gnt69 написа:Отиваш с талона големия в магазин и ти казват какъв датчик. на моя му бяха забравили една буква и греда. След това имаше смяна на таблото ходене при още 2-3 майстори и накрая 13 лв датчик но правилен закупен без да се показва стария закупен по талон.Отидох, казах марката и модела на колата, годината, двигателя, типа датчик - с шпилка. Казаха ми - "има само 1 такъв".
Chefo77 написа:Ами разбира се, че постоянно играе - защото натоварването се променя постоянно...Ами Чефо, чета тука във Форд форума и хоирата казват това и се чудя...
А датчика за температурата, който включва перката и термостата нямат нищо общо, работят независимо един от друг.
Първото -МК1 1,8 бензин "95-та - стрелката стои точно в средата и когато чакам на светофар в задръстване, стрелката се отклонява в дясно от средата вентилатора включва и после се връща в средата.
Аз моето Мондео(1.8тд 94") го тествах. Някъде на О-то на normal е перфектната температура, след това се включва перката. Три пъти ми загрява след О-то, един път даже стигна и червения сектор, и ....2 пъти сменях гарнитура на главата.И да, датчикът на перката е отделен на радиатора, тоя на температурата е на металният тройник, закрепен на блока.