Всички имаме коли, нали ?
stilian20 - специалист
И на неработещ двигател работи печката но както вече споменах че я пускам с VCDS
ако имам някакъв напредък ще го споделя.
има и преобразувател от аналогов към W-BUS :
http://www.ebay.de/itm/Analog-to-W-bus- ... 25ae7e7245
ivanovbg - майстор
To и с вебасто програмата се пуска, но всяка сутрин ли ще ходиш с лаптопа? :yawinkle: Това е тестови, а не работен режим.
Аналоговия вход е на 1-во краче, а на второ е W-bus. Затова ти казах да опиташ през една пробна лампа на 1-во. В менюала който ти пратих 1-во краче е означено с Main switch, а второ с W-bus. Би трябвало да работи и по двата начина. Но както решиш.

:partyman:
dyaneff - майстор
Работил съм с много модели печки. Предимно за автобуси, но съм правил и малки за автомобили. За ебершпехер съм сигурен, че работи само с подаване на захранване през ключ. Мисля, че и тази ще тръгне с плюс на 1 пин от Х1 букса. Но пробата задължително през маломощна лампа.
solar_entusiast - специалист
ivanovbg написа:
To и с вебасто програмата се пуска, но всяка сутрин ли ще ходиш с лаптопа? :yawinkle: Това е тестови, а не работен режим.
Аналоговия вход е на 1-во краче, а на второ е W-bus. Затова ти казах да опиташ през една пробна лампа на 1-во. В менюала който ти пратих 1-во краче е означено с Main switch, а второ с W-bus. Би трябвало да работи и по двата начина. Но както решиш.

Thermo Top V нямат опция за аналогов старт при тях е само "цифров" по Wbus. Но и да опиташ с +12V на пин. 1 нищо няма да и стане на печката.
Иначе за целите които искаш трябва да има и допълнителна водна помпа към печката, която може и да не е на Webasto.
А ако е фабрична печката, то управлението може да стане и през бордовия компютър на автомобила. Без да се налага използването на Telestart-а. Това може да се активира във фирмен сервиз на VW при наличието на допълнителната водна помпа.
ivanovbg - майстор
Същата печка Thermo Top V се ползва и в BMW E70. Управлява се по еднопроводна ЛИН линия на 1-во краче. Нямам елза за VW на домашния, но по спомен в Туарана май се управлява по КАН. При Кайена е така като 1 и 2 са свободни. Така че би трябвало да стане с + на 1во краче. Отпуска съм и няма как да проверя със сигурност.

П.П. Иначе професионално и с активация се прави така щото липсват някои неща http://vennerstrand.se/webasto/heater_upgrade , но цената май е трудна за харесване. :yawinkle:

stilian20 - специалист
solar_entusiast написа:
ivanovbg написа:

Thermo Top V нямат опция за аналогов старт при тях е само "цифров" по Wbus. Но и да опиташ с +12V на пин. 1 нищо няма да и стане на печката.
Иначе за целите които искаш трябва да има и допълнителна водна помпа към печката, която може и да не е на Webasto.
А ако е фабрична печката, то управлението може да стане и през бордовия компютър на автомобила. Без да се налага използването на Telestart-а. Това може да се активира във фирмен сервиз на VW при наличието на допълнителната водна помпа.
Водна помпа си има (писал съм че работи на угасен двигател)
Менюто на дисплея е само при Parking Heater, Иванов е постнал линк в който го активира менюто
но сменят платката на горелката , ако има и софтуерен вариант за активация ще е супер ама доколкото съм търсил не намирам такъв вариант.
ivanovbg написа:
Същата печка Thermo Top V се ползва и в BMW E70. Управлява се по еднопроводна ЛИН линия на 1-во краче. Нямам елза за VW на домашния, но по спомен в Туарана май се управлява по КАН. При Кайена е така като 1 и 2 са свободни. Така че би трябвало да стане с + на 1во краче. Отпуска съм и няма как да проверя със сигурност.

П.П. Иначе професионално и с активация се прави така щото липсват някои неща http://vennerstrand.se/webasto/heater_upgrade , но цената май е трудна за харесване. :yawinkle:

[-X Този вариант е супер ама цената на всички части .... :rolleyes:

solar_entusiast - специалист
Еми значи хардуера го имаш. Защо не минеш през Рея (представителя на Вебасто за БГ) да видиш дали немогат да ти пуснат тази опция.
Верно, че понякога се правят на интересни, но може и да ти свършат работа.
stilian20 - специалист
solar_entusiast написа:
Еми значи хардуера го имаш. Защо не минеш през Рея (представителя на Вебасто за БГ) да видиш дали немогат да ти пуснат тази опция.
Верно, че понякога се правят на интересни, но може и да ти свършат работа.
От Русе съм и тук нямаме Рея.
ivanovbg - майстор
То липсва парче платка. Хардуера го няма. Разгледайте снимките. Варианта е да се пали аналогово или... с дистанционно за по евтино.
stilian20 - специалист
Сложих и дистанционното и модула за климатроника но видях че меката ми връзка (от печката до гърнето) е скъсана.
Къде се продават, проверих в аптеката но там нямат ??? :?

Тема "Дистанционно управление за Webasto" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: