Всички имаме коли, нали ?
velsi - Почетен майстор
За дюзите само газ по магистралата! Ползвал съм някаква добавка на Liqui Moly за чистене на дюзи, но не свърши никаква работа.
докера - специалист
Аз мога да споделя опит от ползването на две марки добавки - REDEX и SNAP . Редекса го ползвам още от времето , когато карах Шкода 105L .
След първоначалното му наливане в резервоара се наложи на няколко пъти да чистя и сменям утайника и горивните филтри , защото буквално разтвори всички батаци в резервоара. Поплавъковата камера и жигльорите на карбуратора направо бяха лъснати до блясък . Сега го ползвам отвреме-навреме на рендето -моноинжекцион - доволен съм .
Снап съм ползвал по-рядко , за същите неща - също съм доволен .

Тъй като доста години работих по бензиностанции в Петрол , имам наблюдения и отзиви и от доста клиенти - за Редекса отзивите са предимно добри .
Направи - напреднал
Като цени как са ?
hidrazin - майстор
Е как може да са? Всичките са неоправдано високи за това дето съдържат.
Основната съставка - над 95% е керосин (газ за горене, тежка нафта), толуен (толуол, разтворител) и нищожни количества други добавки в зависимост дали е за бензин или дизел. Например в тази за дизела има и много малко нафталин.
Пари на вятъра. Слагаш газ и малко спирачна течност да ти обере евентуалната вода и заминаваш. :-D
:partyman:
Направи - напреднал
С тази рецепта много пари може да направиш :mrgreen: Защо не я патентоваш :^o
batvenko - специалист
Направи написа:
А ти какво предлагаш?
Или задаваш въпроси, за да си чешеш пръстите по клавиатурата ...
Направи написа:
Като цени как са ?
Направи написа:
А за дюзите ?
Направи - напреднал
:? Нищо не разбрах ?
batvenko - специалист
:axe:
hidrazin - майстор
Направи написа:
Пич, явно въобще нищо не разбираш от добавки. Повечето добавки са направени за балъци. Ето какво има в тези добавки на Redex и на още една друга добавка.
И тъй като става дума основно за дизела от съдържанието се вижда че в тая добавка няма нищо друго освен керосин тежка фракция, нафталин под 1% и от 1% до 5% 2-етилхексил нитрат който е детергент или по народно му - миещо вещество.
Прикачен файл:
Бензин добавка.jpg
Прикачен файл:
Друга добавка.jpg
Друга добавка.jpg (54.2 KиБ) Видяна 9880 пъти
Прикачен файл:
Дизел добавка.jpg
Дизел добавка.jpg (72 KиБ) Видяна 9880 пъти
Мдааа....
:partyman:
докера - специалист
За премахване на вода от резервоара на по-старите автомобили се ползваше дрениране през пробката /където има възможност/ или се наливаше спирт за горене , който има свойството да се свързва и с водата , и с горивото ....
А колкото до добавките - има ли чак такова значение точно какво съдържат ... :? Вършат ли работа , за болшинството водачи е много по-лесно и евтино да си купят добавка , отколкото да търсят керосин и т.н...
Колкото до цените - последно купих Редекс 50мл за около 5лв. , Снап мисля , че е в същия ценови диапазон....

Тема "Какви горивни добавки сипв за почистване на инжектори и дюзи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: