• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 56
Всички имаме коли, нали ?
D.Kalchev - специалист
Още е рано. В началото на ноември или поне 4 мм. грайфер. За малко кола и с всесезонки става.
hidrazin - майстор
съб сеп 21, 2024 11:13 pmD.Kalchev написа:
За малко кола и с всесезонки става.
И за всичкото кола става (Дай един гаща плява да яде нащо куцо магаре.).
И за "малко" кола, и за "гоемо" кола става...
Всичко зависи от приложението (къде и кога ще се използва).
А с климатичните промени, смяната на летни/зимни в БГ се обезсмисля.
Освен в редки и специфични случаи.
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Принципно е рано, аз ги сменям като температурите сутрин паднат до 5-6 градуса или ако има прогноза за захлаждане. В общи линии ми е писнало, зимните са ми на отделни джанти и това ще им е последен сезон поради напреднала възраст, летните са за смяна, на пролет едни всесезонни на оригиналните за колата джанти и приключвам гъзенето два пъти годишно.
Има ли значение какъв е автомобила- Трабант, Шкода 105Л, Мерцедес 600SEL...?
Или зависи от собственика и нивото му на компетентност?!
Сякаш тия, с Мерцедеси и подобен тип возила, по му разбират.
Останалите сме преуспели специалисти по форумите.
chapara - майстор
нед сеп 22, 2024 7:44 pmНиколче написа:
Още е рано. В началото на ноември или поне 4 мм. грайфер. За малко кола и с всесезонки става.
На мен са ми казали ! Има няма сняг, на 20 Октомври да съм ги сменила.
Тогава защо питаш :?
нед сеп 22, 2024 8:13 pmchapara написа:
нед сеп 22, 2024 7:44 pmНиколче написа:
На мен са ми казали ! Има няма сняг, на 20 Октомври да съм ги сменила.
Тогава защо питаш :?
Чапи, какво ти пречи да забележиш, че не Николчето пита?! Има нещо, ама ти дали го осъзнаваш?
viewtopic.php?f=36&t=72673#p1177173
емовлаха - специалист
Саудитите кат треснат следобедния чай :weedman: Сичкото става на мармалад :) Кеф е моторна камила купе, с клима и музичка :-D

mrsch66 - специалист
Даже вече им врътнах първите 1500 километра днес Пловдив-Прага просто няма друг начин защото на връщане по коледа не става с летните ама съм свикнал вече 9 месеца зимни 3 месеца летни.
Баси темата, чес'но!!!
Десет години карах автомобил със зимни гуми. Един комплект, 50х.
Ни се изкривиха, ни се изтриха, противно на клавиатурковските спецове. Две гръмнах миналата година на "убав" път. Другите две седят с грайфера си, датата си и цялата си "маркова" визия, за доказателство на поредния онлайн специалист, да му ги надена двете на врато за награда. Поредния разбирач ще каже че са пластмаски, опечени и за нищо ги не бива. Ей сага ги вадим, че им е сезон, монтираме и да видима дали не стават?! Произведени 2011-2012г.
На другата кола врътках зимни-летни, без да гледам дата , луна, слънце....... Летните седят, със стар "ДОТ" ги купих, но не са на много км. Фитипалди няма да познае, че са дърти, ако не види, но тук не можем излъга никого. Спецове навред!!!
Сега, на адвенчър автомобила, имам всесезонни, зимни и АТ. Ще му купя и "кални", да има за цвят, че преди няма месец за малко да бера срамовете зад трактор и то на равното.

За кои гуми е време, бре?
Кои да туря на адвенчъра, че като се разкаля долу на реката, да може да качим баиря?!
А на лъскарката?
Комшията пък джитка само летни и никога не се е оплакал, че закъсал. Тойотка ширпотреба кара.
DundyTheCroc - майстор
12 годишни зимни гуми, дори в барокамерата на Майкъл Джексън да си ги държал, вече стават само за някой брат за каруцата, ама щом те кефи слагай.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 56

Тема "" Време ли е да слагаме зимните гуми ? "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: