• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 28
Всички имаме коли, нали ?
stiv1961 - майстор
kr1100 написа:
Тинки стига рева .
А бе долу горе по едно и също време с тинки придобихме едни и същи таралясници пък то наистина цензура ти реването от негова страна :? Даже мойта няма и такива екстри като ел. огледала, термо..... кво беше :-D и т.н. ..... а, и е дизеляк. Е ми, за 3 месеца каране и около 130 литра нафта минали през ауспуха съм доволен. И аз трябва да видя тези клапи на парното ама от четенето във съответния форум разбрах, че това си е нормален проблем за 20 и кусур годишни голфове, вентота, пасати и те така :)
Умолявам тинкито да се регистрира във форума на фолксваген и да пита там за неговите проблеми, тук много го търпите( включително и аз де).
Обаче там трябва да си повече читател а не като тук- писател, иначе ше го отнесе го като трудовак - кебапче!
Junak - майстор
Търпеливи хора са Модераторите :)
thinkpad - майстор
kr1100 написа:
Тинки стига рева . Като не ти харесва продай Вентото. До вчера разправяше ,че си с ръчно управление - с жила, сега ново 20.
Kr, кога съм казал, че съм с жила? :? Казах, че съм с дълга 0-ва степен. Дори снимах таблото, да се види термотроника. Сега като разкачих, видях че е моторче. До този момент не знаех какво е това чудо. Къде ме видя да рева в момента? Аз съм се хванал нещо да правя и понеже не съм уверен как трябва да бъде - питам. Нямам си на идея как точно трябва да е тоя термотроник, много сложна екстра. :-D
stiv1961 написа:
Умолявам тинкито да се регистрира във форума на фолксваген и да пита там за неговите проблеми, тук много го търпите( включително и аз де).
Стив, аз благодаря за помощта, за тези които са ми я оказали. Оценявам я. В момента съм се хванал да правя и съм разпарчетосал половината кола. А и ти имаш дизеляк. То не се брои за бегачка, не се брои за кола. :-D
ZMeyGorianin - майстор
Аз съм се хванал нещо да правя и понеже не съм уверен как трябва да бъде - питам.
И защо реши, че това е мястото където ще получиш най-точно и вярно мнение!?
За VW форум не си ли чувал? Там ще намериш сродни души с твойте проблеми, а не да ни надуваш главите за щяло и нещяло :x
thinkpad - майстор
:headbash:
...Добре, извинявам се че попитах.
...А защо предпочитам да питам тук ли? Защото е имало и има хора, които дават качествени и стойностни отговори.
thinkpad - майстор
Понеже никой нямаше отговора, ще споделя решението. Очевидно топло нямам, защото на електрическото моторче на термотроника, което затваря клапата за регулиране на топло/студено на лоста му има една пластмаска - скобичка, която регулира хода на клапата/лоста на моторчето. Когато ръчно преместих от лоста клапата и натиснах леко напред, тази пластмаска прескочи, клапата се върна в нормалноо си положение и се затвори. От този момент нататък пробвах няколко пъти и се затваря нормално. Лошото е, че това моторче го стигах и без да разкачам каквото и да е било и без да свалям жабки, въздуховоди, радиота и сите друго оборудване. Сега имам намерение да го оставя на топло и повече да не се пипа.
Другото е, че дунапренът по клапите не беше заминал, но е почнал да се рони. Едната като я натиснах леко с пръст и пробих дунапрена на една от дупките. Взел съм алуминиево топлоустойчиво тиксо и ще облепя дупките с него, понеже не мога да пробия задната клапа и да сложа ламаринка или нещо друго, без да сваля цялата кутия, с цялото табло. Задната клапа от едната страна в единият й ъгъл дунапренът е почнал да пада.
END OF STORY
stiv1961 - майстор
thinkpad написа:
END OF STORY
then most :partyman:
thinkpad - майстор
stiv1961 написа:
then most :partyman
Ако имаш Термотроник на твоето Vento, виж първо хода на клапата от ел.моторчето му. Моите клапи примерно можеха да изкарат още 1 сезон, ако се ползваха само зимата. Може би дори 2. Лесно се познава, че топлото е там, като си навреш ръката при задната клапа. Представям си за тая глупост да бяха ми взели 150лв. Щях да се гръмна. 100 и колко за ремонт, че ако нямало да сменя радиатора на парното нямало да се хваща и някакви такива уговорки.
Andri01 - майстор
:) Тинки,на времето като проектирахме совалките в НАСА ,климатроника им беше по-елементарен ,бе / на руските ракети е с две въженца/! :prayer:
thinkpad - майстор
Andri01 написа:
Тинки,на времето като проектирахме совалките в НАСА ,климатроника им беше по-елементарен ,бе / на руските ракети е с две въженца/!
Немска му работа. :axe: До 1 месец ще сглобя всичко обратно. Нали и така може да се кара? :-D Само да не ме бият...
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 28

Тема "Побърква ме на VW ел-а!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: