• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 28
Всички имаме коли, нали ?
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Върви в някоя морга и да ти отрежат. И няма да ти го повтарям 10 пъти.
Има и още по-хубави проводници за тази цел но ти няма да сложиш от тях.
Хидразине, нещата по спецификации ги знам как стоят. Моргите наоколо не дават неща на парче. И цените са им "хубави". Имаше някои случаи, които ми излезе по-изгодно да си купя ново, отколкото от моргата. Нямам намерение да се занимавам с дебили или да слагам работи "втора ръка". Предложи или нов проводник къде да си купя или къде да купя чисто нови целите кабели за вратата, заедно с двете букси на разумна цена.
Оригиналните проводници са с PVC изолация и няма останал нито един здрав. И кърпежите с ПВ-А2 не помагат особено.
Кои са тия, според теб, по-"хубави" проводници? Сега, навремето се набутах да купувам толкова силиконов за една печка и ми уби мечтите да си го избия.
Като няма да слагам ПСКГ и няма да слагам ПВ-А2, какво - каучуков ли да сложа? Май не е добра идея. Искам нещо, което да го сложа и да забравя за него.
ZEDYCUS - майстор
Има такава позиция на Фолксвагена, ма ще се появи като смени клемореда(таралежа). Извадя ли ключа и радиото спира и няма тръгване докато не ръгна ключа отново, без да е на контакт. :lol:
Мислех да предложа, да ти резна, щото имам цяло купе пълно с кабели, ма щом не се занимаваш с дебили , няма се ръгам . :-D :-D
thinkpad - майстор
ZEDYCUS написа:
Има такава позиция на Фолксвагена, ма ще се появи като смени клемореда(таралежа). Извадя ли ключа и радиото спира и няма тръгване докато не ръгна ключа отново, без да е на контакт. Мислех да предложа, да ти резна, щото имам цяло купе пълно с кабели, ма щом не се занимаваш с дебили , няма се ръгам .
Хаха. Не знаеш какви са в моргите наоколо. В повечето те гледат на криво и като касичка. Бравичка, която я има в OLX за 10лв - искат ми 30лв. Пластмасова капачка, т.нар маслен сепаратор - искат 50 кинта и я продават заедно с тръбата, без нея - не. Писна ми да се моля и да ми се троскат.
Не знаех, че Golf3 има такова положение на ключа. Не съм видял един с работещо такова. Отчита ключа като е в патрона - свети ми тихичко лампичката на врътката за фаровете. Обаче нищо друго.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Предложи или нов проводник къде да си купя
http://www.tme.eu/bg/katalog/kabeli-za- ... ry_100596/
thinkpad написа:
Кои са тия, според теб, по-"хубави" проводници?
Кабел монтажен 1.0mm TEFLON

Аз лично си имам запаси от такъв проводник. За съжаление най-голямото сечение което имам е 0,35мм²
Но пък като ми потрябва по-голямо го правя няколко ката. :-D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ddMcBrrGDsA[/youtube]

:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Аз лично си имам запаси от такъв проводник. За съжаление най-голямото сечение което имам е 0,35мм²Но пък като ми потрябва по-голямо го правя няколко ката.
Ясно! Първият е с PVC изолация и го недолюбвам(оригиналният с PVC в момента се разпада), вторият с тефлоновата е интересен. Трябва да го видя и ако може да свърши работа - може и да го сложа, ако го намеря. Ако не мога - ще бъда принуден да сложа ПВ-А2 или ПСКГ-то. Трябва да погледна каталога с проводници по-внимателно, просто това което казвам е най-масово разпространеното.
Последна промяна от thinkpad на чет яну 08, 2015 11:07 pm, променено общо 3 пъти.
velsi - Почетен майстор
Кабелът с тефлон в изолацията притежава несъмнено добри качества, но те се изразяват предимно в температурната му устойчивост. Вижда се от посочения температурен диапазон. Едно от неприятните свойства на тефлона обаче е невъзможността му да възстановява първоначалната си форма т.е. малка еластичност. За конкретното приложение е крайно неподходящ.
hidrazin - майстор
Много си е подходящ стига да го имаш. Все пак там проводника не е във въздуха между вратата и колонката.
В маншон е. Не знам колко проводник МГТФ си използвал ама при мен в склада беше на макари. :-D
И това го казвам защото на моята кошница точно на същото място на вратите точно преди 10-тина години съм слагал такъв.
Включително и на петата врата. Всички оригинални кабели се спекоха, нацепиха, накъсаха ... тези нямат мърдане.
Се си мисля че 10-години проба .... няма кой да ме убеди в нещо друго. :-D
velsi - Почетен майстор
Нямам ни най-малкото намерение да те убеждавам в каквото и да е. Отдавна съм разбрал, че е безсмислено да се спори с тебе.
Следващата седмица започвам работа в компания занимаваща се с изработка на прецизни кабели. Колко прецизни? Такива за самолетната индустрия, космически програми, медицинска апаратура и т.н. Тази седмица съм на обучение. Учихме страшно много неща като за толкова кратко време. Когато ставаше въпрос за гъвкавост на кабелите примерът който даде инструктора беше точно с тефлонов кабел и колко е критично да не бъде огъван прекалено точно поради тези специфични свойства на тефлона. Да не говорим, че използването на кабел с такъв темепературен диапазаон е все едно да сложиш титанови болтове, където може да се използват поцинковани или пък контактите ти по стените в къщи да са с позлатени контакти.
Не твърдя, че кабелът който имаш е лош, най-вероятно е комбинация от тефлон и силикон или силно еластично ПВЦ в изолацията, даваща хем гъвкавост, хем термоустойчивост, съчетавайки качествата на отделните материали. Просто не му е мястото в автомобил.
Каквото имах да кажа го казах. В крайна сметка на кого може се вярва повече - на тебе и бай Иван дето сте таркаляли макари с кабели, на сайта на Петров или на човек от интернационална компания с оборот от милиарди долари... всеки да си реши сам.
В случая просто изолацията на кабелите е променилиа качествата си с времето. Не е необходимо нищо повече от подмяната им със същите, но нови.
hidrazin - майстор
Явно курса наистина е бил доста бърз и натоварен. Нормално е да не се разберат някои от нещата или да не бъдат обяснени достатъчно добре.
Един от основните недостатъци на тефлона е неговата възможност да "тече" на студено. :? Как да ти го обясня?
Примерно ако бъде оставен дълго време под голямо механическо натоварване има опасност изолацията от тефлон да изтънее на определени места или направо да се оголи кабела. Но за това се искат наистина сериозни усилия,
които едва ли ще има в гумения маншон на вратата на колата.
И да, правилно са ви обяснили. Ако тефлоновата изолация бъде подложена на такова натоварване и се промени (деформира, изтънее ... ),тя няма да си възвърне първоначалната форма. :) И като е казал да не бъде огъван прекалено точно,
вероятно е имал в предвид да не се правят огъвания с малък радиус (остри огъвания). Тогава на мястото на огъването е възможно да се получи такава деформация на тефлоновата изолация.
Та трябва да се прави разлика между еластичност на изолацията и еластичност на проводника.
И не, посоченият от мен на клипа проводник с тефлонова изолация няма силикон или някакво си еластично PVC. Само тефлон.
Освен това има клас на гъвкавост според сечението 5 и 6 - най-високите по ГОСТ. И поради тези си качества се използва основно в авиацията, корабостроенето, военна промишленост ...
Поради това дето написах по-горе, все още не ясно кой е търкалял макари с кабели и кой тепърва ще ги търкаля. :-D
Пожелавам да правите наистина хубави кабели че да не им падат на хамериканците толкова много самолетите и совалките.
Те горките от доста време даже няма с какво да си качат космонавтите и ползват руски ракети правени с тефлонови кабели по ГОСТ.
velsi написа:
Не е необходимо нищо повече от подмяната им със същите, но нови.
Естествено че това е така. Дал съм му линк къде се продават кабели за автомобилни инсталации. Обяснил съм разликите между тези за автомобили и останалите.
Показал съм по-хубави проводници. Не съм го карал да ги слага. Даже казах че няма да сложи такива.
Мислиш ли че ще си поръча поне едно топче кабел от същите, но нови?
velsi - Почетен майстор
Знам ли го какво ще направи. :-D
По едно топче със сигурност няма да купи, но ако не трябва да се съобразява с цветовете, а само да поправи повредения участък, едни 5-10 метра сигурно ще му стигнат.
:prost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 28

Тема "Побърква ме на VW ел-а!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: