Всички имаме коли, нали ?
Palawnik - специалист
А всеки пешеходец трябва да кара кола поне по един месец да види как стоят нещата от другата страна.
Още ми треперят мартинките от тази вечер. Какво се случи:
Карам по централна улица без осветление около 18:00 тъмно. Скорост около 35-40 не видях, но не беше повече. Срещу мен фарове и виждам само стоповете на предишния. В последни миг виждам как двама "баровци" се изнизват от редица спрели автомобили и право пред мен. Видях ги буквално на 2-3 метра пред мен. Скачам на спирачките и аха, аха да ударя единия. Няма да казвам, че там няма пешеходна пътека. "Баровците" така решили да пресичат. Ако беше станала някоя беля аз щях да съм виновен за „несъобразена” скорост.
Примери за нетолерантно отношение и от двете страни колкото искаш.
emil_v r - майстор
Такива нагли пешеходци може да има само в София ! Във Враца са така респектирани , че като спра на пеш. пътека да минат , не тръгват докато не ги помолиш с жест . Да пръснеш някой с вода от локва (едно от малкото удоволствия във войната по пътищата ) е трудно колкото да застреляш глиган в тъмна нощ ! Щом доближиш пешеходецът той насочва чадъра срещу теб като щит ,и само очите му светят над чадъра в тъмното. ( Врачани имаме част от кръвтта на траките илири . Те са били наемници - част от десен фланг на армията на Ал.Македонски .)
hygro - майстор
Хайде нека гяволетата да поразгледат какво ви е изпратил Justy:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 4345#44345

А сега можете да помълчите...
emil_v r - майстор
Чувствате се несигурен на пътя .
Комплексиран сте понякога и при 65км/ч ?
Трябва Ви рупорна антена .
Усилване 8 dB ! Осем dB . :!:

Прикачен файл

DSC03584.JPG
DSC03584.JPG (148.34 KиБ) Видяна 3600 пъти

Прикачен файл

DSC03585.JPG
DSC03585.JPG (168.6 KиБ) Видяна 3600 пъти
velsi - Почетен майстор
А аз се чудех защо Емо на всички снимки е все с едни хубави прически... :-D
Как ги измери тези 8 децибела бе, Емо? :?
emil_v r - майстор
Brawo Велси .
Точно това ли намери да питаш . Не може вече да излъжа никой за нищо.
Измерих усилването на око , мога да го сметна приблизително от размерите , но не ми се ровеше по книгите.
По- голям размер не е удобен , все пак размерът на устата на рупорът спрямо входа на приемника е поне 20/1 .
Днес я направих антенката , още не съм я боядисал черна .
emil_v r - майстор
http://vado351.narod.ru/rupor1.htm

Mn. hubaw sajt , minawam na kirilica .. за антени ,рупорни , колинеарни , баби яги ,
волноводи ,на 2,4 Гхц .
Пълни графики за изчисление на параметрите.
Манияците монтират блуд ууд в тях ,
и свързват компютрите си директно на километри , при пряка видимост .
Пробвал ли е някой?
emil_v r - майстор
Финиш по дизайна на електронното ми ухо .
Крайно неприятно да се покрива отвътре
антената с лак
но няма как !

Прикачен файл

DSC03596.JPG
DSC03596.JPG (213.95 KиБ) Видяна 3489 пъти

Прикачен файл

DSC03597.JPG
DSC03597.JPG (207.2 KиБ) Видяна 3489 пъти
totko - специалист
А аз си мисля че трябва да правим разлика между радар детектор и антирадар, т.е. това са две различни неща. Радар детектора само установява че пред колата има радар, без да заглушава или смущава работата му. Докато нещата с антирадара стоят по различно - той освен че прихваща радара, но и го смущава, като му пречи да отчете точно скоростта с която се движи автомобила.
Така че хубаво си прочетете упътването на уреда който сте си купили, за да сте сигурни какво имате в колата си. Аз специално съм го сложил това упътване в жабката на автомобила, защото на него изрично пише че това е радар детектор, а не антирадар и не смущава работата на радарите. Ако се сетя ще го снимам това упътване, за да видите какво и как е написано.
Иначе съм абсолютно съгласен с един от колегите, който спомена че катаджиите не застават на места с концентрирани ПТП, за да предотвратят или намалят последващи такива, а застават там където могат да си направят далаверата.Така че аз съм ЗА радар детекторите, докато има корупция в КАТ.
И още нещо. Сега погледнах линка с ужасите от катастрофите. Гледал съм и преди, да не кажа че гледам редовно и това което виждам наистина е потресаващо. След разглеждане на тези кървища, мозъци, разкъсани тела, тези гледки ми държат влага поне 2 седмици, през които определено карам внимателно и при желание от моя страна да направя рискова маневра, пред очите ми излизат тези ужасии и се спирам. Мисълта ми беше, че според мен трябва по често да гледаме последствията от войната по пътищата, за да бъдем по внимателни когато шофираме.
totko - специалист
За да не бъда голословен в твърдението си че трябва да се прави разлика между радар-детектор и антирадар, се поразрових из интернет и намерих следните неща:

Изказване на вече бившия министър Румен Петков http://www.radar-express.com/texts.php?tid=12

Аз имам този радар-детектор http://www.antiradar.ru/Saver_G-213__93.html
А в упътването му ( Инструкция по эксплуатации ) , в графа "Пояснение" , изрично е записано че детектора не смущава работата на радара --> http://image.antiradar.ru/instr/93_Saver%20213.pdf

В дясната страна на тази страница http://www.antiradar.ru/index.html , има изложен списък с различни марки и модели радар-детектори/антирадари. Ако вие притежавате някой от изброените модели, кликнете на него, а след това и на приложеното упътване ( ако има такова ) и си го прочетете внимателно, за да знаете какъв уред имате. Няма да е лошо и да си го разпечатате,да подчертаете текста където изрично е указано че уреда не смущава радара на КАТ. Слагате си упътването в жабката + извадката от Закона за движение по пътищата -->
Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
1. собственик или длъжностно лице, което без уважителни причини не
представи в определения срок превозно средство за технически преглед;
2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани за измерване скоростта на движение на моторните превозни средства;

И СИ КАРАЙТЕ СПОКОЙНО и ако някой кука се опита да ви намекне нещо за радар детектора, вадите набора от документи. Имайте също така в предвид че не могат да ви вземат уреда за изследване без прокуроско разрешение.
Това е от мен. Карайте внимателно и със съобразена с пътните условия скорост

Тема "Посегнаха и на радардетекторите !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: