Всички имаме коли, нали ?
Mc Queen - специалист
ivanj написа:

Mc Queen за колелата съм сигурен,свободен ход педала има,
Явно сервото се е прецакало и непозволява на буталата да се върнат и да освободи налягането.
1. То, за имането го има, ама дали се увеличил, когато колелата са блокирали?
Ако се е увеличил значи буталата са заседнали и не са се върнали в изходна позиция.
2. А такъв клапан на маркуча от смукателите до сервоусилвателя трябва да имаш.
На моята кола, корейче, е вътре в маркуча и не се вижда. ( по нищо не можеш да познаеш, че има такава гад вътре )
Трябва да го свалиш и да го провериш.
Обаче го маркирай кой край на маркуча каде е закачен.
На някои коли този клапан е в щуцера на сервоусилвателя.
Успех.
Поздрави:
Mc Queen
ivanj - специалист
Външно нищо не се вижда утре го разгледам обстойно.
ivanovbg - майстор
ivanj написа:
Гаранция няма.Да има удар,но на сервото му няма нищо...
Знаех си аз. Няма как да видиш че е хлътнало с милиметър :wink: Като свалиш помпата виж пишока дето натиска на буталцето дали се регулира. Ако е с реглаж, разконтри го и го навий един оборот и пак законтри.
Ако ли не, виж дали стопмашинката се регулира с гайки или стеблото дето влиза в сервото се регулира и го регулирай.

А ако не се оправиш в края на краищата ела при мен в сервиза другата седмица да ти го оправя, че сега съм отпуска.

:partyman:
ivanj - специалист
ivanovbg,благодаря за поканата но от Ппловдив да дойда до София за едно серво, ще си взема ново.Пишока отпред се регулира но е завит до края,затова се принудих за сложа шайби,за да се уверя че проблема е от сервото.
ivanovbg - майстор
Щом се регулира го свали и го пилни с 1-2мм и после го отрегулирай.
:partyman:
ivanj - специалист
Не искам да правя това направо ще си взема ново,все пак са спирачки.А и детето ми също я кара така че няма да правя компромис.Важното е че разбрах от къде е проблема.

Благодаря на всички писали по темата.
ivanovbg - майстор
То проблема си беше ясен от самото начало. Това си е най правилното решение. От новото е по хубаво само чуждото :wink:

Тема "проблем със спирачките" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: