Как е захваната тръбата на единия текст и каква е посоката на монтиране на възвратния клапан?

нед юли 19, 2026 9:47 pmhidrazin написа: Много внимавай с тези сините бързи връзки - тези дето са в дясно от възвратния клапан.Да това със сините бързи връзки би могло да е проблем ,ще пробвам със това другото коляно.Та монтажа вярно е малко кекав,но много се изнервих цял ден се мъчих и толкова успях да направя.А един комшия ми вметна една друга теория,че така нямало да стане,защото един вид стоманената тръба съм я ползвал като "кладенец" и тази черната тръба нямала да има дебит,защото нали фи-то на стоманената било много малко.
По принцип са мислени да държат на налагане а не на вакуум. А там точно имаш вакуум...
Аз бих използвал коляно като на снимката на което да навия директно възвратния клапан.
Така щях да имам само ЕДНО вероятно проблемно място - връзката коляно към черната тръба в сондажа...
А сега имаш ТРИ вероятни места за проблеми.
Е, помпата ще трябва да мине малко на дясно де...
![]()
P.S. По снимката ми се вижда че всичко е "хвърчащ" монтаж???![]()
Нито Вида-та е укрепена на нещо, нито ръчната помпа...
Гледай как е при мен - в ляво ел. помпата е укрепена към конзола в стената.
В дясно е стоманената тръба на сондата забита на 4+ метра в земята.
Та няма проблем ръчната помпа да "виси във въздуха" - от двата края е "подпряна" и всичко е железни тръби.
Така безпроблемно вече ... към 15+ години.
Успех!
нед юли 19, 2026 9:58 pmnikolson написа: ...но каква е връзката със сондажната тръба и как е уплътнено?
Чукча не читатель, чукча писатель- отнася се за теб.
нед юли 19, 2026 9:58 pmnikolson написа: Помпата трифазна ли е?Кьорносун-табела?
нед юли 19, 2026 10:32 pmugeot87 написа: А един комшия ми вметна една друга теория,че така нямало да стане,защото един вид стоманената тръба съм я ползвал като "кладенец" и тази черната тръба нямала да има дебит,защото нали фи-то на стоманената било много малко.Тоя комшия спокойно го пиши в категорията "НЕГРАМОТНИК" , "ГЛУПАК" или която подобна си избереш.
нед юли 19, 2026 10:44 pmhidrazin написа:Хаха добре ще предамнед юли 19, 2026 10:32 pmugeot87 написа: А един комшия ми вметна една друга теория,че така нямало да стане,защото един вид стоманената тръба съм я ползвал като "кладенец" и тази черната тръба нямала да има дебит,защото нали фи-то на стоманената било много малко.Тоя комшия спокойно го пиши в категорията "НЕГРАМОТНИК" , "ГЛУПАК" или която подобна си избереш.![]()
Да, може МАЛКО да подобриш дебита ако уплътниш горе между желязната и черната тръба.
Така ще създадеш някакъв малък вакуум който да доставя малко допълнителна вода от подземните слоеве.
Нооо... комшията ти 100% нищо не разбира от сондажи. Просто някакъв лаладжия...
Успех!
![]()
P.S. Aaaa... И на комшията мое да му покажеш какво съм писал.![]()
Да се регистрира и ... да ме обори.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: