• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
емовлаха - специалист
Надявах се да погнат бензиностанцийте щеше да е полезно за всички
kozl - майстор
Тази година по майско време карам на прлеглед, след пропътувани 20 км.
И гледам на кварталния пункт нема опашка, аз съм първи :shock: :shock: :shock:
E тва до са не е било, винаги е имало 4, 5 МПС-та, които да изчаквам. Ако съм заварил повече, отказвал съм се за следващ ден.
А тази година първа изненада нема опашка :supz:
Но пък получих и втора изненада:
Преди да влезна в пункта, иде проверяващия и ме сюрпризира, че цената е вече 100 кинта в този пункт и ако съм съгласен с новата цена - да вкарвам колата за преглед.
Втората изненада ми доде като обяснение на първата. Явно изненаданите изпадат в размисъл и бегат към друг пункт, а аз немах време за размисъл и вкарах за преглед. Обаче прегледа се проточи и почнах да размишлявам. Ората ще свикнат с новите цени и опашка ще се възроди. Са ми се отдава прегледа без опашка да минава.

В този ред на размисъл двигателя требе ли да се гаси, за да не изстива, докато се чека на опашката :?
Indianec 2 - специалист
Баси, 100 лева...май месец платих 45 лева, но тогава пък опашката беше голяма, явно там е било на този етап най-евтино явно.
bdz43r - специалист
съб авг 03, 2024 12:24 amhidrazin написа:
Я пробвай пак... И се обоснови. Ако можеш де.
:partyman:
Изгледал си на оня клипа, че и се възмущаваш, че говори глупости... С други думи, клъвнал си хем да го гледаш, хем да го слушаш какво приказва, хем като го коментираш, евентуално си зарибил и други да го гледат и си му докарал някой лев отгоре, което е и целта му.
brum - майстор
съб авг 03, 2024 8:16 amkozl написа:
В този ред на размисъл двигателя требе ли да се гаси, за да не изстива, докато се чека на опашката :?
По-добре да е загрял. Тогава работи по-добре. По спомен от 300 градуса нагоре се брои за загрял и работи добре. При бензинова кола загрява бързо, ама знаеш ли колко време ще има да поработи, че да загрее преди да забодат сондата.

При дизеловите ако мерят само задименост е все тая. Там тънкият момент е, че на празен ход катализатора може да стигне и до 200 градуса. И е по-трудно да се загрее, щото не е достатъчно да е загрял антифриза. Заради високата ефективност има ниска температура на изгорелите газове на празен ход. ЕГР-а до някъде помага да се покачи, но за тази цел трябва да работи. А преди 10 години беше модерно да не работи. Сега предполагам е леко демоде тая работа.
съб авг 03, 2024 9:45 ambdz43r написа:
съб авг 03, 2024 12:24 amhidrazin написа:
Я пробвай пак... И се обоснови. Ако можеш де.
Изгледал си на оня клипа, че и се възмущаваш, че говори глупости... С други думи, клъвнал си хем да го гледаш, хем да го слушаш какво приказва, хем като го коментираш, евентуално си зарибил и други да го гледат и си му докарал някой лев отгоре, което е и целта му.
Това сторих аз, всъщност.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да го гледам ли, за една преателка питам
hidrazin - майстор
съб авг 03, 2024 12:51 amchapara написа:
Това с процентите, колко достоверна информация е,
и смяташ ли че е истинска, защото от мои наблюдения са фейк новини, да умрем спокойни и да няма брожения.
Не знам колко е достоверна но няма причина да не е.
Особено щом съм намерил два източника и резултатите са сходни. И за двата съм писал.
От мои наблюдения - ми още не съм видял или никой не ми се е "похвалил" че си взима колата от ГТП с репатрак заради емисии.
Да, по вече прословутата наредба НАРЕДБА № Н-32 когато не ти излязат емисиите се класифицира като "опасна неизправност", на колицата временно се отнема регистрацията и не се допуска движението и по пътищата, отворени за обществено ползване
(3) Когато неизправностите са по чл. 37, ал. 4, за начина на преместване на превозното
средство до място за отстраняването им е отговорен водачът на превозното средство
.
Не казвам че няма - онези 153 от статистиката би трябвало да са от въпросните с проблемно ЕКО и не само ЕКО.
Другите 1397 броя не би трябвало да са свързани с проблеми относно ЕКО-то.
P.S. Иначе да, разбирам на къде биеш. :-D
Така е, политиците ще използват и това за собствените си цели. :evil:
hidrazin - майстор
съб авг 03, 2024 11:42 amn_a написа:
Да го гледам ли, за една преателка питам
Само ако на двечките ви се гледа тотален глупак.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: