• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Ти ли не се държиш арогантно? Та ти нахрани всички майстори на света, че били какво ли не, не се бил държал арогантно като им иска помощ!:
Не, храних само тези, които са некадърници, като някои които са си оставяли ръцете и по моите коли. Тези, които не са некадърници, няма какво да се обиждат, освен ако всъщност не са. Гузен негонен бяга.
Chefo77 - майстор
Да бе, "Всички майстори са боклуци", пък после който се обижда, значи е такъв. Хайде бягай с тези оправдания в някоя детска градина, може да ти повярват там. Ти верно не се усещаш как говориш на хората, пък после се чудиш защо се обиждали.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Да бе, "Всички майстори са боклуци", пък после който се обижда, значи е такъв. Хайде бягай с тези оправдания в някоя детска градина, може да ти повярват там. Ти верно не се усещаш как говориш на хората, пък после се чудиш защо се обиждали.
Никъде не съм писал това в кавичките. Често обръщението ми е било само, просто - "майсторите", "не малка част от майсторите". Сега ще стане така, както че СЕМ глобявал, ако кажеш "циганин" в ефир - така ли? Кажи ми, аз какво мога да направя, като си закарам колата при някой по-различен, защото съм с някой по-належащ проблем, а той стои умно, чеше се по главата и не може да вземе решение?
Кирил ми говорил в другите теми как си карал колите само на места с отзиви. Но аз като отида в по-непознат район, не мога да ги знам какви са отзивите. Не мога и да ги знам какви са майсторите. Самият факт, че трябва да се чудя дали някой ще ми свърши работа или ще ме прецака не ми харесва.
Chefo77 - майстор
Ооо, да - извинявай - думите в кавичките не си ги употребявал точно в тази комбинация. Точно в тази не си. :wink:
Работата е там, че всичките ти заключения са като онова за гумаджиите в Примекс - няма да стъпя там (без значение кой клон, всички са еднакви), защото не разбират от гуми - не можаха да ми я сложат. После се оказа, че не било съвсем гума за кола, ама нейсе.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Ооо, да - извинявай - думите в кавичките не си ги употребявал точно в тази комбинация. Точно в тази не си. :wink:
Ако майсторите сами гонеха некадърниците и убийците от гилдията си, никой нямаше да говори лошо за никой. В случая аз отивам и не знам дали ще ме прее..ат или ще ми свършат работа. И от там тръгвам с отношението - "внимателно, че всеки срещнат може да е измамник"
Chefo77 - майстор
Точно така "трябва да е" - всичките са некадърници, ама някой може пък съвсееем случайно да става :wink:
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Точно така "трябва да е" - всичките са некадърници, ама някой може пък съвсееем случайно да става :wink:
Не ми извъртай думите. Че да не подхвана и поредният плочкаджия, който осра на едни приятели банята. И как половината плочки удрят на кухо, също както и една равна фуга няма. Такова ни е естеството на икономиката, има кадърни, но понеже не се минава особено задължително сертифициране всеки хванат от гората може да си залепи табелката "майстор", независимо какво и дали умее. Не че няма кадърни. Има. Ама всеки път като отида някъде се чудя на какво ще случа. Пък недай си..го попитам. Много сме обидчиви. :partyman:
Chefo77 - майстор
Ти преди да си започнал да плюеш некадърника, питай познатия дали офертата му не е била УААААУ на фона на останалите "кожодери" и защо не го е изгонил като не му харесва, а предполагам даже му е платил. Защото е вярно, че куцо, кьораво и сакато работят в строителството, но пък винаги могат да бъдат отсети от кандидат-клиента. Хайде - да не е винаги, а почти винаги.
И е съвсем нормално да се обиждат, клиентът може да получи информацията, задавайки различни въпроси. Не като една, дето ни пита от вратата, дали някога сме слагали ламинат. Поръчката минава през магазин, с който работя от 3 години. Защото някакъв общак И казал, че може, пък си оставил ръцете на първите 2 реда, псувайки, че тези дъски така не могат да се закопчеят. Е, показахме й, че не се учим при нея, но пък посрещането беше грубо. Много по-различно щеше да е, ако беше задала въпроса шеговито : "Вие сте слагали ламинат досега, нали" + лека усмивка. Толкова ли е трудно???
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
Ако майсторите сами гонеха некадърниците и убийците от гилдията си, никой нямаше да говори лошо за никой. В случая аз отивам и не знам дали ще ме прее..ат или ще ми свършат работа. И от там тръгвам с отношението - "внимателно, че всеки срещнат може да е измамник"
Каквито и мерки да се вземат теб все ще се намери някой да те прекара,ти винаги ще търсиш най-евтиното,което е почти 100% гаранция за преебаване,и 100% гаранция за повторен ремонт на дадения възел.Пък приятеля ти защо е попаднал на такъв майстор,предполагам и сам можеш да си отговориш,може би по нещо си приличате.Аз примерно не бих седнал на една маса с човек,който като докарат сметката или ще се покрие,или ще вдигне скандал че са го излъгали :lol:
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Ти преди да си започнал да плюеш некадърника, питай познатия дали офертата му не е била УААААУ на фона на останалите "кожодери"...
Офертата си беше нормална. Като цена. Наясно си обаче, че в България не сме милионери и всеки гледа как да действа по-икономично. Това принципно. Другото е, че някои от майсторите като им порасне малко работата и вземат леко да стават и те надменни от типа "друг като мене няма".
Специално в случая уж вземат "майстор" с някакви рецензии, оставят го, докато те са заминали за няколко дни, връщат се и виждат тая кочина.
Въобще нямам никакво намерение да се извинявам за това, което съм писал. И повече нямам намерение да се обяснявам като госпожица по въпроса. Точката я слагам тук.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24

Тема "Газово DTGas 704S - малко помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: