• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 59
Всички имаме коли, нали ?
kuuuuuul - майстор
Читав климатик на тези години е малко вероятно,още повече че е бил спрян софтуерно както казваш,единствената ти надежда е като го напълниш да изкара лятото.А дано ама на да ли.И вече си научил първия урок за закупуване на стара кола с климатик,ходи се с термометър в джоба.Те джанбазите сипват по малко фреон колкото да включи и докато работи първо на това наблягат,ама при тебе дори тава не са направили.
toolegittoquit - майстор
kuuuuuul написа:
Читав климатик на тези години е малко вероятно
Вероятно е и още как. Въпросът е, че джамбазите много лъжат. Някои от майсторите - съшо.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
kuuuuuul написа:
Читав климатик на тези години е малко вероятно
Вероятно е и още как. Въпросът е, че джамбазите много лъжат. Някои от майсторите - съшо.
Като купувах втория Ровър (2009-а, той е 1998-а), не само че климатика работеше перфектно (до миналата година, когато загадъчно се появи пробив в тръбичка), ами и е с марков афтърмаркет катализатор точно за модела на автомобила. Винаги има изключения и винаги някой може да има късмет.
Но наистина е загадка защо не е напълнен и работещ - вдига цената.
kr1100 - майстор
Chefo77 написа:
Защото "фреона " е пари .източват , остават малко за да вкключи компресора , но кой чака 10-12 мин за да измери темепратурата ? а ако автомобила е "слънчасал" /т.е. стоял на силно слънце кога ще задуха студено?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Защото дори и да не работи, подлежи на ремонт, който е по-евтин от слагане на климатик в кола без такъв, където цената отива 1000лв. А Роувър-ите ги говорят, че много имали проблеми с блоковете на двигателите. Истина ли е? Че много евтино гледам продават Роувъри.
ESPACE - майстор
10 страници избиране на кола и накрая се натресе, като не знам какво. Абе как може да не пробваш климатика? Дано заради това да се е отървал западняка, че има и по-лоши проблеми. И по-скъпи.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
Защото дори и да не работи, подлежи на ремонт, който е по-евтин от слагане на климатик в кола без такъв, където цената отива 1000лв. А Роувър-ите ги говорят, че много имали проблеми с блоковете на двигателите. Истина ли е? Че много евтино гледам продават Роувъри.
Говорят ги такива, които разбират от коли толкова, колкото аз от програмиране на Java. Точно пък с блоковете нямат НИКАКВИ проблеми. Няма връзка с темата, ако желаеш да си говорим за тези коли - на лични каквато информация искаш :)
За първото - не ме разбра - ако има климатик, и го напълнят и работи, вдига цената на автомобила. Те си знаят защо не ги пълнят обаче...
nv952 - майстор
Chefo77 написа:
ако има климатик, и го напълнят и работи, вдига цената на автомобила. Те си знаят защо не ги пълнят обаче..
Аз мисля че си работи. :?
Ей сега разгледах ПДФ файла с упътването на колата който даде един колега в по предните страници и то е по изчерпателно.
Сравнявах бушоните,защото нали един липсваше и си викам-като нищо може да има и други липсващи.
Тъй като гледам май ще се окажа прав :roll:
Липсва номер 4- Вентилатор в купето,отопление,климатична система.
Липсва и номер 9-Система за измиване на фаровете.
Миенето на фаровете не можах да го подкарам и затова си мисля че е точно това.
Имаше разкачени букси за осветлението в багажника и жабката :shock:
Тонколоните на задните врати и те нещо не свирят :?
Имам си занимание :-D
Ако и с предпазителя,климатика не тръгне,ще погледна дали достига напрежение до буксата която влиза в компресора.
(На село пробвах да я разкача обаче голям зор видях.През капака не става. Тия са навряли компресора най долу,че и на много шибано място.
Та бърках под колата и я изкарах ама кабела е къс ,място няма и ще е трудно да държа щеките на мултицета затова трябва още 1 човек да помага.)
Гледах клипове в ютуб как хората си ги пълнят сами.
Ако и това не е....
Имам един приятел дето баща му зарежда фреон на климатичните системи по големите хотели в Слънчев бряг (те са си цели хладилни стаи :shock: )
...той има такова устройство с което може да провери колко фреон има в системата.
Ако вече се установи че липсва или ще я закарам в сервиз да го сменят всичкият или ще допълним :)

Утре ще кажа как е минало.
това е въпросното чудо с което допълват климатиците си ютуб потребители.
http://nordcool.bg/refrigerants/d-d-d-d ... -5-kg.html

Изображение
ИзображениеИзображение
Chefo77 - майстор
Ти вземи я провери за утечки, да не би да са махнати бушоните заради утечка. Махаш минусовата клема и мериш с мултицета между нея и отрицателния полюс на акумулатора... не трябва да показва над 30 мА, ако е под 20 е супер.
И нищо не пълни сам.
kuger - майстор
Аз само ще питам, сам ли ходи за тая кола? Имам чувството, че си се набълбукал яко!
Тези бушони за да са махнати си има причина! Дано поне мотора излезе имàне.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 59

Тема "Събирам мнения за първа лично моя кола." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: