е интересно да зная!
bagera1 - специалист
А аз не се заяждам, ти си един от хората тук които уважавам и искам да обясня кое и как. Има скъпи коли с акрилна боя, не се учудвай. Акрилната боя е побърза за пръскане и излиза по-евтоно от боя и лак отгоре. акрилната я смесваш с втяърдител и прьскаш две ръце, като след това не се пръска лак , тя си седи лъскава докато металика или уни цветовете, се прускат 2 ръце боя а след това и две ръце лак за блясък и защита.Това за розовата вода съм го виждал и аз, даже след известно време колта дойде за боядисване, същото става и с полиран алуминий

Тема "Номер на боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: