• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 60
Всички имаме коли, нали ?
infomar
Върнах се преди малко обнадежден и силно разочарован.

Обиколих 5-6 автокъщи в Плевен, ходих и на так наречен неделен битак и видях един частник с кола.
Преди всичко, автокъщите в Плевен, без да се засягат плевенчани са си живи автоморги. Тези които продават мънкат, чешат се по главите и направо казано не знаят какво продават. За километрите на колите - направо ме питат на колко искаш да го нагласим.... и се смеят, но на под 200-250000 нямаше. :? Хондата с тези три седалки от пред, не ми пасна и за сега отпада.
Това беше голямото ми разочарование.
От друга страна видях на живо Тoyota Corolla verso и за сега е моя фаворит сред останалите. Много е хубава и Ford C-MAX. За съжаление бяха дизел а с този двигател не влизат в класацията. Видях и Мазда 5 - чаровна кола и това ще бъдат трите коли които ще търся, стига да намеря за скромната сума която съм приготвил.
Не можах да видя Hyundai Matrix, но горните три ми са достатъчни и да не се простирам на много марки.

Когато се качих в тях, за първи път се почувствах бял човек и видях, че фиестичката която съм търкалял толкова години е на светлинни километри от тях. Да, ама бой и еб... няма как да се върнат, затова да загърбим миналото и смело да гледаме напред.

Не искам никой да ме разубеждава, че тези три марки не стават за каране - стават и още как.
Лошото е, че поне трима души днес в хор ме убеждаваха (щото колите им бяха дизелови), че дизеловата кола при еднаква цена при покупка, бил по-добрият вариант от бензиновият. Да, ама аз не се предадох и удържах фронта.
Лошо впечатление ми направи, че колите които предлагаха бяха мръсни, зацапани, разхвърляни...направо отврат.

Започва активният ловен сезон, да се улови някоя кола от изброените и да се свърши одисеята.
Набелязах си в кои градове се предлагат от тези марки и ще видя каква организация да направя за първоначалните огледи.
nikolov333 - майстор
Браво..правилно си решил..ама като търсиш за малко пари, гледай да е с леки външни забележки, че ако е хубава външно, като на Тинки, със сигурност ще има скрити проблеми.. :partyman:
Последна промяна от nikolov333 на нед апр 03, 2016 2:21 pm, променено общо 1 път.
DundyTheCroc - майстор
Хубавото е, че си огледал, седнал вътре и вече знаеш какво точно търсиш. Оттук нататък е въпрос на време и късмет да изпадне нещо читаво.
infomar
nikolov333 написа:
Браво..правилно си решил..ама като търсиш за малко пари, гледай да е с леки външни забележки, че ако е хубава външно, като на Тинки, със сигурност ще има скрити проблеми.. :partyman:
Моля ви, не искам да се засягате един друг за едни тъпи коли. Нека всеки да уважава мнението на другите, щото не сме еднакви и не мислим еднакво. Дали сме прави или грешим, нека бъдещето покаже.
nikolov333 - майстор
Е аз със сигурност не съм от тия дето искат да засегнат Тинки.. ! По скоро се опитвам да те предпазя от грешки при избора, защото външния вид и цената са в обратна зависимост.. Същия съвет го дадох и на него, когато избираше, но той не го разбра или нямаше избор та после сгреши, като взе кола с запазен вид за малко пари.. Не се подлъгвай по добрия външния вид на евтините коли.. Има защо да са евтини... Дано да си ме разбрал правилно, че от толкова приказки не знам, колко ясно съм обяснил.. :partyman:
infomar
nikolov333 написа:
Е аз със сигурност не съм от тия дето искат да засегнат Тинки.. ! По скоро се опитвам да те предпазя от грешки при избора, защото външния вид и цената са в обратна зависимост.. Същия съвет го дадох и на него, когато избираше, но той не го разбра или нямаше избор та после сгреши, като взе кола с запазен вид за малко пари.. Не се подлъгвай по добрия външния вид на евтините коли.. Има защо да са евтини... Дано да си ме разбрал правилно, че от толкова приказки не знам, колко ясно съм обяснил.. :partyman:
Прав си и това го имам в предвид, но един двигател който е омаслен, .... постелката пред шофьора е ма маслени петна, вътре мирише на цигарен дим, и тавана е станал леко сив..., че не е пометено вътре и багажникът е като кочина, това се изживява, стига технически да е добре. Но все пак един продаващ, за да показва колата си в подобен вид, (частно лице), това показва, че е бил михлюзин и не се е грижил добре за колата си, как да очаквам да е в добро състояние :? А за колата си човек трябва да се грижи добре, както към съпругата, за да се отблагодари и тя подобаващо :) . Нищо не му е пречило да я заведе на едно измиване и вътрешно почистване.... поне формално. Не знам, мен ме дразнят тези неща... :?
Последна промяна от infomar на нед апр 03, 2016 5:23 pm, променено общо 1 път.
nikolov333 - майстор
Така е..прав си. Просто казвам, че не винаги, измитите коли са били и добре поддържани.. :wink:
DundyTheCroc - майстор
За двигателният отсек дори е по-добре да не е мит, така се вижда къде евентуално тече нещо ;)
Иначе външно и вътрешно занемарени коли говорят много за манталитета на собственика и е много вероятно и техническата поддръжка да е била на същото ниво.
nikolov333 - майстор
Купето и двигателя са различни "територии". Една съседка от нашия вход редовно си лъска Ланчия--та пред блока с кофите с гъбата, но надали отваря капака на двигателя за да провери нивото на течностите..освен да долива за чистачките :-D Та ако издуха маслото тая Ланча, някой може да си я купи с перфектно купе карана от медицинска сестра до работата и без гаранции за останалото.. :!:
Фърбата - специалист
infomar написа:
Ford C-MAX.
Не искам никой да ме разубеждава, че тези три марки не стават за каране - стават и още как.
Ами, че то- абсолютно всички марки стават за каране. Те всъщност затова са и произведени.
Аз не искам да те разубеждавам, дори напротив- радвам се, че вече си свил търсенето до няколко модела и вече знаеш конкретно какво горе- долу търсиш.
За форда, обаче...
Един колега има точно дизелов Ford C-max. Наскоро сменя съединител и му излезе над 1500 лв. смяната. И то май толкова беше съединителя без труд- сменя му го някакъв близък приятел. Така,че- провери колко е точно за модела, на който си се спрял.
Виж, за Тойотата-версо и Мазда5- давам по два "+"
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 60

Тема "Избор на "пенсионерска" кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: