• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
profesionalist_wood - майстор
Да де,ама как при завои ще сменяте предавките като завивате при завъртане на волана. Някак си е неудобно,щото малко след завоя трябва да подадеш малко газ да излезеш
Chefo77 - майстор
profesionalist_wood написа:
Да де,ама как при завои ще сменяте предавките като завивате при завъртане на волана. Някак си е неудобно,щото малко след завоя трябва да подадеш малко газ да излезеш
Мислиш ли, че е по-неудобно, отколкото със стандартен скоростен лост?
Не че не може и да са закрепени към волана, не към конзолата. :wink:
Скоро ще го установя на моя динозавър и ще пиша. Само че проклетия сняг ми попречи да си работя по нея :x
velsi - Почетен майстор
profesionalist_wood написа:
А ти мислиш ли, че ако имаш автомобил с автоматична скоростна кутия някога изобщо ще ти хрумне да сменяш скорости ръчно? Никога преди не бях карал кола с автоматични скорости, но сега вече знам защо тука всички карат такива. Удобството е несравнимо.
iivanov - майстор
velsi написа:
...
:? Брей , как та разглези хАмериката!!! Скоро , кат нищо ш'си смениш аватара ,с излежаващ са тюфлек на плажа. :-D
velsi - Почетен майстор
Чак да ме е разглезила... :-D Не бих казал. Но нали знаеш, че с хубавото и лесното бързо се свиква. А по мое мнение американците са хора, които определено обичат да им е лесно и непрекъснато се стремят да си създават удобства. Всичко и навсякъде е направено така, че да е максимално лесно за всички. И това определно си личи още от пръв поглед.
Колкото до "лопатките" за смяна на скоростите - на волана са и се въхртят с него. Проверено лично!

Прикачен файл

2015-03-10 11.40.05.jpg
Ааа значи се въртели заедно с волана..... :? Не съм го имал в предвид това. Е на Варшавата ми са фиксирани скоростите към таблото и са със ръчки а не с лопатки.
Е,с автоматик е друга бира вече,просто е идеална за градско.И не се притесняваш да си сменяш скорости. А и за дамите е супер защото не са много сръчни с скоростите. Ами навремето в началото на 90-те в имаше само един човек в БГ във Дупница който можеше да поправя автоматици защото знаеше да работи с платки и кое е изгоряло докато повечето гаражни майстори отказваха ремонти на автоматици. Човека преди това е карал камиони в САЩ и знаеше за какво става въпрос.
Сега не знам дали всеки може да поправя автоматици.....
И аз обичам лесното ама... :) за жалост в БГ няма как да стане,тук всичко е максимално усложнено че да докара човек до нервен срив и ако имаше оръжия,досега да сме се изтрепали....Аз преди много години като се возех в скапано микробусче на няколко пъти щяха да ме сгазят пред училище защото не е направено да е удобно за децата да пресичат пред автобуса като в това клипче което го изгледах преди време и ме върна назад в спомените....На автобуса си има монтиран знак ,,СТОП,,със светлинна сигнализация и всички автомобили на пътя спират моментално за да пресичат спокойно децата
https://www.youtube.com/watch?v=moK9MZVSIQY
https://www.youtube.com/watch?v=rI6LFOsn6W8
Значи ние сме идиоти щом не можем да си улесним живота.....извинявам се за изказа,ама искам и тук в България училищните автобуси да са така оборудвани да се спасят животи

Опс снимката не е моя а е от нета. Но показва как е разположена ръчката на Варшава

:partyman:

Прикачен файл

034502464-big.jpg
Andri01 - майстор
Москвича,на който се учих и този на баща ми / 408 И/,бяха със скоростен лост към кормилната колонка. Даже го бях намалил по дължина/ баща ми щеше да ме бие-докато свикна/ и се превключваше с два пръста само.
kozl - майстор
Като махнеш "И" то И скоростите може и да са там дето си писал.

408

408 И
Andri01 - майстор
Точно с "И" си беше модела! С хоризонтални стопове,с блокфар. Април 73г. закупен. беше един от последните ,които бяха с горе скоростите. !
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: