Всички имаме коли, нали ?
Гост - специалист
Моляяя??? Да ти снимам ли Пасата каква пукнатина има на стъклото??
Снимай го най-после тоя пасат да му се порадваме.
nikolovvd - майстор
Преди мнооооого години карах едно Фиатче Уно. Протече му водната помпа. Отивам на магазина, където ми искаха над 73 лв. Жената вика - Ти луд ли си? Толкова пари да дадеш. Я питай за колко ще ти я оправят!
Питах и ми обявиха цена от 20 лв. и толкова ми взеха. След 200 км отново протече, че бях и на път, та на всеки 50 километра спирах да наливам вода.
Хайде пак на магазина и си взех само предния капак на помпата с перката, лагерите и ролката за 43 лв. В крайна сметка пак отидоха над 60 лв. и си загубих два дни.
Та поговорката се оказа вярна за ефтиното и скъпото.
По този повод стъклото може да е свалено внимателно и да е здраво, но като го подрусат куриерите, нищо чудно да се появи някоя микропукнатина.
Може да ти го монтират много прецизно и внимателно, но като скочиш в някоя дупка микропукнатината може да стане МАКРО и тогава повтаряш процедурата.
Отделно са проблемите със стикерите за ГО, ГТП и винетката.
montoya - майстор
Еконт или Спиди няма да искат да пратят стъклото без застраховка /понеже спомена голф 2, таван за голф 2 не транспортира нито един от куриерите, дори и застрахован, защото е като вафла и се чупи лесно/. С наложения платеж и застраховката 30лв стъкло със сигурност няма да дойде на по малко от 60лв. В кобра взимат 50 лв за монтаж на стъклото. В крайна сметка пак ги докарваш до сумата за ново стъкло с монтажа.
Звънни им пак по телефона, може в момента да са монтирали стъкло или да са на монтаж някъде и затова не са ти вдигнали.
nikolovvd - майстор
Е аз нали затова му писах моите премеждия.
Освен това в "Кобра" ще преместят стикерите от старото на новото стъкло, че иначе има да пише до началника на КАТ и АПИ, че и по гишета трябва да виси, а както е отпускарски сезона може и седмица да не му стигне, за да се оправи.
Не всичко, което хвърчи се яде, поне по морето това би трябвало да го знаят, че гларусите не стават за ядене. :lol:
пишман_майстор - майстор
Втора употреба стъкло е голям таралеж в гащите. И да е "почти" перфектно , със сигурност ще е начукано на фини малки точки. С такова се кара кошмарно през нощта ( недай си боже и да вали...) . Цялото 'светва" от насрещните светлини. Ново му е майката Тинки....
gogo7777 - майстор
Втори въпрос - колко тежи едно стъкло, ако си го поръчам по Еконт(съответно втора ръка), да знам колко ще ми излезе куриер?
Имам един Голф 3 в БГ. Обадил съм се на нашите да свалят стъклото и да го премерят колко тежи. Ще пиша когато го премерят.

ПП....С лепенките за прегледа и винетката ли да го премерят?
nikolson - майстор
Обаче Тинки е малко и провиденец. Вече почва да ме е яд, дет си купи пасатора. :-D :-D
nanobanano - специалист
Миналата година камъче счупи стъклото на вентото и го смених-130лв
Тази година(преди 2 дни) камъче пукна и на другата ми кола(не толкова масово стъкло) и ми го залепиха за 50 лв.Около педя е пукнатината,но почти я заличиха,а и е до чистачките.По спокойно ми е като дам по-малко ,че с тия камъчета ми писна.
nanobanano - специалист
Буквално мрежичка ли?Ако е като люспичка и моето е така.Люспата е на един сант от уплътнението и на горе тръгна пукнатината,като за една вечер стана педя,но след като го залепиха и ограничиха чрез пробиване спря да расте.А и във вашия район,може и да е по-евтино.
gogo7777 - майстор
Аз не мога да смогна на всеки 3-4 месеца да си сменям колата....Тинки махай я тая и купувай друга.
Щом има кой да ги купува от тебе......

Другия път измисли нещо по-достоверно.....вече никой не ти вярва. Ква ти е целта да пишеш по форумите, идея си нямам

Тема "Пукнато стъкло - Passat B3 - цена за замяна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: