• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
Всички имаме коли, нали ?
пет сеп 19, 2025 5:12 pmESPACE написа:

...1000А, кабелите са сериозни и с охлаждане.
Тази отделена топлина загуба ли е, или само така ми изглежда?
Alternative AI - специалист
Не знам какви кабели ще ти трябват обаче за да пуснеш за 3мин 16000А.

Кабели!!! Какви кабели? Решавам тъпите задачи на Хидразин.
miroki - майстор
пет сеп 19, 2025 4:54 pmJacomo написа:
пет сеп 19, 2025 1:14 pmmiroki написа:

Всъщност колко е най-голямата домашна станция за монофазно? И каква инсталация и трябва?
7,4kW, 32A, 6mm2 мед.
Значи директно на рекордомана.
При такава продължителна консумация ми е прегрявал и рекордомана. Два пъти за Коледа. Сега смених таблото, но си е проблем 7-8 часа да работи постоянно. При положение, че все пак и други уреди ще има и бойлер. Тока по селата не е точно същия.
Добре, че съм се отказал.
hidrazin - майстор
пет сеп 19, 2025 6:44 pmAlternative AI написа:
Решавам тъпите задачи на Хидразин.
Да, задачата е елементарна ама за сега не успяваш да се справиш.
1-во - У нас няма зарядни с мощност 800kW
2-рo - Максималната зарядна мощност която може да поеме Ioniq 5 е около 240kW
За една минута може да натъпчеш в батерията и максимум 4kWh
Демек в този случай за 40kWh дозарад за 3 минути:
чет сеп 18, 2025 6:13 pmAlternative AI написа:
Аз залагам за 3 минути за дозаряд.
Губиш. А сега кажи какво заложи, че да знам какво съм спечелил... :-D
:partyman:
P.S. И дори онези 10 минути на burkov ще се случат изключително рядко и то при определени условия.
Той човека даже ги спомена...
Какво губя бе? За какво пишем изобщо? Хич не ми дреме за 1-вото и 2-рото. Бъди последователен в дебата, не се прави на утрепан. Зададе ми тъпи задачи, реших ги, какво сучеш още. Не отговори на моите и на още един участник на въпросите. Вместо това бълваш плява.
hidrazin - майстор
пет сеп 19, 2025 10:37 pmAlternative AI написа:
Какво губя бе? За какво пишем изобщо? Хич не ми дреме за 1-вото и 2-рото. Бъди последователен в дебата, не се прави на утрепан. Зададе ми тъпи задачи, реших ги, какво сучеш още. Не отговори на моите и на още един участник на въпросите. Вместо това бълваш плява.
Това губиш:
За да зареди онези 40kWh за 10 минути му е необходима зарядна станция с мощност минимум 250kW
А ако батерията е примерно наполовина заредена/разредена/, същата ли е аритметиката? Аз залагам за 3 минути за дозаряд.
Получаваш СЛАБ 2 по математика от основното образование.
Така и не стопли че тая батерия няма как да поеме 40kWh за твоите 3 минути.
Нормален човек в случая се извинява за грешката си. Да не говорим че са ДВЕ - 8MW срещу 800kW... :lol:
Щото бил смятал на ... УМ. :-D Ми ползвай молив бре!
P.S. Аман от AI-та дето нямат и основно... :sad:
Не може да вадиш нещо от контекст и да го слагаш в друг. Моето включване бе за съвсем друго. Върти се още.

Да се извиня!!!! За какво и на кой, на тебе ли? Дори признатата ми грешка за 8000 и 800 ползваш за щит. Цитираш ми резултата от басейна, а отдолу пишеш за ватове. Грешна ми била формулата и образованието ми било низко. Ти за какъв се вземаш?
hidrazin - майстор
пет сеп 19, 2025 11:07 pmAlternative AI написа:
Не може да вадиш нещо от контекст и да го слагаш в друг. Моето включване бе за съвсем друго. Върти се още.

Да се извиня!!!! За какво и на кой, на тебе ли? Дори признатата ми грешка за 8000 и 800 ползваш за щит. Цитираш ми резултата от басейна, а отдолу пишеш за ватове. Грешна ми била формулата и образованието ми било низко. Ти за какъв се вземаш?
Аз ли написах (и заложих) на тези лъжи?
За да зареди онези 40kWh за 10 минути му е необходима зарядна станция с мощност минимум 250kW
А ако батерията е примерно наполовина заредена/разредена/, същата ли е аритметиката? Аз залагам за 3 минути за дозаряд.
Ми не аз ами ти. Какво има толкова още да подскачаш?
Колкото и да скачаш, няма да стане вярно.
Ба си и елементарната сметка, то ако и с това се затрудняваш...

Дано поне си стоплил че Ioniq 5 никога и по никакъв начин няма да поеме 40kWh за ТВОИТЕ 3 минути. :)
И да, ти пък да не мислиш че се намираш в тъпия фейс и всички малоумници там ти ръкопляскат? [-X
Моите 3 минути са верни за условието. Ама няма как да разбереш, камоли да си го сметнеш. Видно е, че не знаеш как.
Нали щеше да ми обясняваш за заряд на батерия. Айде давай де, умнико.
hidrazin - майстор
Последно, Ioniq 5 може ли да зареди 40kWh за 3 минути?
- Отговор А - Да.
- Отговор В - Не.
Давай да видим че има и отговор С , ама никак няма да ти хареса... :-D
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24

Тема "Електромобил в гаража." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: