• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
VLADO66 - майстор
Трябва да ти закачат колата на такава машина http://www.euromarket.bg/bg/product/avt ... nstalatsii Струва 40-45лв. и ако се налага допълване се доплаща фреона
kr1100 - майстор
Oсми номер Sharan/Alhambra ?
dyaneff - майстор
VLADO66 написа:
Трябва да ти закачат колата на такава машина http://www.euromarket.bg/bg/product/avt ... nstalatsii Струва 40-45лв. и ако се налага допълване се доплаща фреона
Ако е друг модел машината няма ли да стане ? :)

Престанете да давате съвети кое може да е повредено. Освен ако нямате кристално кълбо. Нека да отиде в сервиз за климатици. Там най-добре ще разберат какъв е проблема.
kuger - майстор
VLADO66 написа:
Доста "соленичка" ще е услугата.
В Бургас съм ползвал услугите на сервиз и за климатици /освен другите услуги/. Как се процедира с подобна машина, си нагледах.
Закачат се маркучите. Първо майстора проверява за гафове по системата на климатика /груби течове, запушвания.
После въвежда данните на автомобила в машината.
След старт следва изтегляне на фреона и маслото от системата на климатика, съответно машината отчита какво е изтеглила. Следва вакумиране, после проверка за задържане на вакума. После впръскване на масло, UV оцветител, зареждане на необходимото количество фреон. Процеса е автоматизиран напълно. Следва тест на климатика, проверка за евентуални течове с UV лампа и специални очила. Проверка наляганията на системата при работа /не ми е ясно добре/, мерене на температурата на изходящия въздух през духалките.
Цялата процедура е около 30 минути. Плаща се според количеството зареден фреон /100 милилитра-10 лв./, друго не се заплаща.
Кики - специалист
Де го тоя сервиз де, ама така коректно ли ги правят нещата?
kr1100 - майстор
за Варна мога да дам инфо .
nv952 - майстор
Кики написа:
Де го тоя сервиз де, ама така коректно ли ги правят нещата?
И аз това питам. :wink: :cool:
kuger написа:
Плаща се според количеството зареден фреон /100 милилитра-10 лв./, друго не се заплаща.
Фреона не се ли мери в грамове :?
Между другото очаквах по висока цена за зареждането :shock:
На капака на колата пише че събира 475 грама.

ПП Само едно уточнение.
Когато я взех от автокъщата погледнах гумите и имаше снежинки на тях и заключих че са зимни.
Вчера обаче на село като я мих гледам че пише M+S и се чудя тва да не са ония всесезонни лайна :?
Ако са те ..хич не ми пука.
Лятото ще карам с тях а зимата ще я обуя в нови зимни гуми.
Ама ако са си зимни ще трябва да ги сменя с летни :shock:
kuger - майстор
Позачудих се какво да пиша, щото кой да гледа какво пише на дисплея на машината. Пък не ми се ровеше из файловете за моята, та писах на посоки. Нека е грамове.
За гумите, ами карай с това, що имаш. Срещу зимата мисли за нови.
inspo - майстор
nv952 написа:
ПП Само едно уточнение.
Когато я взех от автокъщата погледнах гумите и имаше снежинки на тях и заключих че са зимни.
Вчера обаче на село като я мих гледам че пише M+S и се чудя:
M+S - mud and snow
kr1100 - майстор
nv952 написа:
На капака на колата пише че събира 475 грама.
Kaкто на новите .Но това хич не е радостно. Хубаво си провери работата на хеликоптер- а /-ите/ ,че ако спрат компрсора го отпиши.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: